Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 oktober 2016

De senaste inköpen till utdelningsportföljen

Trots en aning turbulenta och volatila börstider så fortsätter jag självklart att bygga vidare på min utdelningsportfölj, eller evighetsmaskinen som jag kallade portföljen för i mitt tidigare inlägg här. Som jag sa förra veckan så ökade jag på mitt innehav i Nokia och nu har jag även gjort ännu fler investeringar.

Till att börja med har jag under de senaste dagarna ökat på mitt innehav i norska Gjensidige. Den nordiska försäkringskoncernen är ett av mina grundinnehav och det är också på så sätt som jag exponerar mig mot finansiella tjänster i min utdelningsportfölj. Gjensidige har tuffat på bra uppåt under en bra tid och därför vill jag fortsätta att följa med den trenden uppåt för det verkar helt klart finnas en riktigt bra och genomgående styrka i bolaget just nu och direktavkastningen på en bra bit över 5 % är ju inte fel den heller.

Jag har även ökat på mitt innehav i Betsson och tillskillnad mot Gjensidige har trenden varit allt annat än uppåt i Betssons fall. Även Betsson är ett av mina grundinnehav och jag som långsiktig investerare är övertygad om att Betsson fortfarande är ett riktigt bra långsiktigt case (annars hade jag inte behållit innehavet) och därför har jag nu börjat köpa på mig aktier och det på riktigt attraktiva nivåer, enligt mig. Jag kommer med stor sannolikhet fortsätta att öka på mitt innehav i Betsson även inom den närmsta tiden.

Avslutningsvis för den här gången så har jag under de senaste dagarna även ökat på mitt innehav i Mc Donalds. Jag har tidigare pratat om pågående förändringar inom Mc Donalds och varför jag fortfarande ser dem som en stark aktör och det kan ni bland annat läsa mer om här. Men för övrigt så har bolagets aktie backat en aning under de senaste månaderna och därför valde jag nu att öka på mitt innehav.

 

Vad har ni köpt på er den senaste tiden?

 

David

8 januari 2016

När det är blod på gatorna köper man…

Ett gammalt yttryck säger att det är när det är blod på gatorna som man ska köpa på sig tillgångar. Även om det självklart inte rinner något blod på vara gator i Sverige (tack och lov) så har vi helt klart fått en blodröd start på det här ny börsåret. I skrivande stund har börsen gått ner ungefär 5 % så här långt i år så år 2016 skiljer sig redan från mängden då vi mer eller mindre har blivit vana vid att nästan alltid få en positiv inledning på börsåret.

På ett sett kan man alltså säga att börsen har gjort oss besviken så här långt i år men ur mitt perspektiv så tycker jag faktiskt att den här inledningen har varit ganska så trevlig. Det på grund av att jag nu under de senaste dagarna fick möjlighet att öka på många av mina innehav ytterligare och det dessutom på väldigt attraktiva nivåer.

De innehav som jag har ökat på är Altria Group och NRG Energy i USA, Gjensidige i Norge och Swedish Match och H&M i Sverige. Det är som ni kan se en väldigt blandad kompott men eftersom att alla innehav i min utdelningsportfölj är sådana som jag tror på ur ett väldigt långsiktigt perspektiv och som jag med stor sannolikhet aldrig kommer att sälja så blir i stort sett alla lite större nedgångar ett köpläge för mig.

Redan innan årsskiftet kände jag att jag var väldigt bra positionerad inför den kommande utdelningssäsongen. Den känslan har nu förstärkts ännu mer i och med de här senaste köpen och jag ser fram emot att flödet av likvida medel till min portfölj snart drar igång på allvar.

 

Hur har ni agerat så här långt i år? Har ni passat på att köpa eller har ni bara kollat på de röda siffrorna och försökt att tänka på annat?

 

 

Trevlig fredagslunch!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar