Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
23 januari

Dagens skolor räcker inte till men framtidens utbildningar är här

Det har antagligen inte undgått någon att skolorna i det svenska samhället idag har svårt att räcka till. Oavsett om vi vill kalla det för en kris eller inte så har t.ex. färre lärare, större klasser och för lite tid med mera bidragit till alltifrån bristande undervisning och sämre betyg till mer djupgående personliga misslyckanden som verkligen börjar bli ett problem i vårt samhälle.

Det här medför att alla parter, oavsett om det handlar om själva skolorna, lärarna eller de enskilda individerna i form av studenterna får det svårare och svårare att nå sina mål. Ur ett samhälsmässigperspektiv kollar vi gärna på att statistiken ser dålig ut hos skolorna men det största problemet och det som ibland ser väldigt hemskt ut landar på de enskilda individerna som då underpresterar och självkänslan sätts på prov.  

 

En kris ja, men det finns lösningar:

Oavsett om vi väljer att kalla det här för en kris eller inte så är det viktiga huruvida det finns lösningar på problemet eller inte, för ett problem är det. På det här planet har samhället i Sverige redan nu kommit väldigt långt och det via företagande och entreprenörskap. Med det menar jag inte t.ex. privata friskolor eller något sådan utan företag och entreprenörer som går in och stöttar och hjälper de individer som faktiskt behöver extra hjälp men som inte får det via det svenska skolsystemet.

Det kan t.ex. handla om läxhjälp, pluggande inför ett visst prov, ren och konkret privatundervisning eller hela kurser under t.ex. sommaren och ett sådant företag är Allakando som bedriver just den här verksamheten utanför det svenska skolsystemet och som ni ser på bilden och statistiken här ovanför faktiskt lyckas väldigt bra med att just stötta och hjälpa den personer som behöver mer hjälp än vad skolan kan erbjuda.    

Att få tillgång till läxhjälp eller annan typ av privatundervisning kan alltså mycket väl vara nyckeln till fortsatt framgång för hela Sverige som land och framförallt vara en stod bidragsfaktor till att den nedåtgående trenden för den svenska skolan vänds uppåt istället.

 

Framtiden skaps:

Det har under ett flertal år nu funnits en het debatt om privata friskolor som drivs som vilka företag som helst med mera och man får tycka exakt vad man vill om det. Men just den här glömda och problematiska delen, i första hand utanför skolan fyller en viktig funktion för hur många skolor inom skolsystemet brukar kunna ställa upp efter skoltid med den hjälpen som behövs? Svaret på den frågan är med största sannolikhet alldeles för få och därför är företag som Allakando helt klart en del av framtiden, i alla fall om vi vill vända statistiken, resultaten, prestationerna och välmående hos individerna uppåt igen. 

 

Eller vad tycker ni?

 

 

I samarbete med: Allkando

Taggar (blogg): 
9 november 2016

Veckans intervju: 23-åringen från Fittja- En av Sveriges hetaste traders

Den intervju som blir utnämnd till veckans intervju här på Aktieinkomster den här veckan är en intervju som sajten, VA Finans genomförde för några veckor sedan.

Intervjun som jag parar om är den med Börshajen eller med Andra Farhad som den verkliga kvinnan bakom heter. Andra är idag bara 23 år gammal men har redan blivit en av Sveriges hetaste traders, både tack vare sin handel och sitt engagemang i sociala medier.

Idag har Andra tjänat miljoner på börsen och förutom att vara trader på heltid har hon nu börjat satsa på att utbilda och hjälpa andra traders. Jag rekommenderar starkt att ni läser hela intervjun med Andra och ni hittar den via länken här nedanför.

 

Intervju med en av Sveriges hetaste traders

 

David 

29 maj 2016

Veckans intervju: Så är livet som daytrader

För några veckor sedan intervjuade Dagens Industri den unga daytradern, Erik Lundin eller Ekka Lundin som många kanske känner igen honom från Twitter som. Erik tog steget direkt ifrån sina studier till att bli daytrader på heltid och utan att avslöja för mycket så är det bland annat det beslutet som han ser som viktigast.

I intervju pratar de även om vad som är svårast när det kommer till trading och hur han hanterar vissa problem med mycket mera. Jag tror inte att intervjun i sig behöver en så mycket mer ingående introduktion utan jag låter er själva läsa den och reflektera över den.

Ni hittar intervjun här eller via att klicka på bilden här ovanför. Det vore även roligt att höra om ni läsare har någon sådan här historia att berätta eller om ni eventuellt planerar att ta det här steget som Erik gjorde.   

 

Ha en bra kväll!
David 

9 maj 2016

Veckans Twitterprofil: Göte Brunasso- @Ekonomilararen

Den här veckan tänkte jag tipsa er att följa Twitterprofilen Göte Brunasso eller @Ekonomilararen som är hans namn på Twitter. Om ni frågar mig så verkar Göte helt klart vara en av de mest engagerade och drivna ekonomilärarna i Sverige. Hans brinnande intresse för investeringar, aktier och ekonomi i allmänhet är exakt det som vi behöver få in i den svenska skolan och jag vill till och med påstå att om fler lärare vore lite mer som Göte så skulle kunnandet och inställningen för ekonomin hos Sveriges unga vuxna att förändras och förbättras markant.

Det jag gillar mest med Göte är att han faktiskt agerar för att utveckla det ekonomiska lärandet via väldigt konkreta metoder som han även verkar sätta i verket direkt och bara dessa detaljer är ju väldigt unika om man kollar på den svenska skolan.

På grund av allt det här vill jag nu verkligen rekommendera er att ni kollar upp @Ekonomilararen på Twitter och även stöttar honom i hans fantastiska arbete.

 

David 

20 april 2016

Veckans ”citat”: Education is the most powerful weapon which you can…

Den här veckan får den tyvärr numera avlidna, Nelson Mandela stå för veckans citat och han sa en gång att: ”education is the most powerful weapon which you can use to change the world” och frågar ni mig så kan man inte ha mer rätt.

Vi kan göra det väldigt enkelt via att fråga oss själva vad vi skulle kunna åstadkomma utan någon kunskap och någonting? Kunskap i sin tur kommer från just olika sorters utbildningar, oavsett om det handlar om att lära sig själv någonting via att läsa eller testa på saker i praktiken eller om att t.ex. utbildar sig på ett universitet och det är just med sådan kunskap som man kan förändra eller åstadkomma någonting.   

Med andra ord så är alltså kunskap A och O, hur ser ni på det? Har ni några intressanta knep för att ta in ny kunskap?

 

Ha en fortsatt bra kväll!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar