Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 maj 2016

Dagens snackis: En ny miljardorder för SAAB

Dagens snackis idag blev att försvarskoncernen, SAAB meddelade att de fått in ytterligare en miljardorder och den här gången gällde det flygburen övervakning.

SAAB känns nu helt klart som ett av de mest attraktiva företagen på den svenska börsen och det är konstigt att marknaden till viss del fortfarande underskattar bolagets aktie på börsen.

Om koncernen fortsätter att plocka hem miljardordrar i det här tempot så kan SAAB mycket väl bli nästa svenska exportsuccé igen, flera gånger om.

 

Vad tycker ni om SAAB ur ett investeringsmässigt perspektiv?

 

 

David

21 mars 2016

Mina senaste inköp till utdelningsportföljen

På grund av att jag har varit på resande fot, både privat under lite semester samt inom jobbet den senaste tiden så har jag inte riktigt hunnit med att skriva om mina senaste aktieaffärer så det tänkte jag göra nu.

Jag har gjort en hel del ökningar i mina innehav i min utdelningsportfölj och det både i svenska och i amerikanska bolag.

Om vi börjar med mina ökningar på den amerikanska börsen så har jag under de senaste veckorna köpt på mig fler aktier i Realty Income, NRG Energy och Exxon. På den svenska fronten har jag ökat på mina innehav i Betsson, SAAB och Swedish Match.

Jag har så här långt i år tagit det ganska lugnt med att sätta mina likvida medel i rullning och det på grund av det rådande marknadsläget. Dock har jag redan sedan slutet av förra året tyckt att det finns mycket som ser väldigt billigt på börserna runt om i världen och därför väljer jag både nu och till viss del den senaste tiden att både avvakta en aning och köpa på mig en hel del aktier, om man nu kan göra det på en och samma gång?

Just nu och inför den närmsta tiden framöver håller jag på att kolla lite extra på McDonalds, Axfood och Altria Group. I dessa bolag känner jag att jag inte riktigt har hittat några jättebra köplägen och när de faktiskt har funnits om vi kollar tillbaka några extra månader i tiden så har jag tyvärr missat dem, även sådant händer ju ibland. Men det dyker alltid upp nya köplägen lite då och då och om det kommer ske i just dessa bolag får framtiden helt enkelt utvisa.

 

 

Har ni köpt på er något intressant under den senaste tiden och har ni några roliga bevakningslistor?

 

David 

3 mars 2016

Lunchanalys: Vill du investera i Sverige? Då är exporten en nyckelfaktor

 

De flesta svenska investerare väljer att rikta sig mot den svenska marknaden och det kan många gånger vara väldigt bra då vi i Sverige ligger i framkant inom många områden. Om man som investerare vill åt den största potentialen men fortfarande bara vill investera i svenska företag så gäller det dock att rikta sig mot exportbolag som även har verksamhet utanför Sverige. I gårdagens lunchanalys kollade jag på hur man på bästa sätt framtidssäkrar sin portfölj och det tänkte jag nu spinna vidare på via att visa er vart den största potentialen och stabiliteten finns just här i Sverige.   

 

En stor del finns hos exporten:

Som jag sa så finns en stor del av både den framtida potentialen och stabiliteten hos den svenska exporten så därför tänkte jag att vi börjar med att vi börjar med att kolla på inom vilka export-områden vi i Sverige är stora inom.

På cirkeldiagrammet här nedanför får ni en väldigt bra överblick av vilka Sveriges största export-områden är. Om ni vill bryta ner det hela ännu mer i ännu fler underkategorier så kan ni klicka på bilden och då kommer ni till sajten, Ekonomifakta.

 

Svenska exportföretag:  

Sverige har många stora exportbolag men bara för att nämna några och för att ni enkelt ska kunna koppla ihop de ovanstående områdena med konkreta bolag så har vi de bolag som ni ser här nedanför och dessa är några av de största svenska exportbolagen.

 

 • Ericsson
 • SSAB
 • AstraZeneca
 • Sandvik
 • SAAB
 • Husqvarna
 • SCA
 • Stora Enso
 • Getinge
 • Electrolux

   

Välj ut ett stort och stabilt område:

Nu när vi både identifierat de största exportområdena och några företag som är kopplade till dessa områden så kommer det slutliga valet gällande investeringar självklart bli personligt beroende på vad man själv föredrar och tror på. Men som ett sista tips vill jag bara rekommendera att man kollar på just de största exportområdena, identifierar de områden som har störst potential inför framtiden och där stabiliteten är hög och sedan väljer ut ett eller några bolag inom det området. På så sätt anser jag att man i längden kommer få ut så mycket som möjligt av sina svenska investeringar då en väldigt stor nyckel till framgång ligger just i exporten då svenska företag är väldigt stora på det globala planet.

Sedan finns det såklart andra möjligheter utanför export-faktorn men om man är en långsiktigt investerare så anser jag att det är väldigt bra att börja med att kolla på svenska exportbolag för då kan man kombinera stabilitet och potential på bästa sätt vilket är ett väldigt bra tillvägagångssätt i längden.

 

 

Trevlig lunch!
David       

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar