Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 december 2016

Cybaero- har framtiden försvunnit?

Jag har tidigare pratat en hel del om dörnarboalget, Cybaero och det dels för att jag själv har investerat i det och för att jag verkligen har ansett att framtiden knackade på dörren hos bolaget som jag skrivit om tidigare. Men nu är bolaget skarpt ifrågasatt och det med all rätt enligt mig för efter en stororder som både har tärt på resurserna och medfört ett flertal nyemissioner så förväntar sig aktieägarna mer än vad bolaget har åstadkommit och även det med all rätt.

Men istället för att sitta och gå igenom Cybaeros stororder och nyemissioner m.m. igen vilket jag gjort många gånger förut (ni hittar alla mina inlägg om Cyabero här) så tänkte jag att vi skulle ta och kolla lite på dagens framtid för Cybaero.

Alldeles nyligen genomförde Cybaero ytterligare en nyemission och den här gav dem ett tillskott i kassan på cirka 120 miljoner kronor. Utan att vara för hård så kan man antagligen säga att det här är Cybaeros sista chans och med dessa pengar måste de se till att kunna börja täcka sin stororder till Kina som nästan är värd 1 miljard kronor. För om den ordern inte inom en ganska så snar framtid börjar generera intäkter som i sin tur medför att Cybaero kan finansiera framtiden på egen hand kommer marknaden helt tappa förtroendet för bolaget och då är det antagligen dödsdömt. Om de inte nu på allvar börjar prestera och det både intäktsmässigt och kommunikationsmässigt m.m. så kommer det vara omöjligt att fiska efter mer pengar från ägarnas och marknadens sida och då kommer de inte kunna lösa finansieringen.

Men även om det ovanståendes stycket verkade ganska så dystert så finns det fortfarande gott om potential inom bolaget och den har blivit ännu mer intressant nu när marknaden ratar Cybaero, även om risken såklart är väldigt hög. Nyckeln som jag ser det ligger nu i att verkligen få igång leveranserna till Kina och på så sätt kamma hem ni orders. Kvantitet kommer vara ett måste för Cybaero under de kommande åren om de verkligen vill visa upp sina obemannade helikoptrar på den globala marknaden och visa att de är ett av de världsledande företagen inom det området.    

Det jag kommer hålla koll på framöver är först och främst att leveranserna till Kina kommer igång för om de gör bort sig ännu en gång där spelar de ett väldigt högt spel. Sedan har jag redan tidigare (här bland annat) efterlyst mer och bättre kommunikation gentemot oss ägare från bolagets sida. Den har tidigare och är fortfarande under all kritik, speciellt då det handlar om ett bolag som i detta skede måste kommunicera, kommunicera och återigen kommunicera om de ska få behålla något förtroende över huvud taget.

Avslutningsvis står alltså Kina och kommunicera på Cybaeros agenda under den närmsta tiden och om dessa två problem blir lösta kan framtiden återigen knacka på dörren och då kanske bolaget den här gången kan passa på att öppna innan den går igen.

 

David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar