Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Det händer saker i Ratos

För några veckor sedan publicerade jag en analys av private equity-bolaget Ratos och där riktades en stor del av fokus mot att Ratos jobbar på bra i skymundan och kan vara på väg tillbaka på allvar. Den analysen kan ni kolla in här men nu tänkte jag visa er ett bra och aktuellt exempel på att bolaget faktiskt jobbar på väldigt bra i skymundan.

För några dagar sedan blev det nämligen känt att Ratos kan vara på väg att göra en exit i vin- och spritleverantören, ArcusGruppen via en börsnotering. Om dessa spekulationer kommer stämma överens någorlunda med verkligheten och värderingen skulle bli ungefär vad analytikerna tror om ArcusGruppen börsnoteras så skulle det här kunna medföra att Ratos plockar hem över en miljard kronor i vinst.

Det är just sådana här saker som kan ge svar på tal när det kommer till t.ex. marknadens osäkerhet kring Ratos utdelningar och till deras allmänna förmåga att tjäna pengar och göra bra affärer. Alla dessa saker har ifrågasatts rejält under den senaste tiden och även om man som långsiktig investerare tror på bolaget så känns det som att det är dags att även sådana här detaljer hos Ratos uppmärksammas lite mer. Annars kan man visserligen passa på att fortsätta utnyttja den här situationen till att köpa på sig Ratos-aktier billigt, det gör i alla fall jag.

 

Hur agerar ni i Ratos just nu och vad tycker ni om marknadens väldigt mörka syn på bolaget?

 

 

David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar