Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dagens skolor räcker inte till men framtidens utbildningar är här

Det har antagligen inte undgått någon att skolorna i det svenska samhället idag har svårt att räcka till. Oavsett om vi vill kalla det för en kris eller inte så har t.ex. färre lärare, större klasser och för lite tid med mera bidragit till alltifrån bristande undervisning och sämre betyg till mer djupgående personliga misslyckanden som verkligen börjar bli ett problem i vårt samhälle.

Det här medför att alla parter, oavsett om det handlar om själva skolorna, lärarna eller de enskilda individerna i form av studenterna får det svårare och svårare att nå sina mål. Ur ett samhälsmässigperspektiv kollar vi gärna på att statistiken ser dålig ut hos skolorna men det största problemet och det som ibland ser väldigt hemskt ut landar på de enskilda individerna som då underpresterar och självkänslan sätts på prov.  

 

En kris ja, men det finns lösningar:

Oavsett om vi väljer att kalla det här för en kris eller inte så är det viktiga huruvida det finns lösningar på problemet eller inte, för ett problem är det. På det här planet har samhället i Sverige redan nu kommit väldigt långt och det via företagande och entreprenörskap. Med det menar jag inte t.ex. privata friskolor eller något sådan utan företag och entreprenörer som går in och stöttar och hjälper de individer som faktiskt behöver extra hjälp men som inte får det via det svenska skolsystemet.

Det kan t.ex. handla om läxhjälp, pluggande inför ett visst prov, ren och konkret privatundervisning eller hela kurser under t.ex. sommaren och ett sådant företag är Allakando som bedriver just den här verksamheten utanför det svenska skolsystemet och som ni ser på bilden och statistiken här ovanför faktiskt lyckas väldigt bra med att just stötta och hjälpa den personer som behöver mer hjälp än vad skolan kan erbjuda.    

Att få tillgång till läxhjälp eller annan typ av privatundervisning kan alltså mycket väl vara nyckeln till fortsatt framgång för hela Sverige som land och framförallt vara en stod bidragsfaktor till att den nedåtgående trenden för den svenska skolan vänds uppåt istället.

 

Framtiden skaps:

Det har under ett flertal år nu funnits en het debatt om privata friskolor som drivs som vilka företag som helst med mera och man får tycka exakt vad man vill om det. Men just den här glömda och problematiska delen, i första hand utanför skolan fyller en viktig funktion för hur många skolor inom skolsystemet brukar kunna ställa upp efter skoltid med den hjälpen som behövs? Svaret på den frågan är med största sannolikhet alldeles för få och därför är företag som Allakando helt klart en del av framtiden, i alla fall om vi vill vända statistiken, resultaten, prestationerna och välmående hos individerna uppåt igen. 

 

Eller vad tycker ni?

 

 

I samarbete med: Allkando

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar