Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
27 maj 2016

Lunchanalys: Ingen lugn sommar år 2016

Sommaren börjar nu på allvar närma sig med stormsteg och därför tänkte jag i dagens lunchanalys kika lite på vad som står på schemat under sommaren. En sak som är säker är i alla fall att vi inte kommer få någon lugn sommar på börsen.

 

De tre R:en:  

Man skulle kunna säga att marknaden under den här sommaren kommer att fokusera på de tre R:en. Med det menar jag först FED:s räntebesked i USA, röstningen om Storbritannien ska lämna EU eller inte och rapportperioden som drar igång i juli månad.  

Det här är tre händelserna är som ni säkert förstår väldigt stora och de kommer även på egen hand kunna dra åt sig en väldigt stor del av marknadens fokus. Därför blir de här tre i kombination med varandra en enorm faktor som kommer påverka och även om de i sig kanske inte har speciellt mycket med varandra att göra så kommer de tillsammans i princip kunna styra marknaden helt och hållet.

 

Räntebesked från FED den 15:e juni:

Om vi börjar med det första beskedet så är det FED:s räntebesked i USA den 15:e juni. Där har förutsättningarna ändrats en hel del om man jämför med det senaste räntebeskedet. FED har nu nämligen aktivt flaggat för att en räntehöjning nu i juni nästan är ett måste och så här långt har det inte tagits emot sådär jättebra av marknaden. Det har dock varit svårt att avgöra om marknaden har varit orolig för en eventuell räntehöjning eller om det är FED:s bristande kommunikationsförmåga och svängningar fram och tillbaka som har varit orsaken.

Det kommer vi då få svar på den 15:e juni och så här på förhand ser det väl inte ut som att det kommer bli en jättepositiv reaktion från marknadens sida men det återstår att se.  

 

Brexit-omröstning den 23:e juni:

Efter FED:s räntebesked är det dags för Storbritannien att rösta om det ska fortsätta vara med i EU eller inte. Så här på förhand är utfallet här lika oklart som vid FED:s räntebesked. En sak som dock nästan är helt säker är att om det i förlängningen blir så att Storbritannien lämnar EU kommer vi på kort sikt nästan inte kunna se några positiva effekter och det är antagligen just det som marknaden kommer fokusera på.    

 

Rapportperioden i juli:

Som tur är kommer de stora makrohändelserna inte ta över sommaren helt utan vi kommer även till en ganska så stor del få fokusera på bolagen på börsen. I juli drar nämligen rapportperioden för kvartal två igång och det kommer som vanligt bli både en väldigt intensiv och intressant period.

Med tanke på att de senaste rapportperioderna har varit väldigt volatila och att vi tack vare de här ovanstående beskeden antagligen kommer få en väldigt volatil sommar överlag på börsen så kommer så med stor sannolikhet även bli fallet när rapportperioden drar igång. Det kommer komma in både riktigt starka och riktigt dåliga rapporter från storbolagen och då skapas det volatila läget och att vänja sig vid det kan nog vara en väldigt bra riktlinje inför sommaren.

 

En ökad aktivitet?

Utöver de stora frågorna kring utfallen av de här ovanstående händelserna i sommar så finns det även en väldigt intressant marknadsmässig fråga. För det är nämligen så att förr så brukade sommaren betyda att det blev en lugn period på börsen. Det har vi väl visserligen även fått se under de senaste åren men under förra sommaren tyckte i alla fall jag att vi fick se en klar och tydlig förändring på den fronten. Jag tyckte nämligen att aktiviteten var ovanlig hög trots industrisemestern och stängda kontor och allt vad sommaren nu medför.

Min spådom är därför att marknaden nu under sommaren kommer att likna den resterande delen på året mycket mer än vad den kommer likna de somrar som vi tidigare har varit vana vid. Självklart kommer aktiviteten sjunka till viss del då flera stora aktörer delvis tar lite ledigt men som sagt så tror jag inte att den här sommaren kommer bli en sådan där man bara kan lägga sig i hängmattan och koppla bort börsen helt och hållet för då kommer man i så fall missa otroligt mycket.

 

Vad tror ni om de här kommande händelserna och om sommaren rent börsmässigt?

 

 

Trevlig fredagslunch!
David 

9 maj 2016

Dagens bolagsrapporter: Ett halvlugnt flöde men det rullar på

Rapportperioden fortsätter även idag i Sverige och även om vi idag inte har något jätteintensivt flöde så kommer det in ett tiotal rapporter och ni får full koll på vilka här här nedanför.

Om ni även vill ha koll på hela veckans rapportflöde så kan ni kolla in den kompletta listan för vecka 19 här.

 

David  

Taggar (blogg): 
8 maj 2016

Rapportlista för vecka 19

Även om tempot på rapportfronten skruvades ner en aning under förra veckan så fortsätter det även att flöda in bolagsrapporter även nästa vecka. Trenden att rapporterna från småbolagen tar över kommer också att fortsätta men vi kommer även få in en hel del intressanta rapporter från flera storbolag på börsen.

