Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Dagens utdelningsaktie: Clas Ohlson

 

Idag och nu under fortsättningen på temaveckan med fokus på utdelningar tänkte jag tipsa er om bolaget Clas Ohlson som många än så länge inte ser som ett konkret utdelningsbolag men som faktiskt på allvar börjar bli det och dessutom känns potentialen i själva verksamheten väldigt intressant.  

Jag tipsade även om Clas Ohlson i veckobrevet som skickades ut i söndags och om ni löpande vill ha sådana bolagstips samt genomgångar av marknadsläget med mera så kan ni anmäla er till veckobrevet här.

 

Styrkan ligger i stabiliteten och tillväxten:

Clas Ohlson har nu under en väldigt lång tid visat upp en väldigt bra styrka och stabilitet och de har lyckats bli en älskad detaljhandelskedja som i princip kan sälja vad som helst var som helst.

Under de senaste åren har de även börjat visa upp en vilja att växa och utvecklas och en fortsatt expansion, både via öppnandet av nya butiker och via e-handel  är exakt det som kommer ge aktieägare ännu mer värde på lång sikt framöver.

Clas Ohlson har redan en stark position på marknaden i Sverige och till viss del även i hela Norden. Nu har de även visat att det är framtida expansion och tillväxt utanför Norden som också gäller och det har vi klart och tydligt fått se via deras intåg i Storbritannien och även i Förenade Arabemiraten.  

 

Gynnar aktieägarna:

Clas Ohlsons stabilitet och tillväxt har visat sig gynna aktieägarna väldigt bra under de senaste åren. Kollar vi 10 år tillbaka i tiden så ligger bolagets utdelningstillväxt på ungefär 30 % och direktavkastningen ligger idag på mellan 3-4 %.

Stabiliteten som Clas Ohlson har byggt upp kombinerat med tillväxten som redan tagit fart och potentialen som finns där kommer med stor sannolikhet att fortsätta gynna Clas Ohlsons aktieägare även framöver. Det fina här är att man på lång sikt både kan få en löpande bra direktavkastning från utdelningarna och en hög avkastning rent kursmässigt från själva aktien, alltså det bästa av två världar.

 

Nästa stora internationella succé:

Jag anser helt klart att Clas Ohlson har potential att bli ett av de kommande svenska bolagen som på allvar sakta men säkert etablerar sig på den globala marknaden och blir en internationell succé. Så även om marknaden inte riktigt ser Clas Ohlson som ett konkret utdelningsbolag idag så kommer den helt klart att göra det framöver och då kan det ur ett investeringsmässigt perspektiv vara väldigt bra och lönsamt att positionera sig redan nu i dagens läge.

 

Trevlig lunch!
David 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Någon här som redan idag ahr Clas Ohlson i sin portfölj?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar