Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dagens snackis: Nordea har "trollat bort" miljonvinster

Idag kom det ut att Nordea har "trollat bort" miljonvinster via snåriga skatteupplägg och så kallade räntesnurror när de har sålt några av sina fastigheter. Vi har tidigare sett det här hos t.ex. vårdbolag och apotek men nu har alltså även bankerna gett sig in i matchen.

Det är antagligen egentligen ingenting nytt att de stora börsbolagen använder sig av olika saktteupplägg så den stora frågan här är om det nu börjar komma fram mer och mer och om det skulle vara en trend så kommer bolagen inte bara få betala massa mer skatt på grund av att de upptaxeras utan även också att vissa av vinsterna kanske är hotade i längden.

Vad tror ni hela det uppskruvade läget när det kommer till undvikande av skatt? Tror ni att trenden kommer hålla i sig och att det kan få en negativ effekt i bolagens resultat?

 

Ha en trevlig fredagskväll och helg!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar