Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Är social trading framtiden?

Jag tror att de flesta investerare på något sätt låter någon annan förvalta en del av sitt kapital, t.ex. via olika investeringar i fonder m.m. Att låta andra kunniga personer förvalta ens kapital är väldigt populärt då de flesta känner att de själva inte har tiden eller orken för att sköta den processen på egen hand. För några år sedan började dock ett nytt fenomen att gro och växa sig till liv och det håller nu på allvar på att bli en riktig ”game changer” inom finansbranschen.

Det fenomen som jag pratar om är social tradning som går ut på att man vi en plattform följer andra investerare och även tar efter dem om man skulle vilja det. Så istället för att t.ex. välja en fond med en bra tidigare avkastning och med en förvaltare som man gillar så väljer man helt enkelt att investera på samma sätt som andra privatpersoner som tidigare har presterat bra och som man gillar.

Ett ställe där man kan ägna sig åt social trading är hos nätmäklaren Ayondo. Där kan man enkelt hitta olika investerar att följa via att ställa in de parametrar i deras handelsplattfrom Tradehub som passar just dig. Det kan t.ex. handla om avkastning, betyg från andra, volatilitet, hur aktiviteten ser ut och hur den aktuella risken ser ut just nu med mycket mera. Det speciella med just Ayondo är att man kan skapa en egen ”portfölj” av investerare som man följer så att man ser till att använda sig av det bästa från flera världar som i det här fallet består av det bästa från tusentals privata investerare. På bilden här nedanför kan ni se hur en sådan portfölj kan se ut. 

Ayondo är idag en av de mest snabbväxande nätmäklarna i Europa när det kommer till social tradning. Det vill som ni säkert förstår förändra hur vi låter vårt kapital bli förvaltat eller rättare sagt de vill få oss att förvalta vårt kapital själva på bästa sätt via att enbart ta hjälp av de absolut bästa och det är någonting som jag helt klart vill stå bakom. Därför tycker jag att det nu är extra roligt att Ayondo nu vill ta sig an den svenska marknaden och att de i och med den satsningen erbjuder alla nya svenska kunder ett riktigt attraktivt erbjudande som ni kan läsa mer om här.

Jag tror verkligen att social tradning är framtiden och att det som sagt verkligen kan förändra hela finansbranschen till det bättre med tiden. Vad tycker ni och hur går era tankar? Skulle ni t.ex. kunna tänka er att sköta era investeringar på egen hand och följa framgångsrika handlare istället för att placera era pengar i en fond?  

 

I samarbete med Ayondo. 

Taggar (blogg): 
Ekonomiblogg's picture
389
596
81
0
Ekonomiblogg


Hej! För de som inte har tiden eller orken kan det nog vara bra för. Social trading är inte det något liknande det Nordnet köpte upp Shareville där ska man kunna följa och kanske också kopiera aktieportföljer social-investing. Jag vet inte men det ser rätt lika ut....

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Ekonomiblogg: Hej! För de som inte har tiden eller orken kan det nog vara bra för. Social trading är inte det något liknande det Nordnet köpte upp Shareville där ska man kunna följa och kanske också kopiera aktieportföljer social-investing. Jag vet inte men det ser rätt lika ut....

 

Det finns helt klart likheter! Skillnaden i det här fallet är att man via Ayodno kan bygga upp mer automatiska och avancerade portföljer som agerar efter de handlare som man följer. 

Ekonomiblogg's picture
389
596
81
0
Ekonomiblogg

Aktieinkomster: Ekonomiblogg: Hej! För de som inte har tiden eller orken kan det nog vara bra för. Social trading är inte det något liknande det Nordnet köpte upp Shareville där ska man kunna följa och kanske också kopiera aktieportföljer social-investing. Jag vet inte men det ser rätt lika ut.... Det finns helt klart likheter! Skillnaden i det här fallet är att man via Ayodno kan bygga upp mer automatiska och avancerade portföljer som agerar efter de handlare som man följer. 

 


Hej! Då vet jag Tack

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Ekonomiblogg: Aktieinkomster: Ekonomiblogg: Hej! För de som inte har tiden eller orken kan det nog vara bra för. Social trading är inte det något liknande det Nordnet köpte upp Shareville där ska man kunna följa och kanske också kopiera aktieportföljer social-investing. Jag vet inte men det ser rätt lika ut.... Det finns helt klart likheter! Skillnaden i det här fallet är att man via Ayodno kan bygga upp mer automatiska och avancerade portföljer som agerar efter de handlare som man följer.  Hej! Då vet jag Tack

 

Ha en bra måndag!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar