25 Minuter
Likes
167
Antal inlägg
127
Följare
46
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Avsnitt 30 - Intervju med Per H. Börjesson

Syding och Sunström intervjuar investeringsfenomenet Per Håkan Börjesson i ett förlängt avsnitt, 25x2 minuter. 

Anonymous's picture
B.J. (ej registrerad)

Tack,

Ännu en intressant och trevlig intervju från "25 minuter"! Denna gång med Sundström ;-)

Fortsätt gärna med dessa pålästa och välregisserade intervjuver.

/B.J.

Anonymous's picture
Jonas.25 (ej registrerad)

Skulle vara intressant att få lite input från er gällande val av utbildning. Jag funderar på att antingen plugga ekonomi (kandidat + master) på ett av de bättre universiteten i Sverige eller att plugga till Civilingenjör i industriell ekonomi, alltså samma utbildning som Per H. Börjesson. Jag är väldigt tacksam för svar då jag har kört fast lite i beslutsprocessen, även fast jag lyssnat på avsnitt 26. 

LudvigSunstrom's picture
7
9
0
0
LudvigSunstrom

Hej Jonas,

Jag har en master (civilekonomexamen) från Lunds Universitet. Det var helt O.K, men jag tror att Industriell Ekonomi är att föredra. Garanterat från en jobbsynpunkt. Men det är inte helt lätt att säga. . .

Här är några av mina tankar om det:

*Visserligen har jag min examen, och det är väl skönt att luta sig tillbaka på, men jag kommer med 99% sannolikhet aldrig ha någon nytta av det, för jag är egenföretagare/entreprenör och vill fortsätta med det.

*Detta visste jag inte skulle hända när jag var 19 och började plugga civilekonom. Jag trodde jag trodde då jag ville jobba inom finans, för jag höll på mycket med aktier.

*Faktum är, att om jag pluggat Industriell Ekonomi (jag kom faktiskt in i Linköping, som reserv, men tackade nej, för jag var redan på plats i Lund och gillade staden) hade jag nog jobbat på ett företag nu, och jag hade nog inte haft tid att lära mig om Internetgrejer (bloggande, marknadsföring, försäljning) på fritiden.

*En annan fördel (med Lund, i allmänhet) är att det är rätt ett väldigt annorlunda liv än att studera i de flesta andra städer, utom kanske Uppsala (Lund är typ en reality distortion bubble). Och man träffar mycket roligt folk, även om man är socialt tafatt.

______

Sammanfattningsvis:

Indek är bättre på papper och antagligen också i praktiken. Om ambitionen är en traditionell karriär, så är det alternativet du ska välja. Dock innebär det betydligt hårdare studier, så du har mindre tid för egna projekt eller självreflektion. Du lämnar alltså mindre åt slumpen/turen.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (47)
Nov (3)

Taggar