Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 november 2015

Lunchanalys: Bank of America

Idag är det alltså dags för Bank of America som rankas som det tredje största företaget i USA och den näst största banken i landet att analyseras. Hela grejen med den här ”Lunchanalyserna” är att komma fram till sak och poängen snabbt men ändå vara genomgående och det hoppas jag att ni kommer uppleva här och nu i Aktieinkomsters första analys av den här typen.

Bank of America känns som en ganska så attraktivt investering just nu. Bolaget har fått sitt kreditbetyg höjt av alla de största kreditvärderingsinstituten i USA och mycket tyder på att företaget i dagens läge är i den bästa positionen sedan finanskrisen år 2008/2009. När vi ändå pratar om den tidigare finanskrisen så har det relativt nyligen även blivit klart att Bank of America slipper betala skulder från tidigare rättsprocesser och det kommer bli en lättnad på mellan 7-8 miljarder dollar för Bank of America.

Även om många är tveksamma så tycker jag att Bank of America på allvar är på väg att vända uppåt och ur ett långsiktigt perspektiv kommer det med stor sannolikhet blir väldigt lönsamt för aktieägarna, både kursmässigt och utdelningsmässigt. Bolagens framtida vinster som ser ut att kunna stiga rejält under den kommande tiden kombinerat med enorma tillgångar bådar väldigt gott för Bank of Americas utdelningar framöver.

Bank of Americas största utmaning framöver är att komma ifrån tänket att de är en ”gammal vanlig hederlig bank”. Bankmarknaden har förändrats markant under de senaste åren och Bank of Americas tidigare strategi med många fysiska kontor som är utspridda över ett stort geografiskt område är inte längre rätt tillvägagångssätt. En banks kunder gör inte längre sina affärer och ärenden på de fysiska kontoren i samma utsträckning och det måste Bank of America ta till sig. Det verkar dock som att Bank of America på allvar har börjat ta till sig det här och att de nu börjat arbeta med att få in mer balans i hur verksamheten dagligen sköts. Vissa vill fortfarande kunna gå till bankkontoren men andra vill sköta allt via t.ex. mobilen och då gäller det att tillfredsställa alla så bra som möjligt. Som sagt så hanterar Bank of America de kunder som vill besöka de fysiska kontoren väldigt bra och nu bara för någon dag sedan fick vi se en rejäl satsning på företagets mobilapp så just den balansen i verksamheten som jag nämnde verkar vara på gång att förbättras.    

Som investerare i Bank of America måste man dock acceptera och ha tålamod med en sak gällande företagets aktie. Det är att aktien är väldigt volatil, i snitt är den över 70 % mer volatil än andra banker och storbolag på börsen i USA. Man måste alltså vara bekväm med ganska så stora och frekventa kursrörelser både uppåt och nedåt om man ska klara av att vara en långsiktig ägare i Bank of America. Med rätt metoder går dessutom den här volatiliteten att utnyttja så någonting ont och jobbigt medför många gånger och då även i det här fallet någonting positivt.

Slutligen så tycker jag att man kan dra slutsatsen att Bank of America känns köpvärd ur det lite längre perspektivet. Aktien handlas idag på ungefär 16 dollar vilket och känns attraktivt. Just nu ligger direktavkastningen på mellan 1-2 % men som jag nämnde förut så är förutsättningarna för löpande höjningar här väldigt bra. Aktieinkomsters rekommendation för Bank of America blir alltså köp och behåll på lång sikt framöver.


David   

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar