Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 april 2017

A1M Pharma- En miljardmarknad öppnar upp sig

A1M Pharma är ett läkemedelsbolag som utvecklar läkemedelskandidaten ROSGard, vilket i tidiga studier har visat sig återställa nedsatt njurfunktion. Det tänkta användningsområdet är njurskydd vid strålbehandling och behandling av havandeskapsförgiftning.

A1M Pharma genomför just nu en offensiv nyemission där målet är att ta in 122,9 MSEK (plus 41,0 MSEK vid fullt utnyttjande av teckningsoptioner). Pengarna ska användas till att inleda Fas I/II-studier inom njurskydd vid strålningsbehandling under år 2018. Målsättningen är att presentera preliminära resultat redan i slutet av 2018 för att kunna slutföra förhandlingar om ett licensavtal med ett internationellt läkemedelsbolag.

I videoklippet här nedanför kan ni kolla in Oscars (vd på TradeVenue) bolagsträff med A1m Pharma och dess ordförande, Martin Austin. Ni kan även kolla in TradeVenue:s kompletta bolagspresentation av A1M Pharma på Emissionsbloggen här

 

Men nu tänkte jag gå vidare och kolla lite på hur A1M Pharma ser ut ur ett investeringsmässigt perspektiv just nu, både och med den pågående nyemissionen samt den närmsta tiden efteråt.  

 

En attraktiv värdering och riskprofil:

Så som läget ser ut just nu för A1M Pharma kommer bolaget efter den här nyemissionen kunna bedriva sin verksamhet fullt ut tills produkterna ska ut på marknaden utan nya emissioner eller kapitalrundor.

Det i kombination med potentialen som kommer ifrån att bolaget nu när de får in pengar planerar en offensiv framfart med framtida tester på människor och lansering av sina produkter medför att dagens värdering känns väldigt attraktiv. Även ett deltagande i nyemissionen där man får teckna en ny aktie för 0,75 kronor känns lockande.

Bolaget medför visserligen en ganska så hög risknivå då produktportföljen är väldigt koncentrerad men efter lyckade förkliniska studier som nu ska övergå till Fas I/II-studier vilket innebär tester på människor och att dessa kommande studier kommer vara finansierade via pengarna från nyemissionen drar ner risken ganska så rejält.            

 

En enorm marknad:

Om vi övergår till att kolla på den potentiella marknaden för A1M Pharma så uppgår den på lite längre sikt nästan till 20 miljarder dollar. Här är visserligen marknaden för njurskydd vid strålbehandling som nu är bolagets främsta inriktning ganska så lite om man jämför med marknaden för havandeskapsförgiftning som kommer vara bolagets mer långsiktiga mål.

Att lansera sådana här produkter på läkemedelsmarknaden är i de allra flesta fall en väldigt kostsam process, även om man utvecklat färdigt själva produkten och fått alla tillstånd och så vidare. Av den anledningen kommer A1M Pharma att satsa på att knyta strategiska partnerskap med andra företag inom branschen för att licensera ut sina produkter och det tror jag kommer vara en avgörande framgångsfaktor för bolaget. De har insett sina begränsningar när man är ett så passa litet läkemedelsbolag och istället för att föra sig själva mot branta stup där man kanske klarar fallet och kommer tillbaka starkare än tidigare så väljer man att ta det säkra före det osäkra och det bör ses som en riktigt bra styrka och bra ledarskapsförmåga i bolaget.         

 

I pipelinen:

Om vi avslutningsvis även ska ta oss en titt på vad som ligger närmast i tiden och som kommer vara av intresse för oss investerare så kommer A1M Pharma att genomföra ett listbyte från AktieTorget till Nasdaq First North inom 1-2 månader nu efter nyemissionen.

Kollar vi på själva forskningen och utvecklingen av bolagets produkter så kommer år 2017 bestå av framförallt uppföljning av bolagets läkemedel, ROSGard och sedan även tillverkning av det. Sedan står även fler förkliniska studier på bland annat djur på schemat och allt det för att förbereda de kommande studierna på människor som kommer börja ta fart under år 2018.

Med andra ord har vi investerare alltså en rad potentiella triggers och stora händelser framför oss på en ganska så kort tid framöver så mycket kan komma att hända, både inom bolaget och för aktien framöver.    

 

I samarbete med Laika Consulting och A1M Pharma.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar