Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 maj 2016

Veckans videoklipp: Stina Dabrowskis intervju med Peter Wallenberg

Peter Wallenberg som tyvärr gick bort under förra året är helt klart en av de personer som verkligen gjorde ett avtryck och en betydande skillnad inom familjen Wallenbergs hela företagsimperium. Man kan mycket väl säga att det faktiskt var han som tog hela familjen Wallenberg in i modern tid och anpassade sig efter de då ganska så nya förutsättningarna på marknaden och även gjorde det helt fantastiskt och han lät ingenting stoppa honom.

Veckans videoklipp är journalisten, Stina Dabrowskis (som ni säkert känner till) intervju med just Peter Wallenberg och även om den har en del år på nacken så är det fortfarande väldigt intressant. Intervjun fokuserar på hans liv, karriär och familj m.m. och efter att ni har kollat på den här garanterar jag att ni får en helt ny syn på familjen Wallenberg och deras bolag och det framförallt för att man verkligen får se vilken kraft, vilja och entreprenörsanda som finns inom familjen. 

Klicka bara på play här nedanför så drar intervjun igång och den kanske passar perfekt att kolla på nu under onsdagskvällen?

 

 

David 

Taggar (blogg): 
19 april 2016

En sak många missar med Warren Buffett…

Warren Buffett är antagligen den mest hyllade och respekterade investerare i hela välden och hans track record är minst sagt fenomenalt och så vidare och så vidare. Men det är varken hans investeringar eller avkastning som jag tänkte prata om nu utan istället tänkte jag ta upp en detalj och en faktor som många missar, inte vill inse eller helt enkelt struntar i och den blir viktigare för varje dag som går.

Warren Buffett är hela 85 år gammal i dagens läge och även om det inte är en lika hög ålder ur samhällets perspektiv som det har varit tidigare så går det inte att undkomma att det trots allt är en väldigt hög ålder. Även om har är pigg och kry idag och jobbar på som vanligt m.m. så kan det tyvärr hända tråkiga saker gällande ens hälsa väldigt snabbt när man kommer upp i en sådan ålder och även om Warren Buffett är ett geni och ett stycke för sig när det kommer till investeringar så går det inte att undvika att förr eller senare kommer åldern springa ikapp honom. Det är just det som den stora frågan handlar om för vad kommer egentligen hända med hans investmentbolag, Berkshire Hathaway när han har gått bort?

Hela Berkshire Hathaways verksamhet går ut på att hela tiden investera vidare det enorma kassaflödet som bolaget kontrollerar från sin tidigare och nuvarande investeringar. Just investeringsbiten när det kommer till att hitta nya bolag att placera dessa pengar i är nog inte hotad när Warren Buffett går bort men vad kommer att hända med hela koncernstrukturen som Berkshire Hathaway sitter på? Alla de dotterbolagen eller de bolag som man investerat i sköter sig idag i princip helt fritt och även om Berkshire Hathaways är den juridiska knytpunkten så är det helt klart Warren Buffett som är den verkliga. Jag är absolut inte ensam om att anse att det är just Warren Buffett som möjliggör hela det här upplägget och strukturen som Berkshire Hathaway jobbar efter och där respekt och lojalitet är två nyckelord. Men som sagt så är den stora frågan här om just den respekten och lojaliteten som Warren Buffett har idag kommer kunna stanna kvar inom Berkshire Hathaway och föras över till hans efterträdare och sedan vidare till hans eller hennes efterträdare och frågar ni mig så tror jag tyvärr att det kommer bli väldigt svårt.

För att ge er ett konkret exempel så hände exakt det här när Peter Wallenberg som gick bort förra året skulle ta över styrandet av hela Wallenbergsfären efter hans pappa, Marcus Wallenberg. Även här hade Marcus Wallenberg och alla hans företag kunnat bli så framgångsrika på grund av just lojalitet och respekt från t.ex. de chefer och vd:ar som han hade under sig. När Peter Wallenberg sedan tog över försvann nästan allt sådan helt på dagen och han hade i början stora problem med just styrandet och att han nu skulle vara den nya knutpunkten, det har han själv berättat.   

Exakt det här riskerar alltså att hända när Warren Buffett går bort och det även i en mycket större skala då han verkligen är den sanna knytpunkten och som jobbar efter dessa faktorer och riktlinjer. Det här är även någonting som jag som sagt tycker att många underskattar eller kanske helt enkelt inte känner till och huruvida det kommer bli ett problem eller inte återstår såklart att se men i dagens läge är det enligt mig helt klart en orosfaktor.

 

Hur går era tankar kring det här?

 

David 

6 april 2016

Veckans videoklipp: Wallenbergs- En dokumentär om världens mest inflytelserika finansfamilj

Eftersom att förra veckans videoklipp var en dokumentär om finansmannen, Ivar Kreuger så får det den här veckan bli en dokumentär om finansfamiljen, Wallenberg.

Även den här dokumentären som går under namnet, Wallenbergs är i tre delar och den går igenom en väldigt stor del av familjen Wallenbergs historia, uppgång och framgångsrecept med mera. Ni som kollat på dokumentären om Ivar Kreuger vet att familjen Wallenberg även är en stor del där och det spinns det även vidare på i den här dokumentären vilket jag tycker är väldigt intressant. Därför rekommenderar jag att ni kollar på den om Ivar Kreuger först och även om dessa två dokumentärer tillsammans motsvarar ganska så många timmars tittande så är de väldigt lärorika så det är enligt mig väl spenderade timmar.

Ni hittar alla tre delar av Wallenbergs här nedanför och de tre delarna av Ivar Kreuger-dokumentären vi länken här ovanför.

 

Trevlig kväll!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar