Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

DEGIRO pressar priserna och breddar utbudet

Den nya nätmäklaren DEGIRO fortsätter sitt priskrig för att öka sin närvaro på den svenska marknaden. Priserna håller fortfarande en låg nivå och nya produkter och börser tillkommer kontinuerligt. De stora vinnarna på den holländska aktörens satsning i Sverige tycks vara kunderna.

DEGIRO erbjuder i genomsnitt sina kunder 85 % billigare courtage och låter dem dra nytta av detta oavsett hur stora eller små poster som handlas. En affär på Stockholmsbörsen för 10 000 kronor kostar till exempel så lite som 7 kronor i courtage. DEGIROS framfart har satt press på de redan etablerade spelarna att antingen sänka sina priser eller börja ge upp sina marknadandelar till DEGIRO. Genom sin smarta struktur, internationella organisation och vilja att utveckla sin produkt är DEGIRO en svår nöt att knäcka för de som fortfarande tycker att courtage ska vara en betydande del av en aktieaffär.

Hos DEGIRO möts kunden av ett utbud som aldrig tidigare kunnat skådas av privata svenska investerare. På börser världen över kan kunder handla allt från aktier till derivat, allt till mycket låga avgifter. Kundens kontroll över sin exponering har aldrig varit större. Många privata investerare har tidigare bara kunnat ha en väldiversifierad portfölj på den svenska marknaden, nu öppnar sig nya möjligheter mot marknader i exempelvis Asien och Australien, utan att någon annan roffar åt sig en alldeles för stor del av kakan.

Gamla stela organisationer har en tendens att bortse ifrån kundens behov och önskemål. När det kommer till aktiehandel på nätet får bankerna får se sig frånsprungna av nya aktörer som inser värdet i att kunden får den produkt som verkligen efterfrågas. DEGIRO har exempelvis genom införandet av investeringssparkontot visat sig lyhörda för kundernas önskemål. Arbetet med att utveckla och förbättra sitt erbjudande tycks ske kontinuerligt hos DEGIRO.

Det verkar helt klart som att DEGIRO:s intåg på den svenska marknaden lämnat ett stort avtryck i vad de privata investerarna kan kräva från sin mäklare. Det är inte längre orimligt att förvänta sig låga avgifter, börser i andra delar av världen eller en uppsjö av spännande derivat.

 

Använder någon här nätmäklaren DEGIRO? Vad tycker ni i så fall om dem?

 

 

I samarbete med DEGIRO.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar