Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
19 oktober 2016

De senaste inköpen till utdelningsportföljen

Trots en aning turbulenta och volatila börstider så fortsätter jag självklart att bygga vidare på min utdelningsportfölj, eller evighetsmaskinen som jag kallade portföljen för i mitt tidigare inlägg här. Som jag sa förra veckan så ökade jag på mitt innehav i Nokia och nu har jag även gjort ännu fler investeringar.

Till att börja med har jag under de senaste dagarna ökat på mitt innehav i norska Gjensidige. Den nordiska försäkringskoncernen är ett av mina grundinnehav och det är också på så sätt som jag exponerar mig mot finansiella tjänster i min utdelningsportfölj. Gjensidige har tuffat på bra uppåt under en bra tid och därför vill jag fortsätta att följa med den trenden uppåt för det verkar helt klart finnas en riktigt bra och genomgående styrka i bolaget just nu och direktavkastningen på en bra bit över 5 % är ju inte fel den heller.

Jag har även ökat på mitt innehav i Betsson och tillskillnad mot Gjensidige har trenden varit allt annat än uppåt i Betssons fall. Även Betsson är ett av mina grundinnehav och jag som långsiktig investerare är övertygad om att Betsson fortfarande är ett riktigt bra långsiktigt case (annars hade jag inte behållit innehavet) och därför har jag nu börjat köpa på mig aktier och det på riktigt attraktiva nivåer, enligt mig. Jag kommer med stor sannolikhet fortsätta att öka på mitt innehav i Betsson även inom den närmsta tiden.

Avslutningsvis för den här gången så har jag under de senaste dagarna även ökat på mitt innehav i Mc Donalds. Jag har tidigare pratat om pågående förändringar inom Mc Donalds och varför jag fortfarande ser dem som en stark aktör och det kan ni bland annat läsa mer om här. Men för övrigt så har bolagets aktie backat en aning under de senaste månaderna och därför valde jag nu att öka på mitt innehav.

 

Vad har ni köpt på er den senaste tiden?

 

David

9 oktober 2016

Ökade på mitt innehav i Nokia

Under fredagens handel passade jag på att via min utdelningsportfölj öka på mitt innehav i Nokia. Bolaget ska med tiden bli en av grundstenarna i min portfölj vilket ni kan läsa mer om här och därför tyckte jag att det var dags för en ökning.

Nokias aktie har backat ganska så rejält under år 2016 (- 26 %) och det till största del på grund av att marknaden tycker att det finns mycket ovisst gällande Nokias framtid och att bolaget just nu fumlar runt halvblinda.

Det har bevisligen hänt mycket inom Nokia under de senaste åren och om även jag hade velat att omvandlingen till ett mer renodlat telekommunikationsföretag skulle ha gått lite smidigare och fortare så tycker jag fortfarande att Nokia tar sig framåt i rätt riktning. Man brukar ju säg att ”bra saker tar tid” och eftersom att tid är en av investerarens bäst vänner så fortsätter jag att ge Nokia just tid för jag tycker som sagt att saker och ting är på väg åt rätt håll, även om det finns saker och områden som idag är ganska så misskötta även inom Nokia.     

 

Har ni några tankar om Nokia?

 

Trevlig söndag!
David 

Taggar (blogg): 
18 maj 2016

Dagens snackis: Nya mobiltelefoner från Nokia

Dagens snackis blev att vi snart återigen kommer börja se mobiltelefoner med namnet Nokia på marknaden. Det beror för det första på att Nokia har tecknat ett licensavtal med HMD, som ger HMD rätt att ta fram en nya mobiltelefoner och läsplattor med Nokias varumärke på. Det beror även på att Microsoft som köpte Nokias mobiltelefonverksamhet har sålt den del av mobiltelefonverksamheten som består av enklare mobiltelefoner till just HMD.

Det här medför att Nokia framöver kommer få licensintäkter och då återigen tjäna pengar på mobiltelefoner och nu då även surfplattor. Den stora frågan här är om cirkeln nu är sluten eller om den här verksamheten ska fram och tillbaka fler gånger?

 

 

David

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar