Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv

Idag har alltså mitt nya tema-koncept premiär och mer detaljer kring det hittar ni här. Den här veckans tema är Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv och då tänkte jag nu börja med att introducera er till Afrika och visa er varför just den här regionen är framtiden.

Till att börja med är Afrika världens näst största världsdel och även den varmaste i världen. Befolkningsmängden är en bra bit över 1 miljard och regionen har under en lång tid (även nu) präglats av fattigdom, brist på mänskliga rättigheter, krig, diktatur och överlag kan man säga att Afrika är världens fattigaste och problemtyngda region. På många ställen runt om i Afrika är det här fortfarande verkligheten men samtidigt så finns det även många länder som tagit eller börjat ta sig ifrån allt elände. Det är just här i den förändrings- och utvecklingsprocessen som potentialen i Afrika kommer in för det finns få andra ställen i världen där man som investerare nästan kan vara med ifrån noll och ta del av hela den kommande resan.

De flesta investerare som hör ordet Afrika tänker oftast på råvaror och det är visserligen inget fel med det då naturtillgångarna är enorma i Afrika och det finns en väldigt bra potential där men det är mer helheten och valmöjligheterna som jag ser som mest intressant. Eftersom att många samhällen runt om i regionen i stort sett faktiskt nyligen började samhällsutvecklingen från noll så finns det en väldigt god potential inom i stort sett alla områden och branscher. För när man tänker på att deras samhällen nyligen har eller någon gång ska börja utvecklas och byggas upp på ett liknande sätt som våra så inser man att det finns väldigt bra potential inom alltifrån infrastruktur och hälsa till kommunikation, IT och på konsumtionsmarknaden med mycket mera.

Dessa möjligheter rent branschmässigt är en sak men det finns även fler detaljer som gör att potentialen ökar ännu mer. Det kan t.ex. handla om billig arbetskraft, viljan att arbeta och utvecklas och närheten till just material och råvaror med mera och allt det här skapar en väldigt bra och nästan oslagbar kombination av just potential. 

Jag anser att potentialen i Afrika slår i princip allt annat som våra nuvarande generationer kommer få och kunna ta del av. Långsiktighet är såklart en nyckelfaktor här då utvecklingen kommer ta en väldigt lång tid. Men eftersom att jag vill få in lite mer långsiktigt tänkande på marknaden så kanske jag här kan slå två flugor i en smäll.     

Självklart finns det även enorma risker i Afrika som t.ex. politisk instabilitet, krig och korruption med mycket mera och självklart kommer jag även prata om det under den här tema-veckan. Det kommer komma ett helt eget inlägg om just riskerna och motgångarna under morgondagen så se till att följa det här temat hela veckan då det för varje dag som går kommer utvecklas.

Sammanfattningsvis så är Afrika alltså möjligheternas region och så bra som man ansåg att potentialen var i Asien för många år sedan anser jag att man ska se på Afrika nu, kanske till och med ännu bättre. Regionen innehar många möjligheter men också många risker så långsiktighet i kombination med en stor försiktighet är ett måste. Det börjar även bli hög tid att ta sina långsiktiga positioner i Afrika om man vill ta del av en så stor del av utvecklingen som möjligt.

Näst på tur under den här tema-veckan kommer jag kolla på bland annat vilka länder som är mest intressant i regionen samt hur man på bästa och enklaste sätt riktar sina investeringar dit med mera. Det vore även roligt att höra hur ni ser på Afrika som region överlag ur ett investeringsmässigt perspektiv?

 

 

David      

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
796
1346
66
0
Aktieinkomster

Vad tycker ni om tema Afrika så här långt? Något ni saknar redan nu? Det kommer fler inlägg framöver!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar