Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Analys: Dustin Group- En hel dold del

I det senaste veckobrevet som skickades ut tidigare idag blev Dustin Group veckans företag och nu tänkte jag att det skulle passa bra att även dela med sig av den bolagsgenomgången här på bloggen. Om ni vill ha sådana här bolagstips med mycket mera löpande varje vecka så kan ni anmäla er till utskicken helt gratis här.

 

Dustin Group är en återförsäljare av IT-produkter och de flesta känner nog till bolaget via deras sajt Dustin.se där alla möjliga tekniska prylar säljs. Det intressanta med Dustin som bolag är dock att många på marknaden egentligen inte vet vad Dustin är eller vad de gör och hur det får in sina intäkter men när man känner till det blir det här ett helt annat bolag och det tänkta jag visa er idag.

 

Företagsmarknaden står för 90 %:  

Många tror att Dustin är väldigt likt t.ex. CDON bara att Dustin enbart fokuserar på IT- och teknikprylar. Kollar man på bolagets internet-sajt så ligger det visserligen någonting i det tankesättet men försäljningen till privatpersoner som då mest förknippas med internet-handeln står ungefär bara för 10 % av bolagets omsättning på nästan 8 miljarder kronor (år 2015).

Det som verkligen snurrar i Dustin Group är företagsförsäljning som då alltså står för de resterande 90 % av omsättningen. Produktförsäljningen med tillhörande tjänster till företag rullar också på riktigt bra och även om det är små och medelstora företag som är den största kundgruppen så börjar även allt större beställningar komma in. Ett exempel på det är att den svenska Försvarsmakten och Försvarets materielverk nyligen skrev ett avtal med Dustin gällande leverans av IT-relaterade produkter och tjänster och det är värt över 200 miljoner kronor och dessutom innehåller avtalet en chans till en förlängning som i sin tur kan komma att bli värd en bra bit över en halv miljard kronor.

Dustin är som sagt en av de största inom sitt område på den Nordiska marknaden i dagens läge och med hjälp av grunden som de har byggt upp på företagsmarknaden redan nu kan de på allvar börja satsa på sådana här lite större affärer och det är där den stora potentialen inför framtiden finns.  

 

Svårt på marknaden för privatkunder:

Att privatkunderna hos Dustin i princip enbart står för 10 % av bolagets omsättning är en större styrka än vad många tror. När det kommer till försäljning av sådana har teknikprylar är marknaden idag nämligen väldigt pressad. Det beror på att en stor del av konsumenterna i dagens läge är väldigt prismedvetna och lojalitet existerar inte på samma sätt som förut, då man helt enkelt väljer att köpa t.ex. sin nya dator hos den aktör som är billigast.

Av den anledningen är det väldigt viktigt att man håller koll på att företagsdelen inom Dustin behåller sin starka del för även om privatkonsumenterna snart också omsätter över 1 miljard kronor så är det inom företagssegmentet som den stora potentialen finns.

 

En av Nordens största leverantör under digitaliseringen:

Via en investering i Dustin kan man alltså få ta del av en av Nordens största återförsäljare inom IT och teknik. Det som är unikt med just Dustin är att de kombinerar just konkret produktförsäljning med tillhörande tjänster och det är därför de kunnat bli så stora på företagsmarknaden.

Man kan även säga att Dustin har och kommer dra stor nytta av den pågående digitaliseringen samt att de även har en ledande roll inom den utvecklingen. Det fick vi t.ex. se klart och tydligt i och med ordern från det svenska försvaret och när digitaliseringsvågen når nästa steg och verkligen alla företag inom våra samhällen har Dustin potential att ta sig upp till nästa nivå.

Rent aktiemässigt har Dustin gått tungt på börsen i år och tappat nästan 15 % av sitt värde. Men det i kombination med den långsiktiga potentialen inom bolaget skapar ett intressant köpläge och under tiden kan man minst ta del av en direktavkastning på över 3 % per år. Just hårdvara som Dustin arbetar mest med sägs bli nästa stora grej och steg inom digitaliseringen och eftersom att Dustin där ligger i framkant rent försäljningsmässigt samt att de har en ledande position i Norden kan man räkna med Dustin kommer hänga med bra i den utvecklingen och dessa ord sammanfattar läget och potentialen inom Dustin väldigt bra.  

 

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar