Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ökade i Betsson och ICA Gruppen

Förra veckan ökade jag på mitt innehav i Betsson och det kan ni läsa mer om här. Igår valde jag att köpa ännu fler aktier då jag tycker att värderingen känns väldigt attraktiv i dagens läge. Rapporten som kom förra veckan visade visserligen upp ett svagt resultat men det fanns förklaringar till det och dessa bådar väldigt gott inför framtiden och överlag tycker jag att Betsson visar upp en bra stabilitet, bra utdelning samt en bra tillväxt och potential på lång sikt framöver och det är också därför jag väljer att köpa på mig ännu fler aktier.

Idag kom även ICA Gruppen in med sin rapport och den var faktiskt sämre än väntat på de flesta punkterna. Men återigen så anser jag inte att den är så dålig så att en nedgång på nästan 14 % är berättigad. Dessutom föreslår styrelsen en höjning av utdelningen från 9,50 kronor till 10 kronor och idag motsvarar det en direktavkastning på nästan 4 %. Så allt var alltså inte bara dåligt och det här glappet medförde att jag valde att köpa på mig fler aktier även i ICA Gruppen. Jag är även beredd att köpa lite mer om den fortsätter nedåt under de kommande dagarna.

Jag tycker att investeringarna via min privata utdelningsportfölj och vidarebyggnationen av den har fått en flygande start så här långt i år. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag att jag har kommit över aktier i flera bolag till väldigt attraktiva priser. Det här bådar även gott inför den kommande utdelningssäsongen i Sverige och även inför alla kommande utdelningsperioder också för den delen.

Ett tufft börsklimat behöver inte alltså inte vara negativt utan efter en hel del år på marknaden så tycker jag snarare att det bara är positivt att tuffare perioder kommer ibland så att man kan få ner priserna på aktier lite, vad tycker ni?  

 

David      

Anonymous's picture
wallstreet (ej registrerad)

hur prissätter du dina aktier? 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Wallstreet: Menar du hur jag bedömmer de aktuella värderingarna av olika bolag på börsen?

Anonymous's picture
wallstreet (ej registrerad)

Aktieinkomster: Tänkte på om du gör någon dcf modell osv. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

wallstreet: Det gör jag då och då. För det mesta använder jag dock mina hemasnickrade excel-system som jag tagit fram under åren och som jag ständigt anpassar. Hur gör du själv?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar