Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
17 januari 2016

Rapportsäsongen drar igång

Under den här veckan drog rapportsäsongen sakta men säkert igång i bland annat USA och under nästa vecka (vecka3) är det även dags för Sverige att ge sig in i leken. Även vi kommer börja ganska så lugnt och om ni kollar in listan här nedanför får ni full koll på hur rapportsäsongen kommer se ut under nästa vecka.

Jag kommer att publicera sådana här listor löpande varje vecka så att både ni och jag alltid kan ha full koll på vilka rapporter som kommer och när de kommer, låter det bra?

 

Är det några rapporter som ni ser fram emot extra mycket nu framöver?

 

David 

Taggar (blogg): 
12 januari 2016

Mixade tolkningar av rapportstarten

Sent igår kväll, efter att USA-börserna hade stängt för dagen så inledde det amerikanska aluminiumbolaget Alcoa rapportsäsongen. Alcoa inleder i princip alltid rapportsäsongen och i vissa fall (som den här gången) så kommer de med sin rapport ganska så långt innan det riktiga flödet av rapporter drar igång.

Hur som helst så inledde alltså Alcoa den här rapportperioden igår och enligt mig var det minst sagt en blandad rapport som vi fick se. Rapporten i sig var väl egentligen ganska så dålig då resultatet blev en förlust på 500 miljoner dollar för det fjärde kvartalet och det kom ifrån en överlag minskad efterfrågan samt en lite tuffare situation på bolagets största och traditionella marknader. Men det var inte bara de negativa aspekterna som lyftes fram utan Alcoa sa även att de spår en ökad efterfrågan framöver samt att det är många områden och marknader som går väldigt bra så marknaden tog faktiskt emot Alcoas rapport ganska så bra.

Jag själv tycker att vi ska vara lite mer realistiska och verkligen kolla på orosfaktorerna ordentligt redan nu. Då tycker jag inte att det var den eventuellt framtida ökningen av efterfrågan med mera som var intressant med Alcoas rapport utan faktorn att den här typen av bolag som är väldigt beroende av råvarumarknaden samt efterfrågan runt om i världen helt klart har haft det tufft under den senaste tiden och att de med stor sannolikhet kommer att ha det även framöver.

Det här medför att jag har betydligt lägre förväntningar på rapporterna från just t.ex. verkstads-, industri- och olika typer av tillverkningsbolag nu i början av år 2016 och jag tror inte riktigt att det är läge att börja ”fynda” dessa aktier ännu. Tyvärr så verkar det samtidigt som att marknaden inte delar min bild om hur läget ser ut just nu och det tror jag kan skapa ytterligare ett problem på världens börser. Att bolagen kommer in med sämre rapporter som inte motsvarar marknadens förväntningar är visserligen en sak och inte hela världen men problemet är att vi kanske inte har någon styrka att hämta från bolagsrapporterna framöver och den styrkan behöver vi på börsen just nu. I höstas kunde vi få just den styrkan från bolagsrapporterna när börsen annars var ganska så skakig men nu är jag då lite mer tveksam.

Jag har just nu alltså en ganska så tveksam inställning till börsen under den närmsta tiden så jag kommer stå lite vid sidan av och bevaka och analysera vad som sker. Vad tror ni om den kommande utvecklingen? Kommer vi få några styrkor som kan stötta oss snart?

 

David          

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar