Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
26 maj 2016

Dagens snackis: 1,5 miljarder blev över 7 miljarder

Investmentbolaget Lundbergs redovisade vinst i dagens kvartalsrapport blev en riktig snackis på marknaden. Resultatet ökade som sagt från cirka 1,5 miljarder kronor året innan till över 7 miljarder nu.

Det är en fantastisk ökning men man får samtidigt inte glömma bort att det till stor det är redovisningstekniska faktorer som ligger bakom ökningen. Tillskillnad från förra året redovisas nu nämligen Industrivärden med som ett intressebolag i rapporterna.

Kollar man på Lundbergs omsättning så minskade den dock faktiskt med nästan en halv miljard kronor jämfört med förra året. Den resultatökning som dock inte berodde på redovisningen kom till stor del från fastighetsdelen och även om många hävdar att fastighetsmarknaden börjar bli ganska så uppblåst i Sverige så pratade Fredrik Lundberg själv lugnt om framtiden och att den starka trenden ser ut att hålla i sig.

 

Lundbergföretagens aktie steg idag med 1,39 %. 

 

Ha en fortsatt bra torsdagskväll!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar