Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 januari 2016

Min företagsägda portfölj under år 2015 (+ 128 %)

Eftersom att år 2015 nu är slut och vi har inlett ett helt nytt år så tänkte jag att det var dags att visa er hur mina portföljer utvecklade sig under förra året och jag börjar här och nu med min företagsägda portfölj.

Den portföljen som alltså ägs och kontrolleras av mitt egna bolag (en del av verksamheten går ut på investeringar) består av bolagen Africa Oil, Aqeri, Angler Gaming, Cybaero, Pricer, Cloetta och Precise Biometrics. På bilden här nedanför kan ni se hur min portföljfördelning ser ut och hur stor vikt varje bolag har i min portfölj. 

Som ni säkert förstår när ni ser den här portföljen så var år 2015 ett väldigt blandat år och portföljen var minst sagt väldigt volatil. Men hela min tanke och strategi med den här portföljen är just lite högre risk men då också högre potential och det lyckades jag faktiskt ganska så bra med under året.

Avsaktningen för den här portföljen blev + 128 % under förra året och med tanke på det allmänt volatila börsläget som även smittade av sig på min portfölj så är jag väldigt nöjd. Fyras tycken av mina sju innehav ökade i värde och klart bäst gick Precise Biometrics som sedan följdes av Angler Gaming, Pricer och sedan Cloetta. Det innehav som utvecklade sig sämst var Cybaero och sedan Aqeri och Africa Oil som sjönk ungefär lika mycket.  

Nu inför år 2016 som förvaltningsår för den här portföljen så kommer jag inte att sälja av eller minska något av mina innehav. Jag är väldigt nöjd med min portfölj just nu (jag kan inte vara något annat efter förra årets utveckling) och trots att flera innehav var några riktiga surdegar så är det företag som jag tror på i längden och den synen har ännu inte förändrats än så länge. Det kommer istället bli så att jag ökar på mina investeringar i dessa innehav för att maximera min avkastning under de kommande åren och eventuellt först då börja göra olika exits.

En avkastning på + 128 % blev alltså resultatet för min företagsägda portfölj under år 2015 och hur det gick för min privata utdelningsportfölj kommer jag visa er imorgon.

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar