Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bra tajming i Betsson

Ni som följer mig vet att jag håller på att omstrukturera min utdelningsportfölj en del och om ni är nyfikna på att veta mer om det så kan ni läsa mina tidigare inlägg här och här. Hur som helst så kommer Betsson i och med dessa ändringar med tiden bli ett av mina största innehav och därför passade jag idag på att köpa på mig flera aktier i bolaget.

Betssons aktie handlades tidigare idag ned nästan 10 % och då passade jag på att köpa, nu i skrivande stund mellan klockan 14-15 handlas aktien ner ungefär 7 %. Anledningen till nedgången var att Betssons rapport idag togs emot med stor besvikelse på marknaden. Det som oroade marknaden mest var en stor skattepost i Tyskland (trots att bolaget hade kommunicerat om den tidigare) samt att år 2016 har inletts i ett lite lugnare tempo gällande de dagliga intäkterna en vanligtvis.

Om man kollar på rapporten lite mer noggrant och på Betsson överlag så har jag dock inte blivit det minst orolig. Gällande skatteposten i Tyskland så kommer den ge Betsson goda utsikter för framtiden på den marknaden och de minskade dagliga intäkterna tycker jag inte ens behöver kallas för en svacka, i alla fall inte än så länge. Jag tycker fortfarande att de långsiktiga tillväxtpotentialen och utvecklingsförmågan ser väldigt bra ut och därför valde jag som sagt att öka på mitt innehav.

Jag köpte överlag på mig en hel del aktier på strax över 120 kronor idag och det här köpet har gjort att Betsson faktiskt nu är ett av mina största innehav, exakt enligt min plan så den här nedgången i Betsson tycker jag kom väldigt lägligt.

 

Vad tycker ni om Betssons rapport idag? Någon mer här som passade på att köpa aktier?

 

David     

Taggar (blogg): 
fidan91's picture
0
7
0
0
fidan91

Hej! Vet du vad utdelningen på betsson blev? Framgick inte någonstans på avanza.

Vägen till Frihet's picture
160
234
73
0
Vägen till Frihet

Betssons rapport tycker jag var riktigt stark. Utdelningen (överföring till aktieägarna) höjs c.a 13% och blev 4,51 sek/aktie.

Jag har inte köpt några fler aktier ännu dock.

Spana gärna in min sammanfattning och mina kommentarer på:

http://www.tradevenue.se/vagentillfrihet/bokslutskommunik%C3%A9-2015-bet...

Trevlig helg!

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

fidan91: Hej! Vet du vad utdelningen på betsson blev? Framgick inte någonstans på avanza.

 

Som du kan se här nedaför så förklarar "Vägen till Frihet" det hela väldigt bra!

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Vägen till Frihet: Betssons rapport tycker jag var riktigt stark. Utdelningen (överföring till aktieägarna) höjs c.a 13% och blev 4,51 sek/aktie.Jag har inte köpt några fler aktier ännu dock.Spana gärna in min sammanfattning och mina kommentarer på:http://www.tradevenue.se/vagentillfrihet/bokslutskommunik%C3%A9-2015-bet... helg!

 

Jag håller med dig! Tack för tipset jag ska kolla in din samanfattning!

Hinden's picture
0
1
0
0
Hinden


Hej, jo jag passade också på att köpa Betsson, men så hörde jag att deras verksamhet i bl a Turkiet skulle vara olaglig, så jag avvaktar lité. Vet någon mera om detta. Ökade också lité i Investor B och HM.

 

Anonymous's picture
Betsson aktie analys (ej registrerad)

Vad tror ni om Betsson i Turkiet och Sverige? Känns som att den politiska risken är ganska hög men aktiekursen är verkligen attraktiv nu. Tyckte denna analys var bra men den går inte på djupet om den politiska risken så vill höra hur ni ser på det.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar