Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

55 % i årlig tillväxt sedan år 2010

För några dagar sedan skickade jag ut ett investeringsutskick gällande bolaget, Bangerheads pågående nyemission. Därför tänkte jag nu kolla ännu lite mer på bolaget då Bangerhead som är en av Skandinaviens största återförsäljare av skönhetsprodukter online men även har omnikanals-butiker i Borås och Stockholm, samt ett dotterbolag – LH Cosmetics, som redan första verksamhetsåret väntas omsätta över 10 MSEK och drivs med internationella make-up artisten och influencern Linda Hallberg.  

Bangerhead är just nu som sagt mitt uppe i genomförandet av sin nyemission där de i korthet planerar att ta in 10-15 miljoner för att fortsätta växa på nya marknader och fortsätta investera i egna varumärken. Det till en pre-money värdering på 70 miljoner kronor. Ni hittar all information och alla villkor för nyemissionen här.      

 

Bangerhead kommer handlas på Pepins Market

När man investerar onoterade bolag som t.ex. Bangerhead så är ett av målen längre fram för oss investerare någon typ av exit, genom t.ex. en notering på en marknadsplats.  Vid en exit så realiseras eventuell värdeökning av bolaget och man som investerare får fram ett nytt värde på sin aktie.

Det som är bra i Bangerheads fall är att de för det första sköter sin nyemission via Equity Crowdfunding plattformen, Pepins. Det medför att när emissionen väl är genomförd så kommer Bangerhead börja handlas på Pepins Market inom en 12 månaders period. Det ger alla som investerat möjligheten att faktiskt börja handla med aktierna man har köpt på sig på Pepins Market.

 

Starka nyckeltal och nyckelfaktorer:

Kollar vi på Bangerhead som bolag så kan vi väldigt snabbt se alltifrån en nu väldigt stark grund till goda tillväxtmöjligheter. Den starka grunden kommer från löpande satsningar på t.ex. IT- och plattformsutveckling som väldigt snabbt resulterade i en omsättningsökning på nästan 50 % och 40 % ökad handel via mobila enheter vilket kommer vara en enormt viktig detalj inför framtiden då fler och fler köp online sker via t.ex. mobiltelefoner.

Det fina med dessa ovanstående satsningar är att kostnaderna redan togs upp förra året och visserligen påverkade resultatet negativt då men nu inför i år och även många år framöver sitter Bangerhead nu på en struktur och som sagt en grund som är bra mycket mer lönsam än vad den var tidigare.

En detalj hos Bangerhead som vid en första anblick kan se lite skrämmande ut är att enbart 1 % av försäljningen består av egna produkter, resterande delen är ren återförsäljning. Vid sådan försäljning kan det vara svårare att kontrollera marginalerna och hela tiden arbeta för att få upp dem. Men ett av Bangerheads mål med den här nyemissionen och även långsiktigt framöver är att satsa på att just utveckla och utöka det egna produktsortimentet. Eftersom att dessa som sagt bara står för 1 % i dagens läge så finns det där gott om potential och den utvecklingen kommer kunna bidra väldigt bra till ökande marginaler ur ett långsiktigt perspektiv. Bolaget har visat prov på denna förmåga tidigare, den näst mest sålda produkten på Bangerhead är deras egna produkt Fresh Me Up!  

Även via Dotterbolaget LH Cosmetics som Bangerhead äger drygt 50% kommer bolaget ha mycket bättre marginaler. Linda Hallberg som äger resterande del av bolaget är ett oerhört stort namn inom make-upbranschen och har över en miljon följare i sociala medier. LH Cosmetics signade precis ett avtal med Kicks och distribution i 180 av deras butiker och bolaget väntas omsätta cirka 10 MSEK 2017.

En annan sak som pengarna från nyemissionen ska användas till är tillväxt geografiskt. Här står Sverige för ungefär 75 % av försäljningen och Finland och Norge för de resterande 25 %. Här vill Bangerhead växa i både övriga Skandinavien och även på helt nya marknader utanför regionen och med tanke på att bolaget snabbt har tagit en ledande roll både i Sverige och Skandinavien så finns det goda möjligheter för att göra samma sak på nya marknader.

Om vi kollar lite snabbt på tillväxten så har Bangerhead växt med hela 55 % per år sedan år 2010. Som jag nämnde förut har även omsättningen ökat markant i och med utvecklingen av den nya plattformen och den tillväxten börjar synas redan nu direkt. Kollar vi på Branschen överlag så ligger tillväxten på ungefär 7 % per år och Bangerhead har med sin tydliga position på marknaden goda möjligheter att plocka hem en stor del av den tillväxten.    

Förutsättningarna för Bangerhead har alltså aldrig varit bättre. Grunden i bolaget är nu lagd på allvar och den stora tillväxtresan har redan börjat ta fart. Som jag också skrev i investeringsutskicket igår så ser läget för en investering i Bangerhead bättre ut en någonsin och det gällande alltifrån bolaget i sig, potentialen och en kommande börsnotering med mycket mera.   

 

Att investera utanför börsen:

Att investera utanför börsen i sådana här onoterade bolag som Bangerhead är såklart fortfarande lite krångligare och med riskfyllt, även om Pepins på väldigt kort tid har underlättat processerna markant.

Men som mindre investerare i onoterade bolag bör man ha en börsnotering som mål för det är då man kan tjäna de stora pengarna. I Bangerheads fall är det som sagt redan på tapeten vilket är en stor fördel och det medför att man kan komma att börja se att sin investering letar sig uppåt inom en ganska så snar framtid.

Om ni vill veta mer om onoterade investeringar överlag och via Pepins så får ni allt förklarat på ett enkelt och lättförståeligt sätt i Pepins guide här.   

 

I samarbete med Pepins & Bangerhead!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar