Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 november 2015

Förstår ni meningen med den nya callen?

I måndags införde Nasdaq det nya systemet för callen på börsen och de största förändringarna är att ingen orderdata är tillgänglig innan 08:45 och då när callen väl drar igång så kommer endast jämviktspriset att visas. Det här gäller både vid öppning och vid stängning.

Nasdaq har genomfört den här förändringen för att främst minska volatiliteten och för att få bort en stor del av de oseriösa odrar som många aktörer lägger för att testa och påverka marknaden. De säger även att den här nya modellen är mer fördelaktig för de aktiva handlarna men rent spontant så känner jag att det i princip bara blir fördelaktigt för de så kallade robotarna då de med sina enormt snabba system ändå kommer kunna se hur orderboken ser ut och då är de i princip ensamma om det.

Jag har i princip bara hört och läst negativa saker om det här nya systemet och jag själv tycker att hela grejen är väldigt konstigt. Själva grundtanken är visserligen god men det hela känns samtidigt inte speciellt genomtänkt då vissa aktörer enkelt kan komma runt det här ändå. Jag har även hört att många tror att det är de stora bolagen som sysslar med just robothandel och algohandel som har fått Nasdaq att genomföra den här förändringen men det har jag personligen svårt att tror, i alla fall just nu. Dock så förstår jag även misstankarna då det hela som sagt känns ogenomtänkt vilket i sin tur är väldigt konstigt eftersom att det handlar om att Nasdaq och ogenomtänkt brukar inte höra till deras verklighet.

 

Vad tycker ni om den här nya callen? Det vore roligt att höra era åsikter och diskutera det lite!

 

David 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar