Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 mars 2016

Mina senaste inköp till utdelningsportföljen

På grund av att jag har varit på resande fot, både privat under lite semester samt inom jobbet den senaste tiden så har jag inte riktigt hunnit med att skriva om mina senaste aktieaffärer så det tänkte jag göra nu.

Jag har gjort en hel del ökningar i mina innehav i min utdelningsportfölj och det både i svenska och i amerikanska bolag.

Om vi börjar med mina ökningar på den amerikanska börsen så har jag under de senaste veckorna köpt på mig fler aktier i Realty Income, NRG Energy och Exxon. På den svenska fronten har jag ökat på mina innehav i Betsson, SAAB och Swedish Match.

Jag har så här långt i år tagit det ganska lugnt med att sätta mina likvida medel i rullning och det på grund av det rådande marknadsläget. Dock har jag redan sedan slutet av förra året tyckt att det finns mycket som ser väldigt billigt på börserna runt om i världen och därför väljer jag både nu och till viss del den senaste tiden att både avvakta en aning och köpa på mig en hel del aktier, om man nu kan göra det på en och samma gång?

Just nu och inför den närmsta tiden framöver håller jag på att kolla lite extra på McDonalds, Axfood och Altria Group. I dessa bolag känner jag att jag inte riktigt har hittat några jättebra köplägen och när de faktiskt har funnits om vi kollar tillbaka några extra månader i tiden så har jag tyvärr missat dem, även sådant händer ju ibland. Men det dyker alltid upp nya köplägen lite då och då och om det kommer ske i just dessa bolag får framtiden helt enkelt utvisa.

 

 

Har ni köpt på er något intressant under den senaste tiden och har ni några roliga bevakningslistor?

 

David 

3 mars 2016

Jag shoppade i USA igår

Eftersom att volatiliteten var ganska så hög i USA igår och att utvecklingen där faktiskt låg på negativt territorium under ett flertal tillfällen så passade jag på att öka på några av mina amerikanska innehav. Jag köpte på mig fler aktier i Exxon, NRG Energy och i Realty Income.

 

Realty Income:

Om vi börjar med att kolla på mitt senaste köp i Realty Income så skedde den ökningen framförallt för att bolaget med tiden ska bli ett av mina största innehav i min portfölj. Även om dagens nivåer kan ses som relativt höga så tycker jag att allt ser väldigt bra ut på lång sikt och den här ökningen kommer även bidra med ett ännu större flöde av likvida medel till min portfölj varje månad vilket kommer möjliggöra för ännu fler investeringar framöver och det är också en av anledningarna till den här ökningen. Flödet av likvida medel kommer för övrigt från Realty Incomes månadsvisa utdelningar.

 

Exxon:

Även oljejätten Exxon ska med tiden bli ett av mina grundinnehav och så länge aktien fortsätter att handlas runt 80-dollars-nivån kommer jag att fortsätta öka på mitt innehav, i alla fall under den närmaste tiden.

Om ni är sugna på att veta mer om hur jag ser på Exxon och varför jag köper på mig aktier där så kan ni läsa mina tidigare inlägg här.  

 

NRG Energy:

NRG Energy ska med tiden inte bli ett av mina huvudinnehav men det ska ligga i ”mellandelen” och förr eller senare kommer det innehavet också bli ganska så stort. Hur som helst så ökade jag på det innehavet för att jag vill ha min portfölj exponerad mot förnybar energi m.m. samt för att jag tycker att deras aktie har fått ta emot alldeles för mycket stryk den senaste tiden. Jag passade på att köpa på mig aktier nästan direkt när USA-börserna öppnade upp igår och det visade sig bli ett riktigt bra köp då aktien sedan steg med nästan 8 % under dagen. Det är dock inget jag lägger någon större vikt vid då det här är ett långsiktigt innehav men det är alltid trevligt att lyckas med tajmingen lite då och då.

 

 

Det är alltså i USA som jag gjort mina senaste inköp. Har ni köpt något intressant den senaste tiden?

 

David 

8 januari 2016

När det är blod på gatorna köper man…

Ett gammalt yttryck säger att det är när det är blod på gatorna som man ska köpa på sig tillgångar. Även om det självklart inte rinner något blod på vara gator i Sverige (tack och lov) så har vi helt klart fått en blodröd start på det här ny börsåret. I skrivande stund har börsen gått ner ungefär 5 % så här långt i år så år 2016 skiljer sig redan från mängden då vi mer eller mindre har blivit vana vid att nästan alltid få en positiv inledning på börsåret.

På ett sett kan man alltså säga att börsen har gjort oss besviken så här långt i år men ur mitt perspektiv så tycker jag faktiskt att den här inledningen har varit ganska så trevlig. Det på grund av att jag nu under de senaste dagarna fick möjlighet att öka på många av mina innehav ytterligare och det dessutom på väldigt attraktiva nivåer.

De innehav som jag har ökat på är Altria Group och NRG Energy i USA, Gjensidige i Norge och Swedish Match och H&M i Sverige. Det är som ni kan se en väldigt blandad kompott men eftersom att alla innehav i min utdelningsportfölj är sådana som jag tror på ur ett väldigt långsiktigt perspektiv och som jag med stor sannolikhet aldrig kommer att sälja så blir i stort sett alla lite större nedgångar ett köpläge för mig.

Redan innan årsskiftet kände jag att jag var väldigt bra positionerad inför den kommande utdelningssäsongen. Den känslan har nu förstärkts ännu mer i och med de här senaste köpen och jag ser fram emot att flödet av likvida medel till min portfölj snart drar igång på allvar.

 

Hur har ni agerat så här långt i år? Har ni passat på att köpa eller har ni bara kollat på de röda siffrorna och försökt att tänka på annat?

 

 

Trevlig fredagslunch!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar