Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 juli 2016

Tre analyskoncept

Eftersom att bolagsanalyser och genomgångar är en stor del av min vardag så vill jag även dela med mig av det jag kommer fram till och mina tankar kring olika bolag, det var en av de stora anledningarna till att jag valde att starta Aktieinkomster i bloggformat för mer än fyra år sedan. Genom dessa år har jag kommit fram till framförallt tre analyskoncept som jag personligen tycker är riktigt givande och användbara och det tycker förhoppningsvis ni också.

Det första konceptet är mina ”vanliga” analyser som har en fundamental inriktning där jag grundligt går igenom respektive bolag och kollar på alltifrån affärsidén och affärsmodellen till framtidsutsikterna och riskerna med mycket mera. Dessa lite längre och grundliga analyser hittar ni här och mitt mål är att publicera minst en sådan i veckan.

Sedan har jag även mina så kallade Lunchanalyser där jag kikar på bolag som kan vara intressanta ur ett långsiktigt perspektiv och även där med fokus på det fundamentala. Dessa är lite kortare då hela tanken är att man ska hinna läsa igenom dem på sin lunchrast (därav namnet) och på så sätt löpande få inspiration och tips om intressanta företag på börsen. Ni hittar alla Lunchanalyser här.   

Slutligen har jag även mina snabbgenomgångar som kort och gott fokuserar väldigt mycket på den finansiella biten, framtidsmål och verksamhetsbeskrivning. Här är tanken att man på ett snabbt och smidigt sätt ska få en bra överblick av ett företag och om man tycker att det ser intressant ut kan man analysera det vidare. Även om det är just snabbgenomgångar så trycker jag in väldigt mycket konkret information som man kan komma väldigt långt med. Dessa snabbgenomgångar hittar ni flera exempel på här.    

Jag personligen tycker att de här tre analyskoncepten fungerar väldigt bra ihop då man t.ex. kan få upp intresset för ett företag via en snabbgenomgång eller en lunchanalys och sedan forska ännu mer via att läsa en mer genomgående analys. Men självklart är det ni läsare som bör säga vad ni tycker och tänker om mina analyskoncept, gillar ni dem? Gillar ni dem inte? Tycker ni att det finns någonting som jag kan göra bättre eller bör ändra på? Skriv gärna en rad eller två i kommentarsfältet här nedanför vad ni tycker och tänker så kan jag använd mig av era tankar och idéer till att utveckla dessa koncept ännu mer.

 

 

Tack på förhand!
David  

22 december 2015

Snabbgenomgång: Skanska

Här nedanför hittar ni en snabbgenomgång av Skanskas verksamhet och ekonomi. Skanska har alltid varit det byggbolag som jag gillar mest i Sverige och bolaget har under flera år haft en given plats i min portfölj.

En detalj som jag fastnade för hos Skanska redan från början var deras ganska så okända fastighetsavdelning. Bolaget sitter på en hel del dolda fastighetstillgångar och sådana reala värden uppskattar jag alltid.

Men som sagt ta en titt på snabbgenomgången av Skanska här nedanför och släng sedan gärna iväg en kommentar med er åsikt, det vore nämligen roligt att diskutera bolaget lite.

 

David 

Taggar (blogg): 
16 december 2015

Förra veckans bolagsgenomgångar: Livsmedel, Tech, Bioteknik och Kläder

 

Här nedanför hittar ni alla de bolagsgenomgångar som jag genomförde och publicerade förra veckan. Tillsammans tycker jag att de bildar en härlig blandning av alltifrån tech till bioteknik och livsmedel. 

 

Microsoft är fortfarande en teknikjätte

H&M växer så det knakar, är online den nya framgångssagan?

Fingerprint, problemet är aktien, eller?

Coca-Cola, höjd utdelning 52 år i rad

 

Trevlig lunch!
David

Taggar (blogg): 
14 december 2015

Realty Income: The Monthly Dividend Company

Realty Income som delar ut pengar till sina aktieägare varje månad är ett av mina favoritinnehav som jag har i min utdelningsportfölj. Det är att den här investeringen skapar ett konstant flöde av likvida medel till min portfölj varje månad som jag gillar mest.

Jag gillar även exponeringen mot den amerikanska fastighetsmarknaden samt hur Realty Income sköter sina affärer med t.ex. långsiktiga hyresavtal som skapar en bra stabilitet med mera.

Här nedanför ser ni min snabbgenomgång av Realty Income och den är till för att just ge er en snabb och smidigt överblick av bolaget samt kanske även i vissa fall ge er inspiration.     

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
11 december 2015

Coca-Cola, höjd utdelning 52 år i rad

I dagens företagsgenomgång har jag kollat på kvalitetsbolaget Coca-Cola som enligt mig är ett riktigt intressant bolag. Kort och gott tycker jag att Coca-Cola är ett perfekt innehav att ha i en långsiktig portfölj.

Coca-Cola:s aktie verkar även vara ganska så populär i Sverige då t.ex. cirka 1 300 personer äger den hos Avanza. En av de faktorer som jag gillar mest med bolaget är deras goda utdelningshistorik som ni kan läsa mer om här nedanför.

 

Vad tycker ni om Coca-Cola? Är det någon här som har bolaget i sin portfölj?

 

David   

Taggar (blogg): 
10 december 2015

Fingerprint, problemet är aktien, eller?

Dagens snabbgenomgång är passande nog av företaget Fingerprint som för övrigt släppte sina prognoser för år 2016 igår under ganska så kaotiska omständigheter med bland annat läckor och handelsstopp med mera.

För att kort kommentera bolaget så tycker jag att det är ett fantastiskt företag med väldigt bra produkter och verksamhet överlag. Även framtiden ser väldigt bra ut för Fingerprint men det stora problemet tycker jag är aktien. När jag säger att aktien är ett problem så menar jag inte att den har stigit mycket utan mer hur handel sköts. Det här får mig avstå helt från att investera i bolaget.

 

Vad tycker ni om Fingerprint om ni bedömer bolaget och aktien var för sig? 

 

Trevlig torsdagslunch!
David 

Taggar (blogg): 
9 december 2015

H&M växer så det knakar, är online den nya framgångssagan?

Idag har jag satt ihop en snabbgenomgång av H&M som jag för övrigt också har som innehav i min utdelningsportfölj.

Det jag gillar mest hos H&M är deras stabila grund som kombineras med ganska så kraftiga expansionsplaner. Det börjar även kännas som och man börjar även se att det även finns en väldigt positiv framtid inom onlinehandel för bolaget och det är en av de mest intressanta faktorerna när det kommer till tillväxten, enligt mig.

 

Vad tycker ni om H&M och deras framtidsutsikter?

 

David 

Taggar (blogg): 
8 december 2015

Microsoft är fortfarande en teknikjätte (snabbgenomgång)

Microsoft är ett innehav som jag har i min utdelningsportfölj och överlag så tror jag att Microsoft är tillbaka upp mot toppen igen och även på väg in i en ny storhetstid och den här gången kommer de vara starkare än någonsin.

Här nedanför hittar ni en snabbgenomgång av Microsoft som är perfekt att kolla in nu under lunchen. 

 

 

Ha nu en trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar