Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Afrika växer snabbast i världen: Potentialen hos små detaljer

Det är enligt mig inte längre en frågan om Afrika kan bli den nästa stora tillväxtregionen, det är nu istället en frågan om när man mer på allvar börjar se att saker och ting rör sig uppåt i ett rasande tempo. På bilden här nedanför kan vi se hur tillväxten såg ut runt omkring i världens olika regioner under år 2014 och 2015 och då är det väldigt tydligt att Afrika redan då och nu är den region som växer snabbast i världen.  


Är du iskall?

Jag har pratat en del om riskerna i Afrika nu under min temavecka och det är ingen hemlighet att de är ganska så stora på många håll och kanter. Som investerare måste man alltså ha riktigt bra nerver, magkänsla och tålamod för annars har man inte i Afrika att göra och det är just det som får de flesta personer att avstå helt. Men jag hoppas att jag nu under min temavecka har gett er en lite större och bättre inblick i Afrika och visat er att det faktiskt går att hitta case med riktigt bra risk/reward och när det faktiskt är möjligt, vem vill då stå utanför världens mest snabbväxande region?

 

De hetaste länderna i Afrka:

Jag har även pratat en hel del om vilka länder och områden som kan vara mest intressanta i Afrika och på bilden här nedanför får ni en väldigt bra överblick över de länder som är hetast ur ett investeringsmässigt perspektiv just nu (enligt Internationella valutafonden).    

 

Små detaljer gör stor skillnad:

Även om de stora tillväxtmöjligheterna i Afrika kommer vara den största bidragande faktorn så finns det även många små fördelar som regionen kommer att dra nytta av. Det kan t.ex. handla om den unga befolkningen, tillskillnad mot många andra länder runt i världen som t.ex. i Japan så är befolkningen överlag väldigt ung i Afrika vilket kommer vara en stor fördel för arbetsmarknaden.

I Afrika är även ungefär hälften av all brukbar mark oanvänd och just den faktorn kanske inte ses som speciellt viktigt nu men i längden kommer den vara avgörande för hela världen. Vår befolkningsmängd växer hela tiden och för att vi ska klara av att öka produktionen av livsmedel så kommer just den oexploaterade marken i Afrika bli avgörande.

Den växande medelklassen är också ett riktigt bra exempel på en sådan här lite gömt detalj. Det är inte bara stora industriprojekt som är intressanta ur ett investeringsmässigt perspektiv i Afrika utan även konsumtion och handel bör väcka mångas intresse. Desto mer medelklassen utvecklas och växer i Afrika desto fler personer ska ha t.ex. ett bankkonto eller börja köpa märkesvaror så potentialen är enorm även inom sådana områden.      

 

Jag anser alltså att även de små detaljerna i idag små områden och branscher i Afrika är riktigt intressanta ur ett investeringsmässigt perspektiv. Det är till och med där man kanske kommer hitta de bästa långsiktiga affärerna så om man är just iskall och kanske vågar risker lite mer än de flesta andra så kan man få en rejäl hävstångseffekt och då få upp potentialen rejält, vågar du?  

 

Glöm heller inte att kolla in hela min temavecka om Afrika här.

 

 

David

Taggar (blogg): 
Aktieinkomster's picture
797
1347
66
0
Aktieinkomster

Unger 6 % tillväxt per år ligger Afrika på just nu. Bara den faktorn kan ge ens investeringar en rejäl hävstång.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar