Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 januari 2016

Min utdelningsportfölj under år 2015

Igår sammanfattade jag år 2015 för min företagsägda portfölj och där uppnådde jag en avkastning på + 128 % och det kan ni läsa mer om i mitt tidigare inlägg här. Här nedanför har jag även sammanfattat år 2015 för min utdelningsportfölj.

Till att börja med landade utvecklingen för min utdelningsportfölj exklusive utdelningar på 12,60 % under år 2015. Det avkastningen är alltså enbart ifrån aktiekursernas rörelser och den utvecklingen uppnådde jag trots att enbart strax över hälften av mina innehav genererade en positiv avkastning under året. Men samtidigt så var det ungefär bara ett eller ett par innehav som verkligen backade ordentligt under året men på grund av en bevisligen väldigt bra portföljfördelning så kunde jag uppnå den här ganska så bra avkastningen.

Om vi tar en titt på utdelningarna så blev min direktavkastning för år 2015 strax över 4,60 % vilket jag också ändå är relativt nöjd med. Mitt långsiktiga mål är att ligga på en direktavkastning på någonstans mellan 4-6 % så även om jag hade förväntat mig lite mer under år 2015 så får jag faktiskt vara nöjd. Jag gjorde en del sena ny investeringar under året vilket gjorde att jag gick miste om några utdelningar men dessa kommer jag ju få ta del av framöver.

Min totala avkastning (aktieutveckling + direktavkastning) för min utdelningsportfölj slutade alltså på 17,20 % och med tanke på hur världens börser utvecklade sig under året så kan jag inte säga någonting annat än att jag är väldigt nöjd med den utvecklingen. En detalj som jag dessutom är lite extra nöjd med är att jag har fått se att min portfölj kan prestera även under ganska så tuffa och oroliga tider. Om ens portfölj har följt index under året så har man inte uppnått en speciellt bra avkastning så den detaljen är jag nästan mer nöjd över än själva avkastningen då det ger mig väldigt bra förutsättningar på lång sikt framöver.

Under året har jag först och främst fokuserat på att öka på mina tidigare innehav men några nya tillskott har även plockats in. Innehaven i H&M, NRG Energy och G4S blev nya tillskott och jag ser verkligen fram emot att följa dessa bolag och låta dem arbeta i min portfölj.

Jag har även under år 2015 och även nu under ganska så många nu arbetat väldigt aktivt med att verkligen försöka identifiera vilka av mina innehav som kan prestera bra både när börsen går upp och ner och nu börjar jag faktiskt få fram några svar. Tanken i längden är att det är just dessa bolag ska fungera som en grund i min portfölj och det kommer jag prata mer om i ett eget inlägg imorgon.

Min företagsägda portfölj genererade alltså en avkastning på + 128 % och min privata utdelningsportfölj en avkastning på + 17,20 % så överlag så tycker jag att år 2015 var ett riktigt bra år på börsen för mig.

 

Hur gick det för er under förra året?

 

David

Taggar (blogg): 
11 januari 2016

Min företagsägda portfölj under år 2015 (+ 128 %)

Eftersom att år 2015 nu är slut och vi har inlett ett helt nytt år så tänkte jag att det var dags att visa er hur mina portföljer utvecklade sig under förra året och jag börjar här och nu med min företagsägda portfölj.

Den portföljen som alltså ägs och kontrolleras av mitt egna bolag (en del av verksamheten går ut på investeringar) består av bolagen Africa Oil, Aqeri, Angler Gaming, Cybaero, Pricer, Cloetta och Precise Biometrics. På bilden här nedanför kan ni se hur min portföljfördelning ser ut och hur stor vikt varje bolag har i min portfölj. 

Som ni säkert förstår när ni ser den här portföljen så var år 2015 ett väldigt blandat år och portföljen var minst sagt väldigt volatil. Men hela min tanke och strategi med den här portföljen är just lite högre risk men då också högre potential och det lyckades jag faktiskt ganska så bra med under året.

Avsaktningen för den här portföljen blev + 128 % under förra året och med tanke på det allmänt volatila börsläget som även smittade av sig på min portfölj så är jag väldigt nöjd. Fyras tycken av mina sju innehav ökade i värde och klart bäst gick Precise Biometrics som sedan följdes av Angler Gaming, Pricer och sedan Cloetta. Det innehav som utvecklade sig sämst var Cybaero och sedan Aqeri och Africa Oil som sjönk ungefär lika mycket.  

Nu inför år 2016 som förvaltningsår för den här portföljen så kommer jag inte att sälja av eller minska något av mina innehav. Jag är väldigt nöjd med min portfölj just nu (jag kan inte vara något annat efter förra årets utveckling) och trots att flera innehav var några riktiga surdegar så är det företag som jag tror på i längden och den synen har ännu inte förändrats än så länge. Det kommer istället bli så att jag ökar på mina investeringar i dessa innehav för att maximera min avkastning under de kommande åren och eventuellt först då börja göra olika exits.

En avkastning på + 128 % blev alltså resultatet för min företagsägda portfölj under år 2015 och hur det gick för min privata utdelningsportfölj kommer jag visa er imorgon.

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
18 december 2015

Veckans affärer från min sida, positionerar mig inför utdelningar

Nu när den här börsveckan snart är slut så tänkte jag visa vilka affärer jag har gjort på börsen den här veckan då jag inte har hunnit göra det förens nu. Totalt har jag genomfört två ökningar av innehaven i min utdelningsportfölj och det till största del för att positionera mig inför nästa års utdelningar.

Min första ökning var i ICA Gruppen och här vet jag att många ser en relativt hög risk på dagens ganska så höga nivåer. Jag däremot ser även en väldigt stor potential inom flera olika områden som t.ex. online samt utanför deras kärnverksamhet. Den potentialen tycker jag helt klart överträffar risken ur det långsiktiga perspektivet och därför känner jag mig trygg med den är ökningen. Framtiden får väl visa om jag bara är naiv eller om jag ser saker hos ICA Gruppen som inte så många andra ser och det ska bli väldigt intressant att få svar på den frågan.

Mitt andra köp och min andra ökning var i MTG och som jag sagt förut så tycker jag att man kan se att de börjar få ordentlig ordning på sin verksamhet samt att de har mycket nytt på gång, t.ex. inom e-sport. Även om jag såklart även här är på jakt efter utdelningen så är min främsta anledning till det här köpet just att jag vill komma åt potentialen inför framtiden för jag anser att den är väldigt underskattad av marknaden just nu samt att aktien är väldigt köpvärd.

 

ICA Gruppen och MTG blev det alltså för mig den här veckan, har det blivit några köp för er?

 

David 

Taggar (blogg): 
1 december 2015

Min utdelningsportfölj och den svenska börsen

Nu har vi då avverkat 11 av årets 12 månader och då passade jag på att jämföra min utdelningsportföljs utveckling jämfört med Stockholmsbörsens utveckling (OMXSPI) från månad till månad.

På diagrammet här nedanför kan ni se hur min utdelningsportfölj har utvecklat sig månad för månad i förhållande till den svenska börsens utveckling. De blå staplarna visar utvecklingen för min utdelningsportfölj och de röda utvecklingen för OMXSPI som för övrigt visar den totala utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen.

Jag själv tycker helt klart att min portfölj är starkare än börsen och det trots min portföljs utveckling var lägre än den svenska börsens under vissa månader. Men enligt mig är det viktigaste inte att portföljen alltid hänger med uppåt under börsens toppar (även om man såklart vill har en portfölj som går upp när börsen går upp) utan det viktigaste är att den inte faller lika mycket när börsen överlag drar iväg nedåt och här tycker jag faktiskt att min portfölj visar en ordentlig styrka.

Det här medför även att jag är väldigt nöjd med hur min portfölj ser ut och är uppbyggd och därför kommer jag fortsätta att rikta den större delen av mitt fokus mot att öka på mina nuvarande innehav framför att investera i helt nya.

Det jag dock känner att jag återigen måste göra under den närmsta tiden är att ta fram en ny plan på hur jag vill att min portföljfördelning ska se ut. Självklart har jag redan ganska så konkreta tankar om det ur det långsiktiga perspektivet men den senaste tidens ökningar av innehaven har rört runt lite i portföljen. När den planen är klar kommer jag att presentera den för er läsare här så att ni får ta del av hur jag tänker gällande olika sektorer och branschfördelning med mera.  

 

Ha nu en trevlig lunch!
David  

Taggar (blogg): 
30 november 2015

Fredagens inköp i USA

I fredags var det ju Black Friday på Avanza och då var all handel på börserna i USA helt courtage-fri. Det passade jag på att utnyttja till så stor del som möjligt och även om jag hade velat köpa på mig ännu mer så är jag trots allt nöjd att jag hittade de köplägen som jag gjorde.

Totalt passade jag på att öka på tre av mina amerikanska innehav och det första köpet var i Exxon. Överlag så tycker jag att Exxon har visat att de kan klara sig bra och tjäna bra trots det låga oljepriset. Dessutom så tror jag på oljan i längden och därför tycker jag att Exxon känns väldigt billig just nu så jag passade på att köpa på mig ytterligare några aktier.  

Mitt andra köp var i Realty Income och här ville jag bara passa på att öka på mitt flöde av likvida medel varje månad då Realty Income möjliggör det via sina utdelningar varje månad. Jag tycker även att dagens prisnivå känns rimligt för annars hade jag såklart inte köpt på mig några aktier.

Mitt tredje och det sista köpet var en ökning i Altria Group. Det företaget har jag gått och sneglat på under hela året men jag har prioriterat andra investeringar istället. Men nu slog jag till och det på grund av att jag i allmänhet gillar deras verksamhet skarpt samt att jag personligen tycker att aktien inte riktigt har hängt med i år även om den stigit på relativt bra.   

Alla mina ökningar var ganska så rejäla så nu har dessa tre företag en ännu större plats i min portfölj. I längden är det inte just dessa bolag (förutom Realty Income) som jag vill ha som grund i min portfölj men det kommer troligtvis att ändras ganska så snabbt ändå när jag fortsätter att öka på mina andra innehav.

 

Jag är alltså väldigt nöjd med årets Black Friday, hur känner ni? Blev det några köp för er också?

 

Ha nu en trevlig lunch!
David   

Taggar (blogg): 
25 november 2015

Ökar i Nokia

Idag när börsen överlag är väldigt positiv så passade jag på att öka på mitt innehav i Nokia vars aktie inte drog iväg uppåt under dagen. Jag tycker att det känns som att de flesta på marknaden just nu är väldigt avvaktande med Nokia och inväntar fler besked gällande storaffären med Alcatel-Lucent.

Under tiden när inte speciellt många vågar köpa på sig aktier i Nokia så gör jag det mer än gärna för som jag sagt förut så blir det ofta så att jag gillar det ingen annan gillar. Den stora frågan är om jag ligger steget före eller om jag bara är dum och inte ser eller hittar saker som alla andra väger in i sina beslut? I vilket fall så har jag absolut inget emot att göra tvärtemot vad alla andra gör så länge som jag anser att jag agerar rätt och efter de analyser och den research som jag har gjort. Det här med aktiehandel är enlig mig ingen lagsport och bara för att en större grupp av personer agerar på ett visst sätt så är inte det automatiskt helt rätt så jag trivs bäst på egen hand och har alltid gjort det och jag bryr mig inte alls om vad t.ex. tidningarna eller bankerna ger för rekommendationer. Självklart så kan jag ta del av vad de har att säga för det kan många gånger vara väldigt intressant men jag grundar inte några investeringsbeslut på sådan information.

Nu gled jag iväg från min investering i Nokia en del men jag tycker att den kommande tiden och speciellt den inledande perioden under nästa år kommer bli väldigt intressant för bolaget. Då kan vi vänta oss flera besked angående affären med Alcatel-Lucent och även gällande kommande utdelning/utdelningar med mera. Jag förväntningar mig inga jättestora rörelser i Nokias aktie under den kommande tiden för marknaden är som sagt väldigt avvaktande och vill ha mer information men det är heller inte det som är min tanke med den här investeringen. Jag är inne i företaget på lång sikt för att jag vill ta del av utvecklingen av deras verksamhet som jag tror skarpt på i längden. Men överlag anser jag samtidigt att aktien känns väldigt köpvärd just nu och därför valde jag då att öka på mitt innehav idag.

 

David   

Taggar (blogg): 
24 november 2015

Köper mer aktier i Fortum

Idag har jag gjort någonting ganska så vågat då jag nämligen har ökat på mitt innehav i energibolaget Fortum via min utdelningsportfölj. Bolaget har utvecklat sig lite knackigt både på börsen och som företag den senaste tiden. Självklart är det svårt om inte helt omöjligt att förutspå när en aktie kommer vända uppåt igen (om den vänder uppåt igen) men jag tycker ändå att Fortum känns attraktivt på dagens nivåer som också enligt mig är väldigt låga. 

Även om allt ifrån aktien till verksamheten och den ekonomiska biten helt klart har gått sämre den senaste tiden så gillar jag fortfarande Fortums verksamhet och de största faktorerna och aspekterna till att jag från början investerade i bolaget finns fortfarande kvar och det är det viktigaste för min del. Det jag gillar mest hos Fortum är deras spridda verksamhet både rent geografiskt och verksamhetsmässigt. Via den här investeringen exponerar jag min portfölj mot energimarknaden i bland annat Norden, Baltikum och Ryssland med mera och det även med en bra kombination gällande olika energikällor. Bolaget har nu efter ett par försäljningar även en väldigt stark kassa och de har själv sagt att dessa pengar ska gå till att anpassa sig till ”den nya” energimarknaden så att de kan behålla sin ledande position. Ett stort fokus ska även riktas mot marknaden för förnybar energi och det är just den här framtiden som jag i längden vill ta del av.

Nu i början av nästa år ska det även bli intressant att se vad Fortum bestämmer gällande den kommande utdelningen även om det bara är kortsiktiga faktorer. I längden räknar jag med att jag via min investering i Fortum kommer få ta del av den växande energimarknaden på flera håll och kanter och dessutom att jag kommer få både en bra kursutveckling för aktien och löpande utdelningar år efter år.

På grafen här nedanför ser ni hur Fortums aktie har utvecklat sig under de senaste 15 åren (ungefär). Utvecklingen ligger på + 156 % och om man kan få den utvecklingen under de kommande åren så ska man vara nöjd!

 

 

 

Nu vet ni varför jag valde att köpa på mig fler aktier i Fortum, vad tycker ni om bolaget?

 

David        

Taggar (blogg): 
20 november 2015

Ratos, en ny era?

Ganska så nyligen meddelade Ratos och bolagets ordförande Arne Karlsson att han inte kommer ställa upp i omvalet inför valet av ordförande år 2016. Arne Karlsson har under en lång tid varit vd för Ratos och nu under de senaste åren då ordförande. Det är mer eller mindre han som är förknippad med Ratos tidigare framgångar, i alla fall till stor del och även om det inte har gått lika bra under de senaste åren så är det helt klart en framgångssaga som på ett sätt nu tar slut och en ny era kan inledas.

Arne Karlsson var en av de personer som la grunden för det Ratos som vi känner till idag. Han tog bolaget från att vara ett investmentbolag till att bli en blandning av just ett investmentbolag och ett riskkapitalbolag. Huvudsyftet har sedan dess varit att gå in som en aktiv ägare i olika företag och den affärsmodellen har fungerat väldigt bra, i alla fall om man ser på helheten.

De flesta anser att Ratos har tappat glöden under de senaste åren och även om jag förstår det resonemanget så kan jag inte helt och hållet hålla med. Det stämmer visserligen att bolaget inte har visat upp de fantastiska resultat som vi tidigare har varit vana vid med det som de flesta samtidigt glömmer bort är att resultaten och prestationerna fortfarande har varit mer än okej och jag tycker faktiskt att bolaget har fått ta emot lite för mycket skit. Det blir dock lätt så när man vänjer marknaden vid bättre och bättre siffror hela tiden men som sagt så tycker jag att marknaden har tagit ”hatet” mot bolaget lite väl långt.

Den person som har föreslagits ta över efter Arne Karlsson är Jonas Wiström som idag är vd på börsbolaget ÅF. Han har redan idag kunskaper inom just företagsutveckling och företagsförvärv vilket då hela Ratos verksamhet går ut på. Jag kan inte säga att jag har jättebra koll på vad han är för person men med tanke på vad jag tidigare har vetat och vad jag nu fått reda på så anser jag att han absolut är en lämplig ersättare.

Någonstans för några år sedan körde Ratos fast och blev lite för bekväma med saker och ting och för att ändra på det och för att ta tillbaka bolaget till sin forna glans så anser jag att sådana här förändringar är den rätta vägen att gå. Jag har absolut inget emot Arne Karlsson utan helt tvärt så har jag alltid gillat honom men alla måste någon gång lämna saker och ting vidare och att han nu gör det helt av egen vilja anser jag är ett tecken på styrka och inte en svaghet. Han gör det som är bäst för Ratos långsiktiga framtid och dessa förändringar tror jag kommer kunna leda Ratos in i en nya era och mot nya framgångar.

Jag är aktieägare i Ratos via min utdelningsportfölj och jag kommer att behålla mina aktier under en lång tid framöver. Jag tror på bolaget och deras verksamhet och jag vet att det finns värden där som marknaden underskattar i dagens läge. Ur det långsiktiga perspektivet tycker jag även att aktien känns ganska så attraktivt i dagens läge och eventuellt kommer jag öka på mitt innehav innan det här året är slut.

 

Hur ser ni på Ratos och det här skiftet inom bolaget?

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
19 november 2015

G4S flyttar in till min utdelningsportfölj

Idag har säkerhetsföretaget G4S tagit en plats i min utdelningsportfölj då jag nu gjort min första investering i bolaget. Jag har bevakat G4S under en ganska så lång tid och tyvärr så måste jag säga att det är den senaste tidens hemska händelser i bland annat Paris som har fått mig att agera just nu. Jag har analyserat säkerhetsbranschen ganska så ingående och löpande under flera år nu och jag har även ganska tidigt insett att vår värld hela tiden blir mer och mer osäker och att olika typer av säkerhetstjänster och säkerhetslösningar kommer att efterfrågas mer och mer. Det jag dock har insett nu är att saker och ting kan förändras och då även förvärras väldigt snabbt och i princip bara över en kväll och av den anledningen ville jag inte vänta längre med att öka min exponering mot säkerhetsbranschen och därför köpte jag idag på mig aktier i G4S.

Anledningen till att jag valde just G4S är för att de är världens största säkerhetsbolag och på så sätt kan även den här investeringen bidra med stabilitet till min utdelningsportfölj. Marknadspotentialen innebär även att den långsiktiga potentialen för G4S ser riktigt bra ut och eftersom att jag letar efter just en bra kombination av långsiktig stabilitet och potential så tycker jag att just G4S är ett klockrent case.

Rent bolagsmässigt så gillar jag även hur tillväxten för G4S ser ut nu för tiden, de växer både på de stora och stabila marknaderna men också på de så kallade tillväxtmarknaderna och det i ett ännu högre tempo och då pratar jag organisk tillväxt. De senaste siffrorna visade att ”stora och gamla” marknaderna växer med ungefär ett par procent i årstakt och att de lite nyare och mer snabbväxande marknaderna växer med hela 11 %.   

Sedan gällande aktien vars utveckling sedan börsnoteringen år 2004 ni kan se här nedanför så tycker jag att både dagens nivåer och att den långsiktiga potentialen ser riktigt bra och attraktiva ut. Med tanke på att marknaden kommer att växa och utvecklas mycket mer och i ett högre tempo framöver än vad den tidigare gjort så tror jag att aktien kommer kunna prestera bra mycket bättre under de kommande 10-15 åren än vad den gjort så här långt (aktien har stigit med cirka 70 % sedan börsnoteringen). Utöver den potentialen får man som aktieägare en direktavkastning på över 4 % och även dessa saker ligger i linje med mina kriterier då jag även vill kombinera både kursutveckling och utdelningar ur det långsiktiga perspektivet.

G4S uppfyller alltså alla mina kriterier både gällande själva bolaget och aktien och eftersom att jag vill öka min exponering mot säkerhetsbranschen så satsade jag hårt på den här investeringen och köpte på mig en hel del aktier. Så G4S tog en ganska så stor plats i min utdelningsportfölj redan från början.

 

David        

Taggar (blogg): 
12 november 2015

MTG:s långsiktiga potential är underskattad

MTG:s aktie har inte alls hängt med börsens utveckling uppåt den senaste tiden och egentligen så har den sackat efter i princip hela året. Det är tydligt att marknaden är orolig för skiftet inom hela mediabranschen och då även för att större bolag brukar ha svårt att hänga med när saker och ting förändras i en ganska så snabb takt.

Så kallat linjärt Tv-tittande, alltså det gamla vanliga viset att kolla på Tv är inne i en fallande trend och har även varit det under ett bra tag nu och det på grund av att vi människor ser olika streaming- och webbtjänster som ett mer flexibelt och överlag ett bättre alternativ. Problemet för MTG som alla är så oroliga för ligger i att just det linjära Tv-tittandet är deras främsta verksamhetsområde. När man ser på saken ur det perspektivet så finns det ändå en viss grund i oron från marknaden och investerarna men jag anser ändå att den långsiktiga potentialen i MTG är underskattad och inte minst nu efter vad vi fått se den senaste tiden. Enligt mig finns det tre faktorer som talar för MTG och dessa kan ni läsa om här nedanför.

Den första faktorn och även den viktigaste är att MTG mycket väl är medvetna om den här förändringen inom branschen och att de håller på att anpassa sig efter den. Det är här man kan se skillnad på bolag som kommer klara sig på lång sikt och på de som inte kommer göra det. MTG vet vad de måste göra i längden för att inte bara säkra framtiden utan även för att garantera en fortsatt lönsamhet och det arbetet är de mitt uppe i ljust nu. Bolaget har identifierat det här trendskiftet och de gjorde det även i tid och nu håller de på att omstrukturera och bygga om bolaget därefter och det är inget konstigt med det, alla företag måste någon gång genomgå sådana här faser och om de kommer ur starkare så vet man att man har en riktigt bra investering i sin portfölj.

Just att anpassa sig efter det rådande markandsklimatet tar oss över till nästa punkt. MTG håller nämligen inte bara på att anpassa sin nuvarande verksamhet utan de håller även på att hitta nya framtidsområden. Det här ser vi klart och tydligt via MTG:s senaste satsningar inom E-sport och senast idag meddelade bolaget att de har köpt Dreamhack som är världens största datorspelsfestival. Just E-sport känns även helt rätt för MTG då den marknaden bara växer och växer och börjar bli enorm runt om i världen. Här kan MTG med sina underliggande resurser bli en av de världsledande aktörerna och vips så har MTG helst plötsligt skapat en helt ny långsiktig framgångssaga. På den här punkten kommer vi tillbaka till att man klart och tydligt kan se att MTG vill utvecklas och inte ta sig fram på gamla meriter och det är den viktigaste iakttagelsen.

Den tredje och den sista faktorn handlar om MTG:s ”gamla och klassiska” verksamhet, nämligen det linjära Tv-tittandet m.m. För nya framgångssagor i alla ära men det är även viktigt att man inte släpper den gamla verksamheten helt och hållet när den fortfarande är lönsam. Här tycker jag att MTG den senaste tiden på ett väldigt bra sätt har fokuserat på sina styrkor inom det här området och det kan t.ex. handla om deras utökade satsningar på sportsändningar m.m. Även här ser de till att växa och utvecklas på rätt sätt för att framtidssäkra bolaget på lång sikt och återigen så är det precis det som man som aktieägare vill se hos ett bolag.

Hela den här genomgående viljan för att anpassa sig, växa och utvecklas tycker jag är en riktigt underskattad detalj hos MTG. Att de dessutom tillämpar den vilja i praktiken löpande nu för tiden visar ännu mer att bolaget verkligen är på gång. Att man klart och tydligt kan identifiera de här positiva faktorerna hos MTG kombinerat med marknadens och investerarnas misstro till bolaget tycker jag medför att MTG:s aktie börjar kännas riktigt köpvärd ur det långsiktiga perspektivet. Om vi kollar tillbaka i tiden på grafen här nedanför så kan vi klart och tydligt se att MTG:s aktie har rört sig i dessa banor förut. Jag tror dock inte att vi ska ner till de gamla lägstanivåerna och det på grund av att man som sagt på allvar redan nu börjar se att MTG är på väg ut ur den här fasen med omstruktureringar redan nu och att de kommer ta sig ur starkare än någonsin. Jag ökade innehav i MTG i slutet av oktober men det är även väldigt troligt att jag kommer göra det en gång till innan det här året är slut.

David               

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar