Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 juli 2016

Veckans Videoklipp: Allt om ETF:er

ETF:er eller Börshandlade Fonder (Exchange Traded Fund) har den senaste tiden varit ett omtalat och hett ämne på börsen i Sverige och den här typen av finansiella instrument blir hela tiden mer och mer populära.

Men även om ETF:er många gånger kan vara väldigt användbara och vara till stor hjälp då de tillåter oss investerare att exponera oss mot t.ex. marknader och tillgångar som annars är väldigt svåra att komma åt så finns det även en hel del baksidor och villkor som man måste känna till. I videoklippet här nedanför får ni nu därför full koll på ETF:er och med den kunskapen kan man både ha stor nytta av dem och göra bra affärer samt undvika att göra väldigt stora misstag.

 

David 

30 juni 2016

Veckans intervju: Eva Trouin (Sverigechef på Nordnet) om pension

Den här veckan tänkte jag att min intervju som jag genomförde med Eva Trouin som är Sverigechef på Nordnet i slutet av förra året skulle passa bra som veckans intervju här på Aktieinkomster. Även om den har några månader på nacken så pratar vi här om ämnet pension och eftersom att det är ett tidlöst ämne som alltid är väldigt intressant och viktigt så tycker jag som sagt att den här intervjun passar in väldigt bra. 

Här nedanför hittar ni min intervju med Eva Trouin . Intervjuns inriktning har som sagt varit pension som är ett ämne som Eva verkligen brinner för. På bilden här ovanför ser ni en före- och efterbild på Eva när hon under ett projekt tidigare i år valde att prova på att leva som pensionär och som ni kan se så gjorde hon det fullt ut. Här nedanför hittar ni även en beskrivning av Eva samt då även alla intervjufrågor och svar.

 

Jag är gift med två barn, har arbetat i finansbranschen sedan mitt första jobb. Det som driver mig är att skapa bättre förutsättningar för kunder att lyckas med sina investeringar, något som varit en röd tråd genom hela min karriär oberoende roll. Idag arbetar jag som Sverigechef på Nordnet, det innebär att jag ansvarar för kundnöjdhet, lönsamhet och tillväxt i den svenska affären. Eftersom vi är en nordisk bank har jag fördelen att ha kollegor med motsvarande roll i Norge, Danmark och Finland vilket är en styrka. Vi tror att kunderna på egen hand kan lyckas med sitt sparande om vi ger dem rätt verktyg att lyckas. Vi slåss för kundernas bästa i en komplicerad bransch.

 

Pension och pensionssparande verkar vara ett ämne som du är väldigt intresserad av, hur kommer det sig?

Pensionen är och blir en allt längre period av livet där många, inklusive jag själv, vill ha frihet och möjlighet att göra olika saker. För att få den friheten är det viktigt att tänka på sitt pensionssparande. Där har vi på Nordnet en viktig roll att fylla. Vår idé är att det ska vara kunden som har makten över sitt eget sparande. Jag ser det som mitt och Nordnets ansvar att driva den här frågan framåt. Att förenkla för kunderna och att öka deras frihet – i alla sammanhang!

 

Hur bra anser du att vårt svenska pensionssystem är uppbyggt och fungerar? Finns det något du skulle vilja ändra på?

I grunden är jag positivt till att vi har ett pensionssystem som omfattar alla. Det är också positivt att hela livsinkomsten ligger till grund för den allmänna pensionen. Men pensionssystemet står inför stora utmaningar på grund av vår demografi. Vi lever allt längre vilket innebär att det är fler som ska försörjas från det statliga pensionssystemet under en längre tid. Detta gör att det blir ännu viktigare för den enskilde individen att spara. Ränta-på-ränta effekten innebär att det är betydelsefullt att börja spara i tid, även om det aldrig är för sent.

Flytträtten är också en väldig väsentlig fråga. Även fast man har infört fri flytträtt (på avtal tecknade från 2007) så fungerar den inte alltid i praktiken, eftersom kunderna ofta blir indirekt inlåsta genom höga flyttavgifter. Vår övertygelse är att vi ska vara så bra att kunderna inte vill flytta. 

 

Hur bra koll tycker du att vi svenskar har på vår pensionssparande?

Generellt sett så har gemene man inte tillräcklig kunskap om pensionssystemet och hur den egna pensionen ser ut. En orsak är att branschen skapat en komplexitet i systemet som är svårt för den ej insatte att överblicka. Här tycker jag att vi har ett stort ansvar att utbilda om pensionssparande. Vi på Nordnet har under hösten kört en pensionskampanj för att lyfta frågan och få fler engagera sig. På Nordnetbloggen har vi bland annat skrivit flera blogginlägg där vi går igenom pensionssystemet steg för steg.

 

Hur bra anser du att aktörer som staten, banker och fondbolag med flera informerar om oss pensionssystemet och pensionssparande?

Jag upplever att branschen som helhet har en ambition att informera kunderna men på grund av den otransparenta och komplexa strukturen, föråldrade facktermer och komplicerade produkter är det ändå inte många kunder som förstår.

Detta gör att kunderna hamnar i underläge i förhållande till pensionsbolagen. De känner ett behov av att lämna över besluten till någon annan och efterfrågar rådgivning. Det är synd, för en undersökning av KTH visar att det inte finns någon positiv effekt av bankrådgivning när det gäller sparande. Självklart finns det kunder som är beredd att betala för rådgivningen, men vi vill vara ett alternativ för alla de som vill kunna styra över sitt sparande själv. Min övertygelse är också att vi och våra kunder har mycket att vinna på att istället utbyta erfarenheter. Att lansera Shareville förra året var ett steg mot att demokratisera rådgivningen. Idag har över 60 000 kunder valt att öppna sina portföljer för att inspirera och inspireras av varandra. Dessutom har Shareville-användaren har i genomsnitt 4 procentenheter högre avkastning på årsbasis jämfört med övriga kunder.

Det finns mycket alla pensionsbolag kan göra för att förenkla informationen. Vi har dragit igång ett projekt som syftar till att förenkla pensionskommunikationen till kunderna. Dessutom samarbetar vi med Bliwa, som vi tycker ligger i framkant när det gäller just begriplighet.

 

Vad är den vanligaste frågan du får när du är ute och pratar om pension och vad är ditt svar på den?

Den vanligaste frågan jag får är:

”Hur kan jag påverka mitt pensionssparande?”

Mitt svar på den frågan är att det finns jättemycket att göra!

Det första steget är att ta reda på vad man har. Återigen rekommenderar vi alla våra kunder att logga in på minpension.se för att få en överblick. När man sedan vet vad man har för sparande är det i nästa steg dags att se vad man kan komplettera med. Hur man gör för att komplettera sitt sparande återkommer jag till i en senare fråga. Dessutom kan du läsa om detta på Nordnetbloggen under taggen najsmedpension.

 

Om du fick ändra på fem saker gällande pension och hur aktörerna på marknaden arbetar, vad skulle du då ändra på?

1) Fri flytträtt

Idag är den fria flytträtten lite av ett spel för galleriet då många aktörer har höga flyttavgifter och därmed en indirekt inlåsning. Vår önskan är att även avtal tecknade innan 2007 skall omfattas av fri flytträtt – då först kan vi tala om fri flytträtt.  Fri och enkel flytträtt ger makt åt kunderna och skäl för oss att hålla hög kvalitet och låga priser. Ganska självklart!

2) Facktermer/Pensionspråket

Jag skulle vilja förenkla begripligheten både vad gäller kommunikationen. Som jag sagt ovan upplevs pension som ett svårt område främst på grund av att många inte förstår betydelsen av vissa termer.

3) Enklare produkter

En orsak till att så många inte har koll på sin pension tror jag beror på att branschen har en historik av väldigt komplicerade produkter. Det skapas en obalans där pensionsbolagen är i överläge gentemot kunderna. Det ligger oss väldigt varmt om hjärtat att förändra detta så att fler förstår vad de köper.

4) Transparent prismodell

Många kunder upplever att de inte vet vad de betalar för. Det finns mer eller mindre dolda avgifter som inte lyfts fram på ett tydligt sätt. Vi tror på transparens och att kunderna ska ha full insyn i vad det kostar att pensionsspara.

5) Låta kunderna komma till tals

Ibland är det inte alltid att vi som pensionsbolag som har de bästa svaren. Jag är övertygad att alla vi i branschen har mycket att lära av våra kompetenta kunder. Ett sätt som vi arbetat på är att lansera Shareville, ett socialt nätverk för sparande. Där har våra kunder möjlighet att dela med sig av vad de köper och säljer i sin portfölj.

 

Om du slutligen ska ge oss fem konkreta tips på vad som är bra att tänka på när det kommer till vårt pensionssparande, vilka tips skulle du då ge oss?

1) Ta reda på vad du har (ta hjälp av minpension.se för att få en samlad bild av din pension)

2) Börja spara i tid - ju tidigare du börjar desto mer får du (men bättre sent än aldrig)

3) Undvik att betala för mycket, dvs skippa onödiga avgifter (både på tjänstepension och fonder)

4) Säkerställ att du har tjänstepension. Annars – se till att få det eller börja spara mer själv, t ex genom att löneväxla (om du har möjlighet)

5) Köp bara produkter som du förstår

 

 

Ett stort tack till Eva för att hon ställde upp på den här intervjun och gav oss många riktigt bra och konkreta pensionstips!

 

 

David

27 maj 2016

Veckans videoklipp: Allt om Barnsparande

I den här veckans videoklipp kommer jag tips er om en klipp som är inom ett nytt område för mig och även om det inte är aktuellt än så kommer det förhoppningsvis bli det en vacker dag. Veckans videoklipp här på Aktieinkomster handlar nämligen om barnsparande som är ett otroligt viktigt ämne då föräldrars beslut kommer att spela en otroligt stor roll när det kommer till barnens framtid och start i livet.

Det är nätmäklaren Nordnet som har producerat den här fantastiska genomgången av sparande till barn och därför vill jag även passa på att rikta ett stort tack till dem. Om ni bara klickar på play här nedanför så startar klippet och ni kan få full koll på allt kring sparande till barn.

 

David  

28 april 2016

Ett år på marknaden och vilket år det har varit!

Det har nu gått ett år sedan DEGIRO öppnade upp sin plattform för svenska investerare och hittills har det varit en mycket lärorik och spännande resa. När vi först lanserade DEGIRO i Sverige gjorde vi det utan t.ex. ISK, svenska derivat eller svenska hävstångsprodukter (t.ex. BULL/BEAR).  Sedan dess har vi lyssnat på kundernas efterfrågan och anpassat oss efter det. I juni 2015 lanserade vi ISK och kort därefter öppnade vi även upp för derivathandel på OMX Stockholm samt registrering via Trustly med BankID och direktinsättning.

DEGIRO vill fortsätta att utvecklas och strävar efter att kunna erbjuda dem bästa möjligheterna för handel, därmed lyssnar DEGIRO alltid på sina kunder och noterar trender och efterfrågan. Genom att lyssna på önskemål så hoppas vi att kunna erbjuda en plattform med ännu fler möjligheter till handel, som passar behoven hos alla sorters investerare. DEGIROs mål är alltid att kunna erbjuda bästa utbudet av produkter och tjänster till marknadens bästa priser. Ett tecken på detta är att vi snart kommer att förbättra vårt utbud ännu mer igenom en helt ny uppdatering av handelsplattformen med direktinsättningar, förbättrad sökfunktion, marknadsskärm som ger överblick över de europeiska terminerna och även introducering av fraktionshandel och amerikanska optioner.

DEGIRO vill  även hjälpa sina kunder att nå en så diversifierad portfölj som möjligt och erbjuder nu sina kunder möjligheten till gratis handel med ETF: er, som är en bra produkt om man vill nå spridning i portföljen. Detta betyder att man nu som kund kan välja på över 700 ETF: er och få ett köp eller ett sälj gratis, på alla dessa ETF: er per månad. Man kan dessutom öka sin position i en av de courtagefria ETF: er och göra så courtagefritt så länge de köper för minst 1000 EUR/USD åt gången (beroende på i vilken valuta ETF:en handlas i). De courtagefria ETF:erna finns bland annat noterade på NYSE Arca, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter så som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard (se villkor och begränsningar för erbjudandet på www.degiro.se).

DEGIRO finns nu dessutom på sociala medier för att dela information och nyheter om produkter och tjänster, samt svara på allmänna frågor om DEGIRO. DEGIRO hittas på Facebook (facebook.com/degiroeu) samt på Twitter (@degiroeu) och där finns mer information och nyheter.

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
26 april 2016

Veckans Twitterprofil: Alexander Boman @BomanAlexander

Den här veckans följartips på Twitter blir Alexander Boman eller @BomanAlexander som han kallar sig på det sociala nätverket. Om ni är intresserade av aktiehandel rent praktiskt, finansiella tjänster och det mesta som hamnar inom dessa två kategorier och som rör Avanza Bank så ska ni helt klart följa Alexander på Twitter. Alexander jobbar nämligen med att utveckla finansiella tjänster på just Avanza så många av de funktioner som jag och säkert många andra av er använder varje dag har han varit med och utvecklat.

Förutom att det är väldigt intressant att följa den digitala utvecklingen inom finanssektorn så uppskattar jag framförallt all den statistik gällande t.ex. handeln på börsen som Alexander löpande delar med sig av. Så in på Twitter och sök efter @BomanAlexander så kommer han se till att förgylla er dagar, inspirera er och förse er med väldigt intressant information, det kan jag gå i god för!

 

Om ni är sugna på att veta mer om Alexander så kan ni även kolla in min intervju som jag genomförde med honom för ett tag sedan. Den hittar ni här!

 

David 

21 april 2016

Skapa en diversifierad portfölj med moderna hjälpmedel

Skapa en diversifierad portfölj:

Att skapa en diversifierad portfölj är de flesta investerares mål. Att diversifiera portföljen ger den mer styrka att klara av även ett tuffare ekonomiskt klimat och skyddar dina investeringar från turbulens på börsen. Det är minst lika viktigt att kontinuerligt anpassa och balansera portföljen efter rådande ekonomiska klimatet. Förutsättningarna ändras ständigt på marknaden vilket betyder att den exponering som var bäst just då kanske inte är bäst idag, speciellt eftersom nya handelsmöjligheter ständigt introduceras och ger möjlighet till att kunna sprida risken ytterligare.

 

DEGIROS pågående utveckling:

DEGIRO vill hjälpa sina kunder att nå en så diversifierad portfölj som möjligt och erbjuder nu sina kunder möjligheten till gratis handel med ETF: er, som är en bra produkt om man vill nå spridning i portföljen. Detta betyder att man nu som kund kan välja på över 700 ETF: er och få ett köp eller ett sälj gratis, på alla dessa ETF: er per månad. Man kan dessutom öka sin position i en av de courtagefria ETF: er och göra så courtagefritt så länge de köper för minst 1000 EUR/USD åt gången (beroende på i vilken valuta ETF:en handlas i). De courtagefria ETF:erna finns bland annat noterade på NYSE Arca, Euronext Amsterdam, Xetra och NASDAQ och kommer från emittenter så som BlackRock, LYXOR, SPDR och Vanguard.

Genom att ständigt introducera nya verktyg för att kunna erbjuda kunden bästa priser och förutsättningar för handel så arbetar DEGIRO ständigt med att utvärdera möjligheter och därefter att kunna göra dem möjliga för kunden. Under 2016 kommer DEGIROs kunder kunna handla med amerikanska optioner och även fraktionshandel. Det innebär att du kan investera i fraktioner av aktier och derivat. Att investera i fraktioner lämpar sig särskilt bra för investerare med en mindre portfölj som vill sprida sina investeringar.

En stor del av DEGIROs arbete är att förbättra processer och möjligheter för enklare och snabbare handel. Några andra funktioner som förväntas under 2016 inkluderar en helt ny uppdatering av handelsplattformen med Trustly som insättningsfunktion och stoploss-order på fler börser. 2016 är ett spännande år för de investeringssugna som vill uppgradera sin portfolio och upptäcka fler möjligheter till handel.

 

Du som kund kan vara med och påverka utvecklingen:

DEGIRO vill fortsätta att utvecklas och strävar efter att kunna erbjuda dem bästa möjligheterna för handel, därmed lyssnar DEGIRO alltid på sina kunder och noterar trender och efterfrågan. Genom att lyssna på önskemål så hoppas vi att kunna erbjuda en plattform med ännu fler möjligheter till handel, som passar behoven hos alla sorters investerare. DEGIROs mål är alltid att kunna erbjuda bästa utbudet av produkter och tjänster till marknadens bästa priser.

DEGIRO finns nu dessutom på sociala medier för att dela information och nyheter om produkter och tjänster, samt svara på allmänna frågor om DEGIRO. DEGIRO hittas på Facebook (facebook.com/degiroeu) samt på Twitter (@degiroeu) och där finns mer information och nyheter.

 

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
17 april 2016

Veckobrev, vecka 15: Världen bromsar in, men inte Sverige...

I veckans veckobrev kikar vi på alltifrån rapportperioden, återigen H&M och Fingerprint till den globala rapporten som pekar nedåt för världen men uppåt för Sverige samt självklart även på vad som komma skall under nästa vecka.

Veckans företag i veckobrevet blev även fastighetsbolaget, Castellum som är mer än aktuellt i och med köpet av Norrporten.

Vi riktar även ett stort tack till nätmäklaren, DEGIRO för att de även den här veckan ville presentera vårt veckobrev och om ni är sugna på att veta mer om hur de utmanar de andra svenska aktörerna via att t.ex. erbjuda rejält lägre courtage och handel på världens alla börser så hittar ni mer information om det här.

Vi vill även passa på att tacka alla prenumeranter, nya som gamla för att ni varje vecka tar del av veckobrevet och även visar ett stort intresse. Tillväxten här fortsätter och om det är några därute som vill anmäla sig till veckobrevet så gör man det enkelt och gratis här. Om ni anmält er nu i efterhand och vill ha veckans utskick så är det bara att ni skickar ett mejl till mig på david@aktieinkomster.se och berättar det så skickar jag över det manuellt till er första gången.

 

 

Ha nu en trevlig söndagskväll!
David  

Taggar (blogg): 
6 april 2016

DEGIRO pressar priserna och breddar utbudet

Den nya nätmäklaren DEGIRO fortsätter sitt priskrig för att öka sin närvaro på den svenska marknaden. Priserna håller fortfarande en låg nivå och nya produkter och börser tillkommer kontinuerligt. De stora vinnarna på den holländska aktörens satsning i Sverige tycks vara kunderna.

DEGIRO erbjuder i genomsnitt sina kunder 85 % billigare courtage och låter dem dra nytta av detta oavsett hur stora eller små poster som handlas. En affär på Stockholmsbörsen för 10 000 kronor kostar till exempel så lite som 7 kronor i courtage. DEGIROS framfart har satt press på de redan etablerade spelarna att antingen sänka sina priser eller börja ge upp sina marknadandelar till DEGIRO. Genom sin smarta struktur, internationella organisation och vilja att utveckla sin produkt är DEGIRO en svår nöt att knäcka för de som fortfarande tycker att courtage ska vara en betydande del av en aktieaffär.

Hos DEGIRO möts kunden av ett utbud som aldrig tidigare kunnat skådas av privata svenska investerare. På börser världen över kan kunder handla allt från aktier till derivat, allt till mycket låga avgifter. Kundens kontroll över sin exponering har aldrig varit större. Många privata investerare har tidigare bara kunnat ha en väldiversifierad portfölj på den svenska marknaden, nu öppnar sig nya möjligheter mot marknader i exempelvis Asien och Australien, utan att någon annan roffar åt sig en alldeles för stor del av kakan.

Gamla stela organisationer har en tendens att bortse ifrån kundens behov och önskemål. När det kommer till aktiehandel på nätet får bankerna får se sig frånsprungna av nya aktörer som inser värdet i att kunden får den produkt som verkligen efterfrågas. DEGIRO har exempelvis genom införandet av investeringssparkontot visat sig lyhörda för kundernas önskemål. Arbetet med att utveckla och förbättra sitt erbjudande tycks ske kontinuerligt hos DEGIRO.

Det verkar helt klart som att DEGIRO:s intåg på den svenska marknaden lämnat ett stort avtryck i vad de privata investerarna kan kräva från sin mäklare. Det är inte längre orimligt att förvänta sig låga avgifter, börser i andra delar av världen eller en uppsjö av spännande derivat.

 

Använder någon här nätmäklaren DEGIRO? Vad tycker ni i så fall om dem?

 

 

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
11 mars 2016

Framtidens trading- och investeringsmetoder

 

Jag har i två tidigare inlägg pratat om fenomenet social trading och det helt klart är framtiden inom trading och hur vi människor investerar våra pengar. Jag rekommenderar varmt att ni läser inlägg ett här och inlägg två här först för nu tänkte jag gräva ännu djupare i det här fenomenet och de nya metoderna. 

Nätmäklaren Ayondo som jag tidigare pratat om i de här sammanhangen,  som är den ledande aktören i Europa inom just social trading kan även erbjuda mycket mer som i det stora hela ger oss investerare allt vi behöver, plus lite till. Ayondo är nämligen en CFD-mäklare och hos dem kan man handla CFD:er som har aktier, valutor, index och råvaror med mycket mera som underliggande tillgångar. För er som inte känner till vad CFD-handel är så fungerar handeln som vilken vanlig aktiehandel som helst bara att man i praktiken handlar med derivat som innehåller en hävstång. CFD-instrumenten är väldigt likvida vilket är till en stor fördel när det ska göras många transaktioner. 

Just hela fenomenet social trading går ut på att investerare följer andra duktiga investerare och automatiskt via Ayondos system tar efter vad den andra personen gör. Det medför att om han eller hon som just du följer köper eller säljer ett innehav så kommer den transaktionen ske per automatik även i din portfölj. Som jag sagt tidigare så finns det många fördelar med social trading och framförallt är det ju att vi investerare, oavsett om man är en småsparare som är duktig på investeringar eller om man är en stor institutionell aktör hjälper varandra på ett sätt som vi inte gjort tidigare. Fördelarna slutar heller inte där, för om man är en duktig investerare så finns det möjligheter att göra en karriär hos Ayondo. Alla traders (vilket kan var du och jag) rankas via en femskalig modell, beroende på hur duktig man är och vilken avkastning man har uppnått i relation till den tagna risken. Här finns det alltså möjlighet att tjäna pengar och få betalt av Ayondo löpande och det utan att det blir på bekostnad av någon annan kund eller de investerare som följer dig och din portfölj. Om man är en duktig investerare har man alltså möjlighet att både hjälpa andra till att göra bättre investeringar och att tjäna pengar, en perfekt kombination, eller hur? Ni kan läsa mer om dessa möjligheter här

Avslutningsvis för den här gången tänkte jag även ge er läsare som är intresserade av att börja följa andra duktiga investerare, istället för att betala dyra fondavgifter varje år ett tips. Det tipset är att ni kollar in vad det finns för duktiga investerare hos Ayondo, det får ni ett exempel på här nedanför men om ni klickar på bilden så kommer ni till deras sajt där ni själva kan ställa in era parametrar och hitta de bästa investerarna att följa efter just era önskemål. Glöm heller inte bort att kolla in Ayondos erbjudande för alla svenska kunder, som ger möjlighet till 2 000 € i insättningsbonus och kan ge er en flygande start på er nya investeringsbana.   

 

 

I samarbete med Ayondo  

Taggar (blogg): 
18 februari 2016

Nästa steg inom social trading

För ett par veckor sedan introducerade jag er till social trading som nätmäklaren Ayondo är stora inom och då pratade jag även om att de är på väg att etablera sig i Sverige. Det tidigare inlägget hittar ni här och nu tänkte jag visa er hur nästa steg inom social trading ser ut.

Till att börja med handlar social trading om att följa andra duktiga privata investerare och ta del av hur de agerar på marknaden. Så istället för att investera i en fond där man faktiskt följer den aktuella förvaltaren, bara att det sker automatiskt så går social trading ut på att man som sagt följer duktiga och kunniga privata investerare och det utan en massa höga förvaltningsavgifter m.m. Många människor ser idag redan fördelarna med social trading då de bland annat får fler valmöjlighet, lägre kostnader och mer flexibla byten än hur verkligheten ser ut om man skulle stoppa in sina pengar i en fond. Men det är just att fonden sköter sig själv utan att man själv måste byta ut innehaven utan att den aktuella fondförvaltaren gör det som många saknar när de väljer bort fonder. Via den vanligaste typen av social trading måste man på egen hand byta ut innehaven när en person som man följer gör det och även om vi som är aktiva dagligen på börsen inte ser det som ett problem så tycker de flesta personer att det är alldeles för krångligt och tar för mycket tid. Det problemet har just Ayondo snappat upp och de har nu lanserat nästa steg inom social trading.

Det här nya steget går kort och gott ut på att användarna som är du och jag får möjligheten att automatiskt få våra affärer genomförda när en investerare som vi följer köper eller säljer ett innehav. Det innebär att vi enbart behöver fokusera på att välja duktiga investerare som vi vill följa, precis så som vi väljer fonder. Sedan sköter alltså Ayondo resten åt oss och om vi inte är nöjda med hur en investerare som vi följer har presterat så byter vi bara ut hen om vi nu skulle vilja det och vi slipper att för hand och manuellt sitta och plocka ut varje innehav var för sig från vår portfölj. Det hela går alltså till precis som när vi väljer eller väljer bort fonder, låter inte det väldigt intressant?

Ni kan själva se hur det hår till via att kolla in det korta videoklippet från Ayondo här nedanför.

 

 

Så som jag ser det så finns det nu ingen anledning till att inte vilja eller orka sköta sina investeringar på egen hand och det finns definitivt ingen anledning till att välja dyra fonder som underpresterar i längden. För mig är alla fördelar självklara och det jag nappar mest på är hela grejen att man kan följa ett gäng duktiga investerare som antagligen har outperformat olika fondförvaltare och kanske till och med börsen överlag flera gånger om och att man nu kan göra det helt automatiskt är ju bara ännu bättre.

Som sagt så håller Ayondo på att etablera sig i Sverige vilket bara det är väldigt trevligt och intressant. Dessutom i och med deras intåg i Sverige så erbjuder de alla sina nya kunder i Sverige några väldigt bra erbjudanden som ni kan läsa mer om och ta del av här. Jag vill slutligen även passa på att tipsa er som är intresserade av marknaden och börsen ur ett dagligt perspektiv att kolla in deras morgonuppdateringar. Där kan man snabbt, smidigt och helt gratis varje morgon ta del av deras videogenomgångar som fokuserar på det aktuella börsläget m.m. och dessa får ni ett smakprov på här nedanför (dagens morgonuppdatering) och ni hittar de varje morgon här.

 

 

 

I samarbete med Ayondo.

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar