25 Minuter
Likes
167
Antal inlägg
127
Följare
46
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Avsnitt 3 - Är det smart att kopiera Warren Buffett? Om han blev rik så kan du också. . . eller?

Människan har utvecklats för att kopiera framgångsrikt beteende. Det är därför vanligt att man kollar på andra som lyckats med något man själv vill göra och missförstår processen som låg bakom dennes framgång. Ofta händer detta genom att man hoppar till en förhastad slutsats i sitt tänkande. Det finns många olika sätt som man kan göra detta misstag på. I detta avsnitt av "25 Minuter" ger Syding & Sunström exempel på detta, uppbackat med praktiska tumregler för att undvika dessa kognitiva snedsteg.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
BullRider's picture
19
42
8
0
BullRider

Grymt avsnitt! Avsnitten blir bara bättre och bättre för varje vecka :) 

trader3000's picture
216
217
64
0
trader3000


Håller med, jag tycker att det är det bästa avsnittet så här långt!

Anonymous's picture
Macke (ej registrerad)

Varför har ni inte aktiverat möjligheten att ladda ned avsnittet som mp3 från Soundcloud? Hela poängen med "pod"casts är att man kan ladda ned dem till sin musikspelare t.ex. iPod och ta med den till nordpolen där det saknas wifi och sitta där och lyssna.

Tack i alla fall för ett utmärkt program!

SpreZZaturian's picture
235
218
67
0
SpreZZaturian

Ja, det kan man verkligen undra. Jag ska se till att rätt person får uppgiften.

Hade du frågat mig skulle jag trott att de möjligheterna fanns automatiskt. Våra utvecklare har nog bara inte tänkt på det, eller trott att folk gör det via iTunes eller Podcaster mm.

SpreZZaturian's picture
235
218
67
0
SpreZZaturian

trader3000: Håller med, jag tycker att det är det bästa avsnittet så här långt!

 

Inspirerande. Vi fortsätter :)

R983ty's picture
3
1
0
0
R983ty

Vad som skapar framgång är alltid intressant.  Vilka risker ska man ta och vilka nu levande personer ska man ta rygg på, i en rätt så osäker värld. Själv tycker jag t ex inte att man som privatperson ska låna till konsumtion. Och blankningssystemet är till skada för seriösa företag som vill sälja in seriösa produkter.

 

SpreZZaturian's picture
235
218
67
0
SpreZZaturian

R983ty: Vad som skapar framgång är alltid intressant.  Vilka risker ska man ta och vilka nu levande personer ska man ta rygg på, i en rätt så osäker värld. Själv tycker jag t ex inte att man som privatperson ska låna till konsumtion. Och blankningssystemet är till skada för seriösa företag som vill sälja in seriösa produkter. 

 

Jag tycker man ska kopiera "inställning", "mindset", "principer" snarare än specifika utbildningar eller karriärer.

Bl.a. just för att det är en värld i allt snabbare förändring är anpassning och vilja till förändring kanske den viktigaste egenskapen man kan ha. Det funkar liksom inte längre att bara välja en utbildning eller karriär, att ta rygg på Elon Musk, Buffett, Zuckerberg eller liknande.

 

PS: jag tycker verkligen inte heller man ska låna till konsumtion. "fiskboken" av Peter Schiff gör tydligt varför redan på de första sidorna.

Anonymous's picture
Metamorform (ej registrerad)

Tack för en superbra podd! Äntligen har jag hittat en podcast för MIG, önskar bara att avsnitten var i alla fall dubbelt så långa :) Tackar också för era boktips som man ju så passande kan önska sig i julklapp.

SpreZZaturian's picture
235
218
67
0
SpreZZaturian

Metamorform: TACK för den kommentaren.

Vi funderar på att släppa bonusavsnitt, kanske oklippta varianter av publicerade avsnitt samt lite andra varianter av specialavsnitt.

Måndagsprogrammen är dock tänkta att alltid vara ca 25 minuter, dvs i praktiken 25-29:59 så de åtminstone är under halvtimmen och oftast närmast 25 minuter.

Du hinner få några boktips till innan jul så släkten kan välja och vraka :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (47)
Nov (3)

Taggar