Via listan här nedanför kan ni få full koll nästa veckas rapportflödet och om ni håller ögonen öppna och riktar era blickar mot Aktieinkomster varje förmiddag så kommer ni där hitta en genomgång av just respektive dags rapporter.

 

David  

Taggar (blogg): 
1 maj 2016

Rapportlista vecka 18: tempot trappas ned

Även under den kommande veckan, vecka 18 har vi en hel del bolagsrapporter att se fram emot och dessa kan ni få full koll på via listan här nedanför.

Det mest anmärkningsvärda inför nästa veckas rapportflöde är att tempot nu tillslut skruvas ner och att vi mer och mer börjar övergå mot ett rapportflöde från småbolagen. De flesta av de allra största bolagen på börsen har nu släppt sina rapporter men som ni kan se här nedanför så kommer flödet ändå inte bara bestå av småbolag nästa vecka.

Det som ska bli mest intressant att se är om marknadens fokus nu gradvis kommer att riktas bort ifrån bolagen på börsen. Det är svårt att avgöra om det kommer börja ske redan nu under nästa vecka då vi som sagt fortfarande har en del tunga och intressanta rapporter att se fram emot.

 

Ser ni fram emot några speciella rapporter?

 

David  

Taggar (blogg): 
26 april 2016

Dagens bolagsrapporter: Ett intensivt flöde i t.ex. Sverige och USA

Rapportflödet fortsätter på börsen även idag och jämfört med igår så skruvas tempot återigen upp en hel del idag. På listan här nedanför ser ni vilka rapporter som kommer in i Sverige idag och som ni också kan se så är det både många och flera tunga rapporter som vi kommer få ta del av.

I USA har vi bland annat rapporterna från BP, AT&T, Apple, Procter & Gamble och Twitter att se fram emot. Eftersom att vi idag har ett relativt lugnt schema på makrofronten framför oss så kan vi förvänta oss ett stort fokus mot just bolagsrapporterna, precis så som det ska vara på börsen, eller vad säger ni?

 

 

David  

Taggar (blogg): 
24 april 2016

Rapportlista vecka 17

Vi har nu lämnat en intensiv rapportvecka bakom oss och nu är det dags att blicka framåt mot en ny och minst lika fartfylld rapportvecka och nästa vecka blir antagligen ännu mer intressant. Det beror på att det ska bli väldigt roligt att se om den styrkan som faktiskt har funnits och kommit från bolagsrapporterna kan hänga i sig även under den kommande veckan för om så blir fallet kan det mycket väl bli grunden för ett positivt marknadsklimat.

På listan här nedanför får ni full koll på veckans rapportflöde och som ni märker så behöver man inte kolla länge för att man ska inse att det kommer bli drag även nästa vecka.

 

David   

Taggar (blogg): 
22 april 2016

Vill ni prata rapporter?

Nu när den här börsveckan ganska så snart är slut tänkte jag att det vore roligt att prata om det intensiva rapportflödet som vi har varit med om. På listan här nedanför ser ni vilka rapporter som kommit in och det vore väldigt roligt om ni lite kort eller långt ville slänga iväg några kommentarer här nedanför och berätta vad ni tyckte om en specifik rapport eller självklart om flera om ni har åsikter om många, desto mer tankar och kommentatorer desto roligare och intressantare blir det så kör hårt nu så hackar jag på.

 

Trevlig fredagseftermiddag!
David    

Taggar (blogg): 
20 april 2016

Dagens rapporter: Vad tycker ni?

På listan här nedanför ser ni vilka bolagsrapporter som kommit eller kommer komma in idag och det vi framförallt kan se är att flödet av storbolagsrapporter börjar komma igång ordentligt nu.

Jag själv kommer självklart gå igenom rapporterna från Betsson, Axfood och MTG då jag har dessa bolag i min utdelningsportfölj. Men jag kommer även rikta ett stort fokus mot ABB:s rapport då jag eventuellt är på väg att plocka in det bolaget till just min utdelningsportfölj.

 

Vilka kollar ni på idag och vad tycker ni om de rapporter som kommit in?

 

Trevlig lunch!
David 

 

Taggar (blogg): 
18 april 2016

Dagens bolagsrapporter: Ett litet flöde men som tur är har vi annat att fokusera på…

Dagens rapportflöde är som ni ser på bilden här nedanför väldigt begränsat och även om det är under den här veckan som rapportperioden börjar dra igång på allvar så kommer vi dock inleda lugnt på den fronten idag.

Som tur är har det hänt en hel del på t.ex. oljefronten i och med det nästintill havererade OPEC-mötet under gårdagen så vi kommer nog ha fullt upp på marknaden ändå, trots det glesa rapportflödet.

 

David 

Taggar (blogg): 
17 april 2016

Rapportlista för vecka 16

Även om rapportperioden har smygstartat både i och utanför Sverige redan nu så är det först under nästa veckan som den egentligen drar igång på allvar. Då kommer tempot skruvas upp rejält och det märker ni ganska så snabbt om ni kollar in rapportlistan för just vecka 16 här nedanför.  

 

Lycka till!
David

 

 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar