Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 juni 2016

Veckans Twitterprofil: Patricia Hedelius- @PHedelius

Den här veckan tycker jag att Patricia Hedelius som är alltifrån börskrönikör på Svenska Dagbladet till författare (hon har skrivit boken, TELIA Alliansregeringen och Korruptionen) förtjänar att lyftas fram som veckans Twitterprofil. Ni hittar Patricia under namnet, @PHedelius på Twitter.

När det kommer till journalistik om börsen och ekonomi m.m. så är Patricia helt klart en av mina topp fem favoritjournalister. Det bästa med det Patricia delar med sig av tycker jag är att hon delar mig sig av sin långa erfarenhet och kombinerar det med aktuella händelser på börsen i det material som hon skapar och delar med sig av.

Så om ni vill följa en ekonomijournalist på Twitter som inte bara delar med sig av ”färdiga” nyheter av vad som händer inom bland annat börsbolagen så ska ni helt klart kolla in Patricias profil. Att skriva om ekonomi och börsen på ett sätt som berör och intresserar är enligt mig inte lätt och det är långt ifrån alla journalister som lyckas med det men det gör verkligen Patricia och enligt mig är det högsta betyg.

Jag kan även starkt rekommendera att ni kollar in min intervju med Patricia som jag genförde för ett tag sedan. Där fokuserade vi på hennes bok om Telia och alla skandaler däromkring. Ni hittar intervjun här.

 

David    

12 november 2015

Det här behöver man känna till om Telia och Muddy Waters

Det flesta känner nog till att analysfirman Muddy Waters för någon vecka sedan släppte en rapport där stark kritik riktas mot Telia och deras styrelse och anklagelserna handlade bland annat om att Telia döljer information gällande korruptionsproblem, mutanklagelser och kommande böter med mera. Jag tänker nu inte prata speciellt mycket om huruvida jag anser att de här anklagelserna är befogade eller inte utan jag tänkte visa er en annan sida av hela den här situationen som man bör ta med i sina beräkningar och analyser.

Det är nämligen så att hela Muddy Waters verksamhet mer eller mindre går ut på att komma ut med olika analyser och rapporter om olika börsnoterade bolag och innan dessa rapporter har de tagit positioner som ska dra nytta av den aktuella analysen. Det är alltså inte första gången som Muddy Waters släpper en sådana här företagsrapport/analys och ibland har de lyckats få fart på rörelserna i respektive aktie ganska så rejält som i t.ex. Telias fall och ibland lyckas det inte. Men hela anledningen till att bolaget släppte den här rapporten var alltså att få bolagets aktie att röra sig och åt det hållet som de tycker är rätt i och med sin position på marknaden. Muddy Waters själva brukar säga att deras affärsidé går ut på att avslöja bluffar och bedrägerier inom olika företag och ta fram sådana saker till ljuset och till marknadens vetskap. Det är visserligen också det som deras verksamhet går ut på men i grund och botten vill de som alla andra tjäna pengar så det är det som är huvudsyftet, ingenting annat och det bör man känna till i det här fallet.

Om jag sedan kort ska kommentera Muddy Waters rapport så anser jag att de både har en poäng med hela resonemanget men det missar samtidigt väldigt mycket. Även om själva resonemanget och Muddy Waters information självklart är viktig så är bolagets bakantke inget som man kan bortse ifrån. Jag är själv inte aktieägare i Telia men jag är ändå väldigt skeptisk till sådana här rapporter/analyser från olika analyshus för det finns som sagt ofta baktankar med det hela och den här gången är det väldigt tydligt.

 
David  

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar