Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Att bygga upp min "swing-trading-portfölj"

Ett av mina mål för det här året (se målen här) var att med tiden bygga upp en swing-trading-portfölj parallellt med min tradingverksamhet. Med swing-trading-portfölj så menar jag att jag köper aktier som jag på kort sikt tycker är undervärderade och behåller dem tills jag är nöjd, om de rör sig i rätt riktning vill säga. Men jag ska också ha möjlighet att gå kort i vissa innehav ( spekulera för nedgång) för att på så sätt kunna tjäna pengar på både upp och nedgångar. Hur länge jag kommer behålla dessa innehav eller positioner beror såklart på men vanligtvis så räknar jag med allt ifrån en vecka till några månader, men som sagt det kommer variera väldigt mycket. Tanken med sådana här innehav är att det varken kommer gå ut på att daytrada eller att vara långsiktig. Det ska liksom vara ett mellanting där emellan som tillåter mig att få chansen att tjäna pengar på kortsiktiga uppgångar.

En sak angående det här och min tradingverksamhet som jag vill nämna är att storleken på dessa affärer är och kommer vara ganska så små i jämförelse mot min långsiktiga utdelningsportfölj som alltid kommer att vara huvudportföljen. Dessutom så går i princip alla vinster från den här andra handeln till min utdelningsportfölj så det är som sagt alltid den som ligger mest i fokus.

Just nu så är min nya swing-trading-portfölj helt tom då jag inte kommit igång med den handeln ännu för att jag helt enkelt inte hittat några klockrena investeringscase. Men nu så tycker jag i alla fall att jag börjar se några potentiella kandidater till den här portföljen. Dessa är just nu CDON, Ratos och Cloetta. Vid en första ganska grov anblick så tror jag att dessa aktier på några månaders sikt kan komma att dra uppåt en del men om jag kommer investera i något av dem i min swing-trading-portfölj får den närmsta tiden utvisa, det kan såklart även bli en eller flera helt andra aktier eller positioner.

Som vanligt när det handlar om mina investeringar och affärer så kommer jag att skriva om dem här på Aktieinkomster.se så fort det blir aktuellt. Mitt stora intresse som ni säkert förstått är just investeringar och handel med finansiella instrument så det ska bli väldigt roligt och spännande att nu framöver handla på tre olika sätt. Dessa olika sätt är mina långsiktiga investeringar i min utdelningsportfölj, min dagliga tradingverksamhet och nu då också även investeringar på ganska så kort sikt. Hur länge jag kommer ägna mig åt alla dessa metoder samtidigt får såklart tiden avgöra men så fort att jag känner att jag inte har tid med alla sätt så lägger jag ner något av dem, men inte de långsiktiga investeringarna såklart. För dessa får aldrig hamna i skymundan, det ät något som jag alltid kommer stå fast vid.

David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar