Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 mars 2016

Mina senaste inköp till utdelningsportföljen

På grund av att jag har varit på resande fot, både privat under lite semester samt inom jobbet den senaste tiden så har jag inte riktigt hunnit med att skriva om mina senaste aktieaffärer så det tänkte jag göra nu.

Jag har gjort en hel del ökningar i mina innehav i min utdelningsportfölj och det både i svenska och i amerikanska bolag.

Om vi börjar med mina ökningar på den amerikanska börsen så har jag under de senaste veckorna köpt på mig fler aktier i Realty Income, NRG Energy och Exxon. På den svenska fronten har jag ökat på mina innehav i Betsson, SAAB och Swedish Match.

Jag har så här långt i år tagit det ganska lugnt med att sätta mina likvida medel i rullning och det på grund av det rådande marknadsläget. Dock har jag redan sedan slutet av förra året tyckt att det finns mycket som ser väldigt billigt på börserna runt om i världen och därför väljer jag både nu och till viss del den senaste tiden att både avvakta en aning och köpa på mig en hel del aktier, om man nu kan göra det på en och samma gång?

Just nu och inför den närmsta tiden framöver håller jag på att kolla lite extra på McDonalds, Axfood och Altria Group. I dessa bolag känner jag att jag inte riktigt har hittat några jättebra köplägen och när de faktiskt har funnits om vi kollar tillbaka några extra månader i tiden så har jag tyvärr missat dem, även sådant händer ju ibland. Men det dyker alltid upp nya köplägen lite då och då och om det kommer ske i just dessa bolag får framtiden helt enkelt utvisa.

 

 

Har ni köpt på er något intressant under den senaste tiden och har ni några roliga bevakningslistor?

 

David 

3 mars 2016

Jag shoppade i USA igår

Eftersom att volatiliteten var ganska så hög i USA igår och att utvecklingen där faktiskt låg på negativt territorium under ett flertal tillfällen så passade jag på att öka på några av mina amerikanska innehav. Jag köpte på mig fler aktier i Exxon, NRG Energy och i Realty Income.

 

Realty Income:

Om vi börjar med att kolla på mitt senaste köp i Realty Income så skedde den ökningen framförallt för att bolaget med tiden ska bli ett av mina största innehav i min portfölj. Även om dagens nivåer kan ses som relativt höga så tycker jag att allt ser väldigt bra ut på lång sikt och den här ökningen kommer även bidra med ett ännu större flöde av likvida medel till min portfölj varje månad vilket kommer möjliggöra för ännu fler investeringar framöver och det är också en av anledningarna till den här ökningen. Flödet av likvida medel kommer för övrigt från Realty Incomes månadsvisa utdelningar.

 

Exxon:

Även oljejätten Exxon ska med tiden bli ett av mina grundinnehav och så länge aktien fortsätter att handlas runt 80-dollars-nivån kommer jag att fortsätta öka på mitt innehav, i alla fall under den närmaste tiden.

Om ni är sugna på att veta mer om hur jag ser på Exxon och varför jag köper på mig aktier där så kan ni läsa mina tidigare inlägg här.  

 

NRG Energy:

NRG Energy ska med tiden inte bli ett av mina huvudinnehav men det ska ligga i ”mellandelen” och förr eller senare kommer det innehavet också bli ganska så stort. Hur som helst så ökade jag på det innehavet för att jag vill ha min portfölj exponerad mot förnybar energi m.m. samt för att jag tycker att deras aktie har fått ta emot alldeles för mycket stryk den senaste tiden. Jag passade på att köpa på mig aktier nästan direkt när USA-börserna öppnade upp igår och det visade sig bli ett riktigt bra köp då aktien sedan steg med nästan 8 % under dagen. Det är dock inget jag lägger någon större vikt vid då det här är ett långsiktigt innehav men det är alltid trevligt att lyckas med tajmingen lite då och då.

 

 

Det är alltså i USA som jag gjort mina senaste inköp. Har ni köpt något intressant den senaste tiden?

 

David 

26 februari 2016

Lunchanalys: Företag med månadsvisa utdelningar

I gårdagens lunchanalys gick jag igenom möjligheterna för hur man kan skapa extra inkomster varje månad med hjälp av utdelningar och om ni vill läsa det inlägget så hittar ni det här. Nu tänkte jag gå vidare och visa er några företag som just delar ut pengar till sina aktieägare varje månad.

Sådana här bolag som delar ut pengar varje månad finner vi framförallt i USA och där finns det en hel del med den policyn men alla är långtifrån en attraktiv investering enligt mig. Likasom när jag kollar på andra investeringar till min långsiktiga utdelningsportfölj så föredrar jag stabila företag med en bra underliggande verksamhet och tillgångar även när det kommer till sådana här utdelningsbolag och det är just några sådana som jag tänkte tipsa er om idag.

 

Realty Income:

Ett av de mest kända och även enligt mig mest attraktiva bolagen inom den här kategorin är fastighetsbolaget Realty Income. Företaget äger idag cirka 4 500 kommersiella fastigheter i 49 stater i USA samt även vissa utanför landet. Realty Incomes recept för framgång går ut på att skriva långsiktiga hyreskontrakt för att på så sätt säkra det kontinuerliga kassaflödet och stabiliteten.        

Under nästan 20 år har Realty Income löpande höjt sina utdelningar och de genererar idag en direktavkastning på ungefär 4 %. Realty Income är enligt mig som sagt ett av de mest attraktiva alternativen när det kommer till bolag som delar ut pengar varje månad och helt klart ett bolag som man bör börja kolla lite extra på om man är intresserad av sådana här investeringar.

 

STAG Industrial:

Om man är lite mer riskvillig så finns det ett lite mindre företag som heter STAG Industrial som är ett investment- och fastighetsbolag med fokus mot industrisektorn. Även STAG Industrial fokuserar på att skriva långsiktiga kontrakt med sina hyresgäster och när det kommer till fastighetsförvärven så köper de sådana med låga underhållningskostnader och sådana som de kan hyra ut till en och samma hyresgäst under en längre tid.

STAG Industrial har blivit lite bortglömt på börsen i USA då de som sagt är ett lite mindre företag som de stora aktörerna inte kollar så mycket på. Risken är som sagt lite högre då de är lite mindre men de har ändå lyckats sprida sina investeringar i fastigheter väldigt bra och de genererar idag en direktavkastning på över 8 %. Det kan skrämma bort många men de har faktiskt även höjt sin utdelning fem år i rad så STAG Industrial är helt klart ett företag som den lite mer riskvillige bör kolla lite extra på.

 

Prospect Capital:

De två tidigare bolagen har varit så kallade REIT-bolag (Real Estate Investment Trust) som har väldigt fördelaktiga skatteregler m.m. på grund av att de delar ut en stor del av intäkterna till sina ägare varje månad. Nu tänkte jag även kolla på så kallade Business Development Companys som också har likande skatteregler men som istället fokuserar på ägande och utveckling av små och medelstora företag.

Just Prospect Capital är precis ett sådant företag och det här är också en investering för den lite mer riskvilliga. Prospect Capital har nämligen fått ta emot rejält med stryk på börsen under den senaste tiden och det bland annat på grund av spekulationer om att högre räntor i USA kommer att öka risken markant i deras verksamhet framöver.

Det här medför att Prospect Capital idag värderas ganska så rejält mycket lägre än deras bokförda tillgångar och idag ligger direktavkastningen på en bra bit över 10 %. Prospect Capital har också höjt sin utdelning fem år i rad. Risken är som sagt väldigt hög här men för den som tror att värderingen jämfört med det bokförda tillgångarna kommer jämna ut sig med tiden så kan det här vara ett intressant case.

 

Här ovanför har ni alltså tre exempel på företag som delar ut pengar till sina aktieägare varje månad och dessa tre tycker jag är några av de mest attraktiva och intressanta på marknaden just nu. Det finns såklart en rad andra bolag som också har sådan här utdelningspolicy men många har krångliga verksamheter och är egentligen inte bolag utan fonder men de handlas som bolag på börsen m.m. men sådana är inte jag intresserad av då jag vill ha en bra och tydlig underliggande verksamhet som jag förstår mig på och som jag kan analysera.

Risknivån hos de bolag som jag gått igenom är som jag nämnt ganska så blandad så där måste man fråga sig själv vilket risk man är beredd att ta. Jag ska även tillägga att risken i den här typen av bolag har ökat en del den senaste tiden med tanke på att ränteläget i USA är på väg att förändras. Jag är dock inte lika orolig som många andra verkar vara då det har blivit väldigt tydligt att en sådan här förändring inte kommer ske över natten utan det kommer ta lång tid och då är jag övertygad om att även sådana här bolag kommer hinna anpassa sig.

Jag anser att sådana här bolag ska man lägga i sin portfölj och bara låta dem arbeta på sitt sätt. Det är just utdelningarna som är nyckeln här och så länge man låter dem arbeta varje månad och varje år så kommer man i längden även kunna ta del av företagets utveckling på andra men det är som sagt tid och långsiktighet som är nyckeln till framgång här.

Det här är ett så pass intressant ämne så jag kommer fortsätta att skriva om det nu under helgen. Då kommer jag att fokusera på att förklara sådana här bolag och begreppen kring dem lite mer noggrant samt även tipsa er om ytterligare några intressanta case, låter det bra?

 

Vad tycker ni om dessa bolag som jag har pratat om här ovanför?

 

Trevlig lunch!
David 

14 december 2015

Realty Income: The Monthly Dividend Company

Realty Income som delar ut pengar till sina aktieägare varje månad är ett av mina favoritinnehav som jag har i min utdelningsportfölj. Det är att den här investeringen skapar ett konstant flöde av likvida medel till min portfölj varje månad som jag gillar mest.

Jag gillar även exponeringen mot den amerikanska fastighetsmarknaden samt hur Realty Income sköter sina affärer med t.ex. långsiktiga hyresavtal som skapar en bra stabilitet med mera.

Här nedanför ser ni min snabbgenomgång av Realty Income och den är till för att just ge er en snabb och smidigt överblick av bolaget samt kanske även i vissa fall ge er inspiration.     

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar