Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
31 mars 2016

Satsar hårdare på mina företagsinvesteringar

Under de senaste månaderna har jag i princip avvaktat helt när det kommer till de investeringar som jag gör via mitt företag. Den delen av bolagets verksamhet har legat på is dels för att jag ägnat mycket tid åt annat nu i början av det här åren samt för att jag medvetet har avvaktat. Min avvaktande inställning har framförallt berott på det volatila läget och eftersom att dessa investeringar i princip bara riktar sig mot mindre så kallade framtidsbolag så har avvaktandet varit ännu mer befogat då volatiliteten just hos dessa bolag och aktier oftast är ännu högre.

Under den här tiden har mitt bolag då även samlat på sig en hel del likvida medel i sin portfölj och nu under den senaste tiden har jag på allvar börjat kolla på nya investering igen. Jag började med att gå igenom mina nuvarande innehav (kolla in min företagsportfölj här) ordentligt ytterligare en gång och jag kommer inte göra mig av med något av dem i dagens läge utan snarare göra några ökningar nu framöver.

Sedan har jag även börjat kika på en del nya bolag och just nu har jag min arbetsplats översvämmad med information och olika papper om GWS Production, Catella, Black Earth Farming, Minesto, SolTech Energy Sweden, Matse och Mavshack. Det är inte säkert att jag kommer investera i något av dessa bolag men det är de jag just nu håller på att analysera och än så länge har jag då inte kommit fram till något resultat.

Som ni ser är det nästan bara lite mindre bolag där det finns många frågetecken men en enligt mig bra potential som jag kollar på och det är exakt så som mitt företags investeringsstrategi ser ut. Tillskillnad från min privata utdelningsportfölj där jag jagar stora och stabila bolag som jag antagligen aldrig kommer sälja av så är jag här på jakt efter en högre tillväxt rent kursmässigt så att jag kan göra en exit efter ett visst antal år, det kan bli alltifrån ett år till t.ex. 20 år, jag vill helt enkelt låta företagen jobba och försöka utvecklas så att jag verkligen får ta del av potentialen så det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta nu i dagens läge.   

 

Har ni något intressant att säga och tillägga om några av dessa bolag?

 

David 

10 februari 2016

Min aktuella bevakningslista

Just nu har jag inte många företag alls på min bevakningslista för min privata utdelningsportfölj men på den för min företagsägda portfölj har jag en del. Jag är väldigt nöjd med hur min utdelningsportfölj är uppbyggd och vilka innehav som finns i den just nu och därför fokuserar jag istället på att bygga vidare och förbättra dessa upplägg och öka på min nuvarande innehav.

Men jag har ändå några bolag på mina två bevakningslistor och dessa ser ni här nedanför.

 

Bevakningslistan för min utdelningsportfölj:

 

Vestas Wind Systems- Har stått på min bevakningslista under ungefär ett år nu och det jag gillar mest är att de är en heltäckande leverantör av vindkraftverk, planering, installation och drift. Vindkraft kommer vara en stor del av framtiden inom energibranschen och i längden kommer Vestas Wind Systems kunna utnyttja sin marknadsledande position väldigt bra. Direktavkastningen på 1 % är lite lågt men potentialen och stabiliteten på den fronten finns också ur det långsiktiga perspektivet.

 

Bevakningslista för min företagsägda portfölj:

 

GWS Production- Är ett ganska så nytt tillskott på min bevakningslista men ett väldigt intressant sådant. Världen blir hela tiden mer och mer osäkert och därför tror jag att GWS Production varningstjänster kommer kunna bli väldigt eftertraktade, både av privatpersoner och av företag.       

Catella- Den europeiska finansgruppen, Catella har jag haft på min bevakningslista från och till under ett par år nu. Anledningen till att jag blev intresserad av bolaget från första början var för att jag ville exponera mig mot finanssektorn och då framförallt med fokus på förvaltning och finansiell rådgivning och det bortom från de klassiska storbankerna. Just nu tycker jag att Catella har genomfört flera lyckade omstruktureringar och att värderingen nu är ganska attraktiv och därför har jag återigen börjat kolla på bolaget.     

Black Earth Farming- Har jag småsneglat på under ganska så många år men jag har hållit mig ganska långt borta från en investering, vilket har visat sig vara väldigt bra. Men jag anser fortfarande att jordbruk är en intressant bransch under de kommande åren och Black Earth Farmings värdering börjar kännas ganska så attraktiv.  

Minesto- Risken i bolaget är skyhög men jag har fastnat för deras unika vattenkraftverk och jag bevakar just nu bolaget ganska så noggrant och jag processar all information som jag kommer över. Jag är lite kluven om jag ska gå in i bolaget ganska så snart och ta en högre risk men också få en högre potential eller om jag ska vänta tills de har mer kött på benen.   

SolTech Energy Sweden- Jag har även fastnat för SolTechs solenergisystem som integreras i fastigheters fasader eller tak. Situationen för min del är ungefär likadan som för Minesto men det är mycket som lockar.

 

Vad tycker ni om dessa företag? Har ni någon intressant bevakningslista?

 

David    

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar