Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Cybaero- Är finansieringen nu äntligen ordnad?

På morgonen idag kom det ett pressmeddelande från drönar-bolaget, Cybaero där de meddelade att de tagit ett kortfristigt lån på 34 miljoner kronor för att i kombination med de löpande kassaflödet täcka finansieringen under de kommande 12 månaderna.

Lånet i sig kommer från ett gäng institutionella investerare och beloppet är som sagt på 34 miljoner kronor med en löptid på ett år och till en ränta på 12 %. Det kan vid en första anblick ses som ett upplägg med en relativt hög risk och det har jag även hört att många har tyckt idag men om man även kollar på tillägget i pressmeddelandet så tycker jag att det lugnar ner hela situationen en hel del.

Tillägget handlar om att Cybaeros styrelse med ordförande, Claes Drougge i spetsen även gick ut och sa att de är medvetna om att marknaden är besviken på Cybaeros utveckling på börsen under den senaste tiden. De kopplar de även till de leveransförseningar m.m. som vi fått ta del av den och de sa även att de vet att marknaden förväntar sig att bolaget kommer igång med leveranser, tecknar nya kontrakt och samtidigt effektiviserar bolaget och genomför kostnadsneddragningar. Allt det här ska nu vara mer än möjligt under den kommande tiden i och med att den finansiella biten som ändå är grundstenen nu är löst och upplagd på ett bra sätt.

Med andra ord flaggar alltså Cybaeros styrelse nu för att vi har en spännande och mer stabil framtid att vänta oss nu och det kommer ju inte en dag för tidigt om ni frågar mig. Det här kan enligt mig även bli ett jättebra exempel på att tålamod lönar sig på börsen och även om gränsen mellan att ge ett sådant här lite mindre bolag tid att utvecklas eller att agera fel och inte vara rationell är ganska så hårfin men jag tror att Cybaero nu snarare är ett exempel på det förstnämnda för jag håller i alla fall hårt i mina aktier och jag hoppas i alla fall på att jag får rätt här.

 

Hur ser ni att den här nyheten förändrar läget i Cybaero?

David  

Taggar (blogg): 
SpinozaTrading's picture
226
235
49
0
SpinozaTrading

Kommenterade nyss dettat i mitt senaste inlägg gällande dagens händelser och det är kul att vi är flera som reagerar på det. 

Angående den speicifika lösningen bolaget gjorde med styrelsen i täten tycker jag den är hutlös. Bolaget visar idag, vilket visas pga behov av lån, negativa siffror och en bristande förmåga gällande intjäning. Vi ser alltså att dessa investerare, bland annat EPB, är beredda att låna ut till dem som en kortfristig skuld på 1 år men till en ränta på 12%. Detta visa att de ser en oerhörd risk inom det specifika bolaget. 

Gällande specifikt villkoren ser jag även där en svårighet. Bolaget har idag svårt med att frigöra kapital och behöver detta lån. Detta skall betalas tillbaka om 12 månader vilket innebär att de om ett måste hinna förvalda dessa tillgångar till faktiska produkter/tjänster som förädlas genom processen och sedan hinna kapitalisera på detta så att investerat kapital ger tillräckligt mycket överskjutande kapital för att kunna betala tillbaka dessa 43 Mkr plus räntekostnader om 5 160 Tkr samtidigt och ge överskott för att fortsatt driva verksamheten frammåt i syfte att undvika nyemissioner eller i värsta fall KK. 

Skulle man likna detta med en privatekonomi, likt jag gjorde på twitter imorse, är detta ett SMS-lån för företag i mina ögon. 

S

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar