Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

ABB tog idag en plats i min utdelningsportfölj

Idag tog faktiskt kraft- och automationsföretaget, ABB en plats i min utdelningsportfölj och det efter att jag haft företaget på min bevakningslista under i stort sett hela året. Valet mellan ABB och det danska vindkraftsbolaget, Vestas Wind Systems är nu då alltså en faktum och även om jag egentligen skulle kunna ha båda bolagen i min utdelningsportfölj så har jag efter en hel del övervägande att inte ha det och enbart satsa på ABB i det här fallet.

Det jag framförallt vill åt inom ABB är då som ni säkert förstår deras Discrete Automation and motion-avdelning där de utvecklar energieffektiva produkter och lösningar för i princip alla områden som finns på marknaden. Men självklart ser jag även deras verksamhet inom avdelningarna för Power Products och Power Systems som väldigt intressanta då jag gillar ABB överlag och det ska dessutom bli väldigt intressant att exponera mig mer indirekt och brett mot både kraftmarknaden överlag men också mot förnyelsebar energi vilket var mitt huvudsyfte med den här investeringen.   

På bilden här nedanför ser ni hela min utdelningsportfölj och ABB kommer nu ta en plats i toppskiktet. Jag gick in ganska så tungt redan nu från början men jag kommer även löpande öka på innehavet, precis som med alla mina andra innehav.

Anledningen till att ABB redan nu från början kommer få spela en väldigt stor roll i min portfölj är för att jag helt enkelt anser att bolaget har väldigt mycket att ge och utvecklingspotentialen är god ur ett långsiktigt perspektiv. Dessutom kommer jag varje år få ta del av en direktavkastning från utdelningarna på nästan 4 % och bara det tycker jag känns väldigt attraktivt. Det har visserligen pratats och spekulerats en en hel del om en splittring inom ABB och om så skulle bli fallet så får jag ta ställning till vad jag ska göra då men just nu tycker jag att bolaget passar in riktigt bra i min utdelningsportfölj.

 

Vad tycker ni om ABB?

 

David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar