Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 juni 2016

Så här gör Warren Buffett när börsen går ner

Det är inte alltid helt lätt att veta vad man ska göra med sina investeringar när börsen går ned eller att behålla lugnet och agera disciplinerat. Därför kan det vara bra att kolla på hur andra kunniga och framgångsrika personer gör och varför då inte kolla på en av de bästa i världen, Warren Buffett?

Till att börja med så vet Warren Buffett och många andra långsiktiga investerare, stora som små att det är när marknadsläget är som tuffats som man gör de bästa långsiktiga affärerna. Med andra ord så ska man absolut inte sälja av sina långsiktiga innehav under en kortsiktig nedgång, det är i princip det sämsta man kan göra. Istället ska man passa på att öka på sina innehav och köpa på sig ännu mer aktier till ett lägre pris vilket då oftast är möjligt vid kortsiktiga nedgångar.

Det viktiga i sådana här situationer är inte att tajma marknaden och försöka att köpa på botten för det är nästan omöjligt i längden. Det viktigaste är istället att bara köpa på sig bra aktier och företag till ett bra pris för allt är långtifrån köpvärt bara för att det har gått ner under den senaste tiden. Om man vill bli en vinnare i längden så gäller det att alltså inte få panik och sälja av sina innehav när det stormar och istället utnyttja sådana tillfällen till att öka på sina långsiktiga investeringar.

Det här hänger också ihop med att man alltid måste se till att ha tillgång till likvida medel för annars är det svårt att utnyttja köplägen när de väl dyker upp. Warren Buffett själv sa nyligen att hans investmentbolag Berkshire Hathaway aldrig kommer gå under 20 miljarder dollar i likvida medel och det är såklart enorma summor och inget för oss vanliga investerare men man får ändå en ganska så bra riktpunkt över hur mycket likvida medel man bör ha tillgång till för att alltid kunna utnyttja marknadens rörelser och eventuella köplägen.    

Jag själv försöker i alla fall alltid agera som Warren Buffett i sådana här lägen för det har bevisligen fungerat i längden och kommer med stor sannolikhet även fungera framöver. Gång på gång så får vi se och läsa om hur svårt om inte till och med omöjligt det är att tajma marknaden i längden. Eftersom att en sådan strategi är så svår att få lönsam i längden så ser inte jag någon som helts anledning till att använda mig av en sådan strategi utan jag kör vidare på en som jag själv vet fungerar och som jag tror kommer fungera under en väldigt lång framtid.

 

Trevlig lunch!
David 

Taggar (blogg): 
25 maj 2016

Veckans podcast: Björnfällan

Den här veckans podcast-tips från mig till er är en relativt ny podd som ges ut av CMC Markets. Podden heter som rubriken säger, Björnfällan och i den är det Kristofer Berggren och Nils Brobacke som pratar.

Det finns en rad olika poddar om börsen och ekonomi m.m. men det jag gillar med Björnfällan är att den i princip helt och hållet fokuserar på aktiv handel på börsen. Det pratas om alltifrån trading överlag och olika handelsstrategier till specifika bolag och det aktuella marknadsläget med mycket mera men allt då med en inriktning på just aktiv handel.

En detalj som jag tycker att Kristofer och Nils gör extra bra är att de pratar på ett väldigt allmänt och lättförståeligt sätt så även om man inte är en inbiten daytrader så kommer man kunna få ut en hel del av den här podden. Att även hålla koll på handeln på börsen ur ett mer kortsiktigt perspektiv och ur en aktiv synvinkel kan hjälpa en väldigt mycket att göra bättre affärer på lång sikt och det är främst av den anledningen som Björnfällan fick bli veckans podcast den här veckan.

Avsnitten släpps varannan vecka och är visserligen oftast över en timme långa vilket enligt mig är ganska så långt men informationen som förmedlas är så pass intressant att jag tycker det är mer än värt att lyssna varannan vecka. Ni kan själva nu prova att lyssna på podden här nedanför.

 

David   

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar