25 Minuter
Likes
168
Antal inlägg
143
Följare
46
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Avsnitt 6 - Därför har traders nyckeln till framgång

Smärttolerans--förmågan att stå emot fysisk, psykologisk och mental smärta--är en mycket viktig egenskap för långsiktig framgång. I veckans avsnitt diskuterar Syding och Sunström detta ämne, och varför det är så viktigt, exempelvis för att det avgör skillnaden mellan att klara av att acceptera karga verkligheter istället för att klänga sig fast vid tröstande illusioner.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
El (ej registrerad)

Jättebra program! Det är så synd om dem som får missa det här. Ibland känns det dock som att flera av dessa djupa koncept är något som man måste själv få erfara för att det ska verkligen etsa in sig i ens mindset och för att man ska börja stå fast vid det. Exempelvis kan vi ta livstipset om att vara en constant learner. Jag känner att jag måste ge det tid för att jag ska verkligen inse hur viktigt och utvecklande det är att lära sig nya saker ständigt. Visst, man har hela världen som bevis för det, men det är inte solklart för alla individer.

Per Andersen's picture
10
10
1
0
Per Andersen

Fet pod måste jag säga, hittade den förra veckan och har lyssnat igenom alla avsnitt. Keep up the good work!

SpreZZaturian's picture
236
227
67
0
SpreZZaturian

Ständigt lärande: Jag håller med om att det är svårt och tar tid; man måste ständigt lära på nytt att man ska följa principen om ständigt lärande :)

Människan vill liksom tillbaka till tryggheten i status quo och gillar inte att gå utanför ramarna.

SpreZZaturian's picture
236
227
67
0
SpreZZaturian

Per Andersen: Fet pod måste jag säga, hittade den förra veckan och har lyssnat igenom alla avsnitt. Keep up the good work!

 

Tack! Några avsnitt till ska vi nog få ihop...

BullRider's picture
19
42
8
0
BullRider

Podden blir bara bättre och bättre! Har lyssnat på några avsnitt flera ggr =) 

LudvigSunstrom's picture
7
9
0
0
LudvigSunstrom


EL:

Ibland känns det dock som att flera av dessa djupa koncept är något som man måste själv få erfara för att det ska verkligen etsa in sig i ens mindset och för att man ska börja stå fast vid det

--Ja, så är det ju med allt. Men så länge man förstår konceptet, och medvetet försöker träna det, så går det oftast. I alla fall i min erfarenhet.

Jag känner att jag måste ge det tid

Håller med. Gäller att vara tålmodig. :)

Per Andersen:

Tack, vad kul att höra!

BullRider:

Coolt (träning ger färdighet). Hoppas du kommer gilla de kommande avsnitten ännu mer också.

LudvigSunstrom's picture
7
9
0
0
LudvigSunstrom

SpreZZaturian: Per Andersen: Fet pod måste jag säga, hittade den förra veckan och har lyssnat igenom alla avsnitt. Keep up the good work! Tack! Några avsnitt till ska vi nog få ihop...

--Om inte MARTINS hängivnaste följeslagare klubbar ned oss.

 

Anonymous's picture
Max.H (ej registrerad)

Hej Mikael & Ludvig! Bra podcast som vanligt! :)

 

Här kommer det en text som kan komma låta som en av St. Martins evige följeslagare... Den dogmatiska figuren som försvarar sin Almighty prophet för alltid. 

 

Nog om dramatiken hehe, nej, jag är lite mer vidsynt än så. Förhoppningsvis :D

 

Jag kan hålla med om hans åsikter som är just det hans, inte något jag alltid skriver under på (Exempelvis när han skriver om geopolitik). Men det sagt har jag haft nytta av att ha följt hans blogg. I mitt ständigt sökande efter mer kunskap som kan ge en bild av hur världen fungerar(Lyssnar därför till er podcast ;) ). (Var sj en dogmatisk goldbug innan jag började läsa hans blogg, blev med tiden efter jag läst hans och andra bloggar, blev väldigt ödmjuk med vad jag vet, och framför allt vad jag inte vet.)

 

Side note, det skulle vara kul om vi kunde ses, ett förslag, om ni kan ordna någon slags meeting/gathering på någon offentlig plats eller liknande för att snacka om dessa ämnen skulle vara stimulerande o kul. En gemensam informell diskussionsplatform helt enkelt.

 

Armstrong har ett visst sätt att se på världen ja, men hans modeller är intressanta (Krigscykeln, ekonomiska cyklen etc). Jag vet inte om ni båda har läst hans blogg under en längre tid men han kommer med intressanta artiklar om kaosteorin, och speciellt cyklerna och generellt om dessa cykler. Och i mer djup än det som anspelas i dokumentären. Det öppnade mina ögon då jag alltid tänkte i linjära samband vilket är fel sätt att se på världen gällande orsak och verkan.

 

Allting hänger ihop, vad som händer i den japanska börsen kan få konsekvenser för en amerikansk arbetare. Och saker och ting upprepas pga människans natur förändras aldrig. ”Animal Spirits” som Keynes so famously karakteriserade det mänskliga pysket. ”Hidden order masked as chaos” är en tilltalande del av kasoteorin. Det finns stöd i litteraturen med teorin när man pratar om fractals till exempel.

 

Jag har lärt mer om hur man ska se på inflation från honom än från Intermediate microeconomics på Stockholms Univetersitet. (Läser kandidatexamen, snart klar med den wahoo!) 

 

Det jag vill säga i princip är att inte avfärda Armstrong bara för att han är ”kookoo” pga hans åsikter. Hans modeller och hans forecasting är intresseväckande. (Och han har haft rätt med sina forecasts). Han kommer med intressanta inflikningar kring psykologin, mänsklighetens natur etc. Dålig analogi jag tar upp här men, jag skulle inte avfärda Napoleon även om han inte kunde ett skvatt när det gällde musik (Han skrev kärleksbrev till Desiree Clary när han lärde henne att sjunga fa re so... han visste inte vad han snackade men betedde sig som om man gjorde det hehe) När det gällde militärstrategi, han var experten. Sidospår men Napoleon är fascinerande historisk person. :) Kontentan Martin kan väl om cyklerna och förutspår väldigt bra. 

 

Men som sagt annars, keep up the good work!

 

/Max

 

 

 

LudvigSunstrom's picture
7
9
0
0
LudvigSunstrom

det skulle vara kul om vi kunde ses, ett förslag, om ni kan ordna någon slags meeting/gathering på någon offentlig plats eller liknande för att snacka om dessa ämnen skulle vara stimulerande o kul. En gemensam informell diskussionsplatform helt enkelt.

Det är en intressant idé. Kan säkert ordnas framöver.

Jag har lärt mer om hur man ska se på inflation från honom än från Intermediate microeconomics på Stockholms Univetersitet. (Läser kandidatexamen, snart klar med den wahoo!) 

Kul, grattis i förväg!

jag skulle inte avfärda Napoleon även om han inte kunde ett skvatt när det gällde musik

Haha, bra exempel. Jag gillar också Napoleon och har läst det där.

:)

SpreZZaturian's picture
236
227
67
0
SpreZZaturian

Hej Max

Vi avärdar absolut inte M Armstrongs kunnande om bl.a. makro (inkl inflation och guld) eller historia och psykologi (långa cykler avseende bl.a. krig). Tvärtom är vi båda imponerade av det.

Det är just därför vi är förvånade att han öht blandar in talet PI. En sak är att tänka i Kondratiefftermer med cykler på ca 2-3 generationer eller cykler öht. Det är en effektiv modell av världen.

Det är en helt annan att pinpointa händelser med exakta årtal (för att inte tala om månader eller dagar) och hänvisa till omkretsen på en cirkel. Det senare är koko - men också, som vi spekulerar om i avsnittet, kanske smart marknadsföring.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar