25 Minuter
Likes
168
Antal inlägg
143
Följare
46
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

#40 - Hjärngymnastik för ökad plasticitet

Övningar för 4 olika delar av din hjärna, tips för att bli mer kreativ och bibehålla plasticitet, och en praktisk summering av neurologi ges i detta avsnitt. Rekommenderad lyssning! 

Anonymous's picture
Belägg och tips (ej registrerad)

Avsnittet började den här gången bättre med tydliga referenser till de olika påståendena vilket ger högre trovärdighet och därmed uppmuntrar till fortsatt lyssnande.
Dessvärre föll ni ytterligare en stund in i avsnittet tillbaka i de gamla vanorna genom att framställa egna tyckanden som "sanningar" igen. I det fall jag uttryckt mig otydligt tidigare vill jag därför ge er tre konktreta exempel:

1. Omega 3-tillskott framställs som något man måste äta för att må bra. Detta går tvärtemot senaste rön som säger att tillskott av Omega 3 i princip är värdelöst och att det till och med kan vara skadligt.

http://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/naringsamne/fett/f...

 

2. Ludvig upplever att han har varit sjuk i Candida och att han blivit frisk genom att ändra sin kost. Candida är idag en av de vanligaste (självdiagnostiserade) "hittepåsjukdomarna", att jämföra med t ex "el-allergi", "kronisk borrelia" och "amalgamförgiftning". Jag kan inte någonstans hitta något som pekar på att "man kan ha Candida" som Ludvig beskriver det. Att "bota" en sjukdom man inte har kan man givetvis göra med förändrad kost.

https://www.sciencebasedmedicine.org/candida-and-fake-illnesses/

http://www.1177.se/Dalarna/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Svampinfektioner-hos-...

3. Författaren ni beskriver som "en av de mest framstående inom hjärnforskning" är säkert en duktig författare, men någon forskare inom hjärna är han inte. Vad jag kan se är han utbildad kiropraktor.

http://web.randi.org/swift/ask-the-skeptdoc-pancreas-miracle-and-dispenz...

 

Problemet som uppstår när ni blandar kundskap med personliga anekdoter/peuedovetenskap i en podcast som ger sken av att förmedla "viktiga" livsutvecklande kunskaper, är att även det ni framför som är bra/vettigt upplevs som rent påhitt, och att ni själva uppfattas som dåligt pålästa och därmed inte tillräckligt kunniga för att tas på allvar.

 

 

Anonymous's picture
Erik (ej registrerad)

Ni är grymma Podare, :-) Angående lime/citron i kosten är det ett ypperligt sätt att BASA sin kropp, Vem vill ha ett surt PH i kroppen? självklart kan detta leda till ökat välbefinnande. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar