Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Alla anser inte att potentialen är hög i Afrika

Under januari månad nu år körde jag som de flesta säkert känner till en temavecka med fokus på Afrika här på Aktieinkomster. Ni som missade den veckan kan kolla in alla inlägg om Afrika ur ett investeringsmässigt perspektiv här.

Under den veckan pratade jag en hel del om potentialen i Afrika för oss investerare men också för många företag. Som jag även sa då så har många företag redan nu börjat se potentialen i Afrika och många är på god väg att etablera sig i regionen. Viljan att ta över Afrika och att bygga nästa generations framgångssagor delas dock inte av alla företag och det tänkte jag nu ge er ett konkret exempel på.

Barclays som är en av världen största banker överväger nämligen nu i dagens läge att lämna Afrika helt och hållet och de har till och med tillsatt en kommitté som ska avgöra om det är rätt drag eller inte. Efter över 100 års närvaro i Afrika kan alltså en av världens största banker välja att lämna Afrika och det när framtiden antagligen aldrig har sett bättre ut och då uppstår helt klart många frågetecken. Samtidigt säger Barclays att tillväxtmöjligheterna ser riktigt bra ut i Afrika men det är eventuellt inget för dem då de framöver istället vill satsa fullt ut på Storbritannien och USA.

Möjligheterna i Afrika kanske alltså inte passar för alla, oavsett hur stort företaget är och hur väletablerade de är runt om i världen. Det här tycker jag även stämmer in för oss investerare då Afrika helt enkelt inte är till för och passar alla och det tycker jag är värt att tänka på. Vi investerare glömmer ofta bort att anpassa våra investeringar efter oss själva och vår personlighet och i längden kan det bli förödande.

Därför får dagens tips bli att man inte ska satsa på en region, ett område eller ett företag bara för att potentialen och möjligheterna ser bra ut. Passar det inte in på dig så kommer det inte bli bra i längden så istället för att oroa oss över Barclays eventuella uttåg från Afrika så ska vi nog lära oss av hela processen.

 

David    

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar