Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 september 2016

Framtiden flyttar in på den svenska telekommarknaden

Jag har den senaste tiden vid ett par tillfällen skrivit om bolaget, Wifog. Ni hittar min bolagsgenomgång här och min kommentar om bolagets mest spännande kvartalsrapport någonsin här.

I de tidigare inläggen har jag nämnt att Wifog har haft ett väldigt stort samarbete med Tele2 på gång och nu har faktiskt det trätt i kraft på riktigt. Med andra ord har nu Wifog alltså på allvar börjat ta framtiden in på den svenska telekommarkanden och jag tror att de föregående kvartalet som klassades om det mest spännande i bolagets historia så här långt inte kommer vara någonting alls mot vad som komma skall nu.  

I stora drag går det här samarbetet ut på att Tele2:s kunder får möjligheten att bli av med hela eller delar av sin telefonräkning via Wifogs tjänster, vilket kan handla om poäng på shopping som kan utnyttjas, poäng via marknadsundersökningar och poäng via att titta på reklam m.m. och då på så sätt kan alltså kunderna finansiera sina mobilräkningar via dessa intjänade poäng.

Wifogs vd, Peter Håkansson sa enligt mig någonting riktigt bra i och med att det här samarbetet sjösattes. Han sa nämligen att ”det SAS Eurobonus har gjort för affärsresenärer vill och kommer Wifog göra för alla svenskar med mobiltelefon” och kollar man på hur lyckat SAS Eurobonus faktiskt blev och är så ser framtiden helt klart ljus ut för Wifog.

 

Det vore väldigt roligt att höra era tankar om den här förändringen som är på väg att ske på t.ex. telekommarkanden, vad tror ni om den? Tror ni att den verkligen är framtiden? Diskutera gärna vidare det med mig i kommentarsfältet här nedanför.

 

David 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
29 januari 2016

Köpte H&M och Tele2

Både H&M och Tele2 har fått ta en hel del stryk på börsen nu under veckan och det på grund av att marknaden inte alls gillade deras rapporter. Jag själv är dock inte lika negativ som marknaden så eftersom att både H&M:s och Tele2:s aktie fortsatte nedåt även idag så passade jag på att öka på minna innehav en del, via min utdelningsportfölj.

Om vi börjar med H&M så tycker jag att deras rapport var ganska så stabil ändå och egentligen tyckte nog även marknaden det men det var att utdelningen inte planeras att höjas som blev den stora besvikelsen. Det blev även jag besviken på men ur det långsiktiga perspektivet så tror jag att det här bara är ett hack i kurvan och direktavkastningen ligger fortfarande på mellan 3-4 % och dessutom handlas också aktien under 280 kronor (i skrivande stund) och det anser jag är ett riktigt bra långsiktigt köpläge. Därför passade jag som sagt på att tanka in lite mer H&M-aktier till min utdelningsportfölj nu idag.

Tele2:s rapport blev också en besvikelse på de flesta hålla och kanter, i alla fall ur marknadens perspektiv. Men när man kollar på den lite noggrannare än enbart på det som det skrivs om i media så anser jag att det i princip kom in så som den var förväntad att komma in. Marknaden blev framförallt besviken över framtidsutsikterna för år 2016 och även om jag förstår resonemanget så var dessa saker också mer eller mindre väntade för mig. Dessutom så flaggade de för en höjd utdelning från tidigare 4,85 kronor till 5,35 kronor och det är jag väldigt nöjd över. Det medför att bolagets direktavkastning just nu ligger på mellan 7-8 % vilket är relativt ovanligt på den svenska börsen. Jag tycker alltså att även Tele2 är väldigt attraktivt värderat ur ett långsiktigt perspektiv just och därför passade jag på att köpa på mig fler aktier även där.

Jag tycker att det är fantastiskt med rapportsäsong då fokus riktas mer mot bolagen på börsen och för att det då ofta uppstår sådana här köplägen i storbolagen på börsen, vilket det inte gör på samma sätt i vanliga fall. Om marknaden enligt mig fortsätter att skapa ett glapp mellan bolagens värderingar på börsen så kommer jag gå ganska aggressivt fram och köpa på mig en hel del aktier, framförallt för att positionera mig ytterligare inför den kommande utdelningssäsongen.

 

Vad anser ni om rapportperioden så här långt? Passar ni också på att köpa en del aktier?

 

David          

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar