Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 oktober 2016

Ett uppiggande investeringsalternativ- investera i kaffe

Jag tror inte att jag bara talar för mig själv när jag säger att kaffe minst sagt är ett måste. Kaffe kan vara skillnaden på en bra och en dålig dag och drycken har enligt mig även den unika förmågan att kunna vända just en dålig dag till en bra dag. Kaffe är alltså en del av livet och varför då även inte rikta sina investeringar mot kaffe? 

 

Investera i kaffe:  

Många har säkert hört talas om att man kan investera direkt i kaffe via olika typer av certifikat och börhandlade fonder (ETF:er) m.m. Det är absolut ett alternativ men det är inte det alternativet som jag tänkte visa er idag.

Nu är det nämligen så att det svenska bolaget, Barista Fair Trade Coffee är i fullgång med sin nyemission där målet är att skapa Sveriges bästa kundägda kaffe-kedja. Än så länge har nästan 1000 personer valt att delta i nyemissionen och företaget ska ta in mellan 20-35 miljoner kronor och investerare erbjuds nu att teckna aktier för 20 kronor styck via Pepins.

Idag omsätter Barista 50 MSEK och har kaféer i Sthlm, Göteborg och Skåne. Nya utgångsläget blir nio lönsamma enheter med tillväxtpotential, som blir en bas att bygga verksamheten på. Det finns många finansiella detaljer att gå in djupare på men istället för att jag ska göra det här tänkte jag här nedanför visa er en intressant vinkel hos den här investeringen och det här företaget. Så istället hittar ni alla nödvändiga detaljer om Barista Fair Trade Coffee, finansiella som bolagsmässiga här.         

 

Intressant med en bra sak: 

Det är nämligen så att Barista Fair Trade Coffee inte är någon vanlig kaffe-kedja. För varje kopp kaffe som säljs bidrar Barista Fair Trade Coffee till måltider och skolgång m.m. för barn i bland annat Afrika. Det är inte mycket som slår en varm kopp kaffe utan då kanske en varm kopp kaffe som man för varje klunk vet bidrar till någonting bra.

Ur ett investeringsmässigt perspektiv ligger allt som Barista Fair Trade Coffee står för och är även helt rätt i tiden. Marknaden är nu öppen och hungrar faktiskt efter produkter och tjänster som kan göra vår värld lite bättre och att just det tankesättet aldrig har varit så här populärt som det är nu gör helt klart att trenden pekar uppåt för bolaget.   

 

Pepins överträffar marknaden:

Likasom att Barista Fair Trade Coffee inte är någon vanlig kaffe-kedja utan någonting helt unikt så kan man även säga att det här investeringsalternativet är likaså. Barista Fair Trade Coffee tar nämligen in sina nya ägare via equity crowdfunding-plattformen, Pepins som ganska nyligen slog upp sina portar.

Pepins ger alla möjligheten att upptäcka och bli delägare i spännande tillväxtföretag samt att företag får chansen att växa via nya investerare via Pepins plattform. Alvestaglass, Kronfönster och Paradox Interactive är några av de genomförda emissionerna. På bilden här nedanför ser ni exakt hur det går till när man investerar via Pepins plattform och jag tycker helt klart att Pepins redan nu har överträffat allt annat liknande på marknaden och inte minst när de ger oss investerar möjligheten att ta del av sådana här intressanta bolag som t.ex. Barista Fair Trade Coffee. 

 

Hur ser ni på den här investeringen i kaffe? Samt på vad Pepins har börjat erbjuda oss investerare?    

 

David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar