25 Minuter
Likes
168
Antal inlägg
143
Följare
46
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

#39 - Bryt ovanor & bygg om din mobil för mindfulness

Syding & Sunström diskuterar olika typer av beroenden (spelberoende, drogberoende, socker-och dopaminberoende) och vad dessa har gemensamt med enarmade banditer...... Se dig själv som ett system av feedback loopar som interagerar med varandra..... Även hur man omformatterar sin smartphone/iPhone för produktivitet och mindfulness.

Anonymous's picture
Belägg och tips (ej registrerad)

Jag brukar lyssna på er podcast och det har gett visst nöje. Den senaste tiden tycker jag att avsnitten börjar fyllas av lite väl mycket "pseudovetenskap", ett par exempel: 

  • Mig veterligen finns det ingen välgjord studie som pekar på att man kan bli beroende av socker på det sätt ni beskriver. Var har ni hittat belägg för detta? 

  • Ludvig beskriver att han blev socker- och kolhydratsberonde av candida. När jag läser på om candida verkar det inte finnas något som helst belägg för att den svampinfektionen ger några sådan symptom/beroenden överhuvudtaget. Jag är övertygad om att Ludvig säkert kan ha upplevt det så, men anekdotisk bevisning är helt värdelöst.

  • Var har ni hittat belägg för att sociala medier är negativt för kreativiteten? 

 

Sen skulle jag vilja ge Ludvig ett tips. Om du tänker dig jobba med marknadsföring och försäljning, tycker jag att du ska ta en utbildning i webbdesign. Dina sidor känns som kvarlevorfrån 90-talet, ruskigt plottriga, fula och svårlästa. Jag tyckte att dina diskussioner rörande "commonplacing" var intressanta, men efter att ha varit inne på www.theultimatecommonplacesystem.com tappade jag helt sugen på att gå vidare. 

Nåväl, podden är till och från intressant och med lite bättre vetenskapsstöd för det ni säger kan den bli riktigt bra.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (8)

Taggar