Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Blir året 2016 då vi börjar se förändringarna hos ICA Gruppen?

Nu har ICA Gruppen presenterat sina strategiska prioriteringar för nästa år och de nya sakerna som kom in på ”att-göra-listan” är att mer på allvar få in specialvaror i sortimentet, att digitalisera butikerna samt att utöka satsningarna på IT. Det som företaget har valt att inte längre fokusera på är egna utökade lösningar inom logistik, outsourca olika IT-projekt samt att de kommer satsa mindre på att utvecklingen av egna varor.

Det som jag ser som mest anmärkningsvärt i den här nya planen är ICA Gruppen på allvar ska få in specialvaror i det vardagliga sortimentet. Det kan t.ex. handla om produkter från Hemtex samt apoteksvaror från Apotek Hjärtat. Hur, var och när det här kommer att ske är idag svårt att säga då det t.ex. är betydligt lättare att få in produkterna från Hemtex än t.ex. apoteksvaror från Apotek Hjärtat och det på grund av olika tillstånd med mera. Men i vilket fall så tycker att det ska bli väldigt intressant att se hur ICA Gruppen kommer driva den här utvecklingen. Jag har redan från början ansett att det är exakt sådana här nyheter som behövs för att ta bolaget till nya och högre nivåer och även om många andra är emot både köpet av Hemtex och Apotek Hjärtat så gillar jag förvärven och jag är positivt inställd till framtiden.

Den andra detaljen som jag reagerade på var att fokus ska riktas mot att digitalisera butikerna och att satsa ännu mer på IT. Det här är såklart en väldigt bred formulering och även ett brett område men om man slår ihop det med vad ICA Gruppens sagt förut så tolkar jag det som att fokus bland annat ska riktas mot t.ex. e-handel. ICA Gruppen har tidigare sagt att de ska bli en av de största inom dagligvaruhandel på internet inom de närmsta åren och det ser alltså ut som att år 2016 blir året då den utvecklingen drar igång på allvar. Gällande den andra IT-biten så har ICA Gruppen redan idag kommit väldigt långt med sina system och så vidare och det ska bli intressanta att se vad de har för utvecklingsplaner även där under det kommande året.

Jag tror slutligen att år 2016 kommer bli ett riktigt intressant år för ICA Gruppen. Det är svårt att säga någonting om aktien då det tar ett tag innan man börjar så resultat av sådana här utvecklingsprocesser så det är inte säkert att vi kommer få se några jättestora resultat (från dessa nya prioriteringar) under år 2016. Däremot kommer vi antagligen att få se en hel del nya koncept, upplägg och system med mera och bara det tycker jag ska bli väldigt intressant. Jag är en långsiktig investerare så jag har inte bråttom utan jag följer mer än gärna bolagets resa mot nya nivåer.

 

David     

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar