Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

AT&T ser intressant ut

Jag tycker att det överlag skrivs och pratas alldeles för lite om utländska bolag i Sverige och mitt mål har länge varit att göra någonting åt det. Därför kommer ni märka att jag skriver en hel del om utländska bolag men självklart även om svenska och jag hoppas att ni gillar den mixen.  

Idag tänkte jag visa er några detaljer som gör att i alla fall jag tycker att det amerikanska telekombolaget AT&T börjar se intressant ut ur ett investeringsmässigt perspektiv. Till att börja med så har AT&T varit ett riktigt tråkigt bolag under de senaste åren men det har medfört att värderingen idag är relativt låg och det är den första saken som gör AT&T intressant.

Just värderingen för AT&T ligger just nu på ganska så låga nivåer om man jämför med andra telekombolag, både i USA och globalt. Grundverksamheten är stabil medan det samtidigt finns en bra potential via de olika expansionsplanerna på olika tillväxtmarknader. Det fria och ständigt växande friakassaflödet är också (i alla fall ur det långsiktiga perspektivet framöver) en underskattad del hos AT&T som då även bidrar till den låga värderingen. Det här kommer det antagligen dock bli ändring på under den kommande tiden när några av bolagets senaste satsningar på allvar börjar dra sitt strå till stacken.

Den här med det fria kassaflödet tar oss över till en annan punkt och det är utdelningen från AT&T. Direktavkastningen ligger i dagens läge på nästan 6 % (5,75 %) och bolaget har höjt sin utdelning i hela 30 år i rad. Marknaden och många investerare har den senaste tiden varit oroliga för att AT&T delar ut mer pengar till sina aktieägare än vad de tjänar. Om vi kollar tillbaka en bit i tiden men ur det kortsiktiga perspektivet så kan man klart och tydligt se att den faktorn kommer från flera förärv som bolaget har gjort. Dessa förvärv kommer dock inte att påverka intäktsbiten framöver utan istället öka på det fria kassaflödet och det medför att utdelningarna inte är ett dugg hotade framöver.

Som en sista punkt så är även AT&T:s tillväxt underskattad i dagens läge. Bolaget har den senaste tiden överlag visat att de växer både på de så kallade stabila marknaderna och på tillväxtmarknaderna där den riktiga långsiktiga potentialen finns. Det är även den här punkten som är mest intressant för oss investerare för eftersom att tillväxtpotentialen är underskattad i dagens läge så medför det att man får chansen att köpa in sig till ett riktigt attraktivt pris.  

Sammanfattningsvis så tycker jag alltså att AT&T är ett i dagens läge underskattat bolag som marknaden mer eller mindre har glömt bort. Söker man en långsiktig exponering mot den globala telekommarkanden så är AT&T ett riktigt attraktivt alternativ. Det är inte det mest snabbväxande bolaget men de gör allt rätt från första början och ser till att aktieägarna blir belönade via ständigt högre utdelningar när själva aktien utvecklar sig mer sakta men säkert uppåt.

 

David      

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Plockade in den på 32,9 här om dagen, ska ta in mer allt eftersom den dyker. Riktigt bra utdelare. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

nörden: Plockade in den på 32,9 här om dagen, ska ta in mer allt eftersom den dyker. Riktigt bra utdelare. 

 

Härligt! Ja verkligen, bara utdelningen gör att det här bolaget är väldigt intressant på dagens nivåer!

nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Jagar man utdelning i bra företag och söker ETF kan jag tipsa om:
https://www.avanza.se/borshandlade-produkter/etf-torg/om-fonden.html/496...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar