Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 juni 2016

Kolla på ägarlistan

När man investerar i ett företag är faktiskt bolagets ägarbild en av de viktigaste detaljerna. Därför är det då också väldigt viktigt att kolla upp vilka bolagets största ägare är innan man gör sin investering för den här detaljen är viktigare än vad man kan tro. Men när man tänker efter att det faktiskt är bolagets storägare som ska styra bolaget (i alla fall i de flesta fall) och hela tiden få det att växa och utvecklas och när man tänker på saken ur det perspektivet så blir det ganska så självklart att det är minst lika viktigt att kolla på ägarbilden som det t.ex. är att kolla på bolagets tillväxt med mera.

Några saker som jag tycker att man ska akta sig för eller i alla fall kolla lite extra på är bolag som saknar en eller några storägare, bolag vars största ägare består av olika fondbolag eller bolag som har en eller flera storägare som man inte tror eller litar på i längden. Det är trots allt storägarna som kontrollerar respektive bolag och då också ens pengar som man investerat i bolaget och då är det självklart att man kollar upp dessa ägare lika noga som man kollat upp själva bolaget, eller hur?

Information om de största ägarna hittar man oftast enkelt på respektive företags hemsida och även hos Avanza med mera. En intressant sista input som jag läste om idag är att nästan 20 stycken av de största företagen på börsen i Sverige saknar en ordentlig storägare. Det är t.ex. bolag som Boliden, AstraZeneca och Intrum Justitia med flera och kanske bör man här vara extra försiktig, eller i alla fall ta en extra ordentlig titt på det här med ägarbilden.

 

David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar