25 Minuter
Likes
167
Antal inlägg
127
Följare
46
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Avsnitt 11 - 80/20-principen: Sluta slösa tid på det som inte ger dig resultat

I detta avsnitt pratar Syding & Sunström om 80/20-principen. De anser att många har en tendens att gradvis--och ofta omedvetet--glida in i stadiet där de når en minskande avkastning på sin tid. Särskilt inom 7 olika delar av sitt liv. 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Koch uttalas med ske-ljud.

25 Minuter's picture
167
134
46
0
25 Minuter

lordmetroid: Koch uttalas med ske-ljud.

 

Tur för honom :)

 

Otur för mig :(

Anonymous's picture
Free (ej registrerad)


Gillar verkligen er pod, bra jobb. Känns påläst och realistiskt. En blandning av sådant man känner igen sig och en del nytt. Bra dynamik i duon och känns som man har några härliga vänner med sig när man lyssnar :)

Syding nämnde i avsnittet att många som han känner skulle kunna sluta jobba. Blev nyfiken på uppslaget och undrar om det går att utveckla vidare. Finns t.ex. någon slags mininivå på kapital man bör ha byggt upp innan man lämnar det förhållandevis trygga som anställd i en stor organisation?

Jag tycker att det är roligt att jobba, har schysst akademisk utbildning och gjort en karriär inom industrin där jag sedan några år jobbar som chef. Är ungefär lika gammal som Syding och det händer att jag funderar över alternativ till det jag gör just nu men hur bäddar man för att det skulle kunna vara möjligt samtidigt som man önskar liten påverkan på framtida ekonomiska ramar.

 

 

lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Sluta jobba, tråkigt värre!
Man behöver ju inte sluta skapa nytta för sina medmänniskor bara för att man kan klara sig på pengarna man tjänat.

Att bli ekonomisk oberoende betyder bara att du kan ägna fulltid till det du finner intressantast och mest utmanande.

SpreZZaturian's picture
235
218
67
0
SpreZZaturian

Jag tycker inte att det finns en särskild nivå där man kan sluta jobba. Det beror helt på vad man tänker göra och vilken livsstil man vill ha.

Om du dessutom trivs på ditt jobb finns verkligen ingen anledning - om det inte är så att det är någon särskild dröm du vill uppfylla som bara inte går så länge du har ett jobb att sköta.

Annars är mitt enda tips bara att göra kalkylen: bestäm boende och kostnad för det, räkna på dina dagliga matkostnader... osv. Sen kommer den riktigt svåra frågan, var ska årskostnaden tas ifrån? Och hur länge?

Det största problemet är att även om du har 10m och tänker att det räcker i 50 år x 200 000kr, så vet du ändå inte vad som händer med inflation och eventuell avkastning. Ska man förresten ta risk med pengarna...? osv.

Jag tror dessutom att man alltid måste vara beredd att skapa värde för sina medmänniskor. Det verkar orimligt att tro att mina papperslappar eller digitala markeringar på banken för alltid kommer accepteras som betalning för andras tjänster.

Anonymous's picture
Free (ej registrerad)

Tack för svar 

Jag ska jobba på att för mig själv sätta ord på drömmen, filtrera bort eventuell överdriven romantik och sedan får vi se om den kan bli ett reellt alternativ som också kan bidra till ekonomin. Att i någon form skapa värde är tillfredsställande och självklart om man kan.

Det är, som ni bl.a.tar upp i podden om 80/20, en bra strategi att utveckla nya möjligheter parallellt med det som redan är etablerat. Öppnas sedan en möjlighet med behaglig risknivå är det troligen ganska lätt att ta ett steg vidare.

Kanske avsåg ni att det finns flera som kan jobba närmre sin egen dröm än vad dom gör men stannar kvar av olika, och i viss mån tveksamma, skäl i en position för att upprätthålla ekonomisk och social status.

Lycka till med nya pod-avsnitt.

:)

 

 

soulman's picture
0
1
0
0
soulman

Hej, Tack för en grym pod.

Tänkte fråga om vem författaren till 80/20 boken om marknadsföring som ni pratade om är? På amazon hittade jag bara Perry Marshall...

Tack på förhand.

/A

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (47)
Nov (3)

Taggar