Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

9 intressanta saker om Tesla

El-bilstilverkaren Teslas aktie en av de mest populära utländska aktier bland oss svenska investerare. Trots det så har vad jag förstått många dålig koll på bolaget vilket kan vara väldigt farligt ur ett investeringsmässigt perspektiv. Därför tänkte jag här och nu ge er lite snabb men intressant information.

 

 • Alla som äger en Tesla kan enkelt ringa en servicetekniker och be hen komma hem och fixa/serva bilen och det till ett väldigt kostnadseffektivt pris.
   
 • Tesla var en av de första biltillverkarna som satsade på internet och lät sina kunder designa och beställa bilar online på internet.
   
 • År 2009 var Tesla i princip den enda el-bilstillverkare på marknaden vars bil kunde köras längre sträckor. Idag tätnar konkurrensen i princip varje dag.     
   
 • I slutet av år 2010 sålde Tesla sina el-bilar på enbart 14 ställen. Idag håller Tesla på att täcka i stort sett hela världsmarknaden.
   
 • År 2012 hade Tesla enbart 6 stycken laddningsstationer utplacerade. Nu växer det nätverket runt om i världen med över 400 % per år.
   
 • År 2011 var Tesla den mest blankade aktien i USA. Idag är aktien en av de mest populära runt om i hela världen och som sagt även i Sverige.
   
 • Förra året gjorde Tesla någonting som i princip inget företag har gjort förut, de släppte sina patent fria och gjorde det möjligt för vem som helst att använda dem framöver.
   
 • När Tesla börsnoterades år 2010 hade ingen biltillverkare börsnoterats på över 50 år.   
   
 • Vid börsnoteringen passade Teslas grundare Elon Musk på att sälja av aktier för mer än 15 miljoner dollar.

 

Det här var några snabba, korta men enligt mig väldigt intressanta detaljer om Tesla och förhoppningsvis får ni användning av den här informationen. Vissa av er kanske till och med börjar gräva vidare i Tesla för om man gör det så lovar jag att man hittar en hel del, både intressanta och oroväckande saker.

 

David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar