Aktieinkomster
Likes
794
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 oktober 2017

Min portfölj i Investerar SM

Årets största investerartävling som anordnas av NGM-börsen (Nordic Growth Market) är ju i full gång i vi är nu inne på den sista tävlingsveckan. På fredag när börsen stänger koras vinnarna och det har varit väldigt roligt att följa alla duktiga privata investerare och handlare.

Det går betydligt bättre för de flesta andra än vad det har gjort för mig än så länge men jag tänkte ändå visa er min nuvarande portfölj. Just nu ligger jag lång i både OMXS30 och olja samt kort i kaffe. Gällande både OMXS30 och oljan så tror jag att de kan fortsätta uppåt under de kommande dagarna och därför tog jag dessa positioner igår med en hävstång på x18 för OMXS30 och x13 för olja. Kaffe gick jag kort i idag med en hävstång på x8 då jag tror att priset där har stigit lite för mycket på kort sikt den senaste tiden och därför hoppas jag på en nedåtsida där.

Avkastningen ligger totalt just nu på cirka – 5 % så det finns som sagt andra det går betydligt bättre för. Hur går det för er och vad sitter ni på för innehav nu när slutspurten snart drar igång?

 

Ett fortsatt lycka till i tävlingen,
David  

26 september 2017

Försöker i Investerar SM i år igen, möter jag er?

Nu har även jag anmält mig till årets Investerar SM som anordnas av NGM. Det är roligt att se att så många redan är anmälda och det ska bli kul att möta alla blogg- och Twitterkollegor med mera. Jag ser ju här nedanför att många välkända personer redan har anmält sig men hur ligger det till mer er andra, får jag möta även er? 

Det vore kul om så många som möjligt av er anmälde er så vi kan få en riktig ordentlig fart på tävlingen. Sen vore det även intressant att höra era planer och strategier (om ni vill avslöja dessa)? Jag kommer i alla fall tillämpa en mer kortsiktig strategi med fokus på index samt rapporterande bolag då tävlingen bara är igång mellan den 2 - 13 oktober.

 

Ett stort lycka till,
David 

Taggar (blogg): 
8 oktober 2016

Nordens största tradingtävling- en mäktig invigning

I måndags drog Investerar-SM 2016 igång och antalet medverkande personer vid starten slog rekord då 15 000 personer hade anmält sig. Tävlingen arrangeras av NGM börsen (Nordic Growth Market) och sker samtidigt även i Finland, Norge och Danmark.

I och med starten anordnade även NGM en mäktig och intressant invigning tillsammans med sina samarbetspartners och den kan ni kolla in i videoklippet här nedanför.

 

Jag själv är med och tävlar i årets Investerar SM och om ni på lika villkor vill försöka uppnå en högre avkastning än mig och många andra finansprofiler så går det fortfarande att anmäla sig till tävlingen här.

 

Är ni med och tävlar?

 

David    

Taggar (blogg): 
7 september 2016

Är du Sveriges bästa investerare?

Snart drar Investerar SM som är Nordens största investerartävling igång och över 15 000 deltagare beräknas komma att delta. Tävlingen arrangeras av NGM (Nordic Growth Market) och det samtidigt och parallellt i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

Det kommer vara helt gratis att delta i tävlingen och ni anmäler er samt hittar mer information här.  

 

Gratis utbildning ingår:

Det är heller inte nog med att NGM anordnar tävlingen och låter alla som vill medverka helt gratis. Under tävlingsperioden kommer NGM-börsen även att erbjuda alla deltagare gratis utbildningar så att tävlingen även blir en plats att utvecklas på och framförallt så att alla deltagare kan bli bättre investerare.

Det kommer bland annat fokuseras på handel med olika typer av finansiella instrument så även om priserna i tävlingen är väldigt intressanta så är möjligheten att lära sig mera och utvecklas som investerare minst sagt lika intressant.    

 

Spännande priser och möjligheter:

När det kommer till just priserna så är t.ex. förstapriset hela 100 gram rent guld och andrapriset en silvertacka på 500 gram. Sedan finns det även en hel del delpriser genom tävlingens gång och dessa hittar ni mer information om här.

En annan sak som är väldigt spännande och intressant är att NGM anordnar Investerar SM tillsammans med flera samarbetspartners. Dessa partners är, Nordnet, BNP Paribas, Commerzbank, Societe Generale och Vontobel och eftersom att deras olika typer av finansiella instrument kommer vara en del av tävlingen så kommer man även kunna lära sig väldigt mycket av bara det. Jag själv har inte full koll på vad dessa aktörer erbjuder för produkter och möjligheter men jag ser fram emot att få ta reda på det och lära mig mer om dem.   

 

 

Jag kommer helt klart delta även i år och jag hoppas att många av er läsare också kommer att göra det! Det vore i så fall kul om ni nämnde det i kommentars fältet här nedanför så kan vi utan att gå in för mycket på detaljer prata lite strategier och tillvägagångssätt, det skulle i alla fall jag tycka vara väldigt roligt så jag ser fram emot era kommentarer.

 

 

Lycka till och ladda ordentligt inför Investerar SM nu!
David  

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